Login: Remember
Password:
Pokemon GO
ankieta
Author Message
Ikona  #
OFF
#Stypopedia
Exp: 3633
Level: 85
Dignity: Paweł

Pips Inferno
Character: Pips Inferno
Vocation: Sorcerer
Level: 315
Achievements: 168
World: Bona
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 5345
Jak masz dwa lodowe ataki to dobry na smoki.

Ancient power nie jest przypisany do tego pokemona (jeszcze?) o czym pisałem, pewnie w III lub IV generacji mu ten atak dadzą. Z drugiej strony nie mamy w GO współczynnika szczęścia pokemonów więc możliwe że nie zrobią również wymagania co do ataku żeby przeprowadzić ewolucję w mamoswine w IV gen.

Edit:

obrazek
21 March 2017 at 22:18:50
Ikona  #
OFF
Exp: 1173
Level: 48

Ardozik
Character: Ardozik
Vocation: Knight
Level: 209
Achievements: 218
World: Nefera
Title: Sentinel of Tibia
Amount of posts: 446
Aj wyprzedziłeś mnie emotka
Super info, w końcu będzie 7 dzień dawał gwarantowany item ewolucji, bo u mnie z nimi krucho było emotka
Raczej zależało to od szczęścia niż logiki, dobrze zrobili emotka
21 March 2017 at 22:27:34
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
* Zmiana nieba. Jest teraz lepszej jakości, gwiazdy na nocnym niebie są na osobnej warstwie paralaksy, chmury poruszają się niezależnie. Nie ma jeszcze dowodu, aby wprowadzanych było więcej pór dnia, ale może to jest zapowiedź takowych zmian. Porównanie nocnego nieba przed i po aktualizacji:

obrazek

* Kody rabatowe. Może to być co prawda niepoprawna interpretacja kodu (pozostałość po programistach), ale najprawdopodobniej niedługo będziemy mogli zdobyć kody zniżkowe do sklepu w grze.
* Zmiany przy cooldownie pokestopów. Nie jest wiadome jaki ma to efekt, ale dodane zostały dwa nowe statusy: nieaktywny i zamknięty.
* Lepsza obsługa zablokowanych nazw użytkowników. Prawdopodobnie ma to związek z planowanymi zmianami, dzięki którym gracze będą ze sobą bardziej współpracować, przez co zwiększy się ilość zgłoszonych nieodpowiednich nazw użytkowników.
* Do rzucania pokeballem zostało dodane coś o nazwie "stopień". Nie wiadomo niestety jak to wpływa na mechanikę.
* Nowe przyciski w pokedeksie dla płci. Jeżeli (obecnie nie wcześniej niż w grudniu) został przez Was złapany dany pokemon wskazanej płci, ten przycisk wypełnia się kolorem (niebieskim lub czerwonym, w zależności od płci). Zawierają informację o widzianych i złapanych okazach.
* Nowe przyciski w pokedeksie dla Shiny Pokemon! Nie ma w ich przypadku podziału na widziane/złapane i nie wiadomo do końca jak to ma działać, ale z pewnością jest to duży krok w kierunku wypuszczenia tej funkcjonalności!
* Zmiany, które mają pozytywnie wpłynąć na możliwość debugowania i raportowania błędów.

Z innych zmian:
* Zmiana widoku profilu gracza oraz dodanie (niedziałających) miejsc i dat znalezienia jajek:

obrazek

* W pokedeksie tła pokemonów zależą od generacji:

obrazek

obrazek

APK 0.59.1warning

Unowny pokazują się w pokedexie jako dany symbol:

obrazek
obrazek

obrazek

Edit:

Toronto, gym z samych 40 poziomowych graczy. Gdzie ja wczoraj dobiłem do 5 miliona expa łącznie :C Ci mają już po 20kk minimum.

obrazek

obrazek
22 March 2017 at 11:16:37
Edited by Pips
22 March 2017 at 11:13:20
Ikona  #
OFF

Ardozik
No to mamy mały event, zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce emotka

"Trainers,

Get ready to make some waves in Pokémon GO! There’s a global Water Festival in progress, and Magikarp, Squirtle, Totodile, and friends are looking forward to celebrating with you! Starting today at 1 P.M. PDT, you’ll be more likely to encounter Magikarp, Squirtle, Totodile, and their evolutions all around the world. Additionally, when you’re out exploring areas where Water-type Pokémon more commonly appear, you’ll have a greater chance to encounter several of the Water-type Pokémon originally discovered in the Johto region, and maybe... you might even encounter Lapras.

Also, starting later today, you’ll notice a new avatar wardrobe item—the Magikarp Hat!

The Pokémon GO Water Festival is a limited-time celebration and will come to an end on March 29, 2017, at 1 P.M. PDT, so get outside and GO catch some Water-type Pokémon!"

—The Pokémon GO team

Start dzisiaj o 21! emotka
22 March 2017 at 14:11:19
Edited by Zglik
22 March 2017 at 14:14:08
Ikona  #
OFF
Exp: 525
Level: 32

Pizza Hawajska
Character: Pizza Hawajska
Vocation: Paladin
Level: 16
Achievements: 0
Amount of posts: 335
To fajnie. Będzie można XL karpiów podłapać. Tottodile to starter, którego mam póki co najmniej (30 cuksów, a od Typhlosiona czy Meganium dzieli mnie 1 odpowiedni pokemon na ananasie), więc też miło. Laprasy polecam łapać, póki co są słabe do gymów ze względu na CP, ale jeżeli zmienią formułę i level a nie CP pokemona będzie definiować co ma być na górze, to Lapras wróci do tier 1 defenderów.

Do tego na pewno czapkę Magikarpia sobie kupię, jeżeli będzie w racjonalnej (do 500) cenie.

Miło, że jakiś evencik. Ale czekam na shiny emotka
22 March 2017 at 14:41:33
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Jeżdżę na dworze rowerem i myślę sobie, jakby to fajnie gdyby dali event z karpiami. Parę chwil później wchodzę na fb a tu event emotka

Tylko chciałbym żeby to było w stylu halloween a nie jak ostatnia porażka z pikachu gdzie dopiero pod naporem graczy zwiększyli ich respy. Fajnie jakby były na każdym kroku te pokemony, Lapras wiadomo rzadziej ale dla graczy z mapkami to nie problem. Wczoraj 95% Lapras był niedaleko mojego domu ale byłem po kilku godzinach jeżdżenia i stwierdziłem że nie jadę, tak więc evencik mi to wynagrodzi ^^

Edit:

Lapras do tier 1 nie wróci, Blissey na zawsze będzie w tier 1, pozostałe pokemony muszą się pogodzić że nawet w tier 1,5 nie są a dopiero w 2,0 się pojawiają i mniej. Nie wiem jak z pozostałymi generacjami ale jeśli chodzi o hp to blissey ma najwyższy współczynnik żyć i to się nie zmieni.

Edit:

Nowe animacje:

obrazek

Edit:

Naprawione:

obrazek
22 March 2017 at 16:00:19
Quote Critisized: Zarex
Ikona  #
OFF
Exp: 2337
Level: 68

Plonoca malinka
Character: Plonoca malinka
Level: 239
Achievements: 524
World: Vunira
Guild: Hellion
Amount of posts: 728
Dzisiaj wyskoczyło mi info że przy siedmiodniowym steaku z pokestopu będzie wypadał gwarantowany item do evolucji pokemonów.

PS. Z jakiej mapki korzystacie?
22 March 2017 at 20:01:55
Edited by yabuzapit
22 March 2017 at 20:05:14
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Pokeprowarning

10 złotych / 15 dni.

Edit:

Event ruszył, Gyaradosy dostały nowy model. Bardziej niebieski.

obrazek

obrazek
obrazek
22 March 2017 at 21:14:24
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Mam nadzieję, że czapka będzie do kupienia po zakończeniu eventu, bo jest boska.

obrazek
22 March 2017 at 21:16:41
Quote Appreciated: Misieq
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
No czapa spoko, teraz ubrałem bo zapomniałem o tym.

Może dostaliśmy to już na stałe? Każdy myślał że będzie trzeba kupić a tu za freeko. Fajnie jakby tak było.

Edit:

Shiny w grze:

obrazek

22 March 2017 at 22:13:17
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Z tego co ludzie piszą, to shiny encounter jest indywidualny dla każdego. To dobrze, trzeba się będzie wysilić, żeby je mieć. IV też nie ma tutaj na szczęście jakiegokolwiek znaczenia.
Miło zrobili, tak jak w głównej serii gier, gdzie dla większości graczy Gyardos był pierwszym pokemonem szajni. To znaczy, że pewnie za niedługo odpalą i resztę. A wtedy więcej mi do szczęścia nie potrzeba.
22 March 2017 at 22:42:42
Edited by Anubis3k
22 March 2017 at 22:44:06
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Ja żałuję że poszli jak w pierwszych generacjach z 1:8192 a nie z 1:4096 jak od V geny. Bo teraz nie dość że trzeba (tzn, nie trzeba ale fajnie by było) trafić shiny to jeszcze liczyć na każdego indywidualne wymagania co do IV a tak było by jasne 100% = shiny. Jak trafię shiny powiedzmy z 50% IV to wiadomo że nie zrobię z tego czerwonego gyaradosa bo będzie mi po prostu żal.

O tym że każdy z osobna ma opcję na shiny nie czytałem jeszcze. Głupio też że shiny nie widać na mapce w grze na radarze ani na ziemi, trzeba będzie każdego pokemona sprawdzać i łapać ręcznie. Plus może trochę odejść w odstawkę ale karpie i tak zawsze ręcznie łapałem, zwłaszcza teraz że każdego częstuję ananasem.

Fajnie że shiny ruszyło ale mega hype'u nie czuję na to. Pewnie wina tego że setki nie są shiny.

Edit:

obrazek
obrazek

Modele się nie doczytały, chyba dopiero po dwóch restartach ujrzał shiny. Mimo wszystko obraz w tle pokazuje shiny poprzez gwiazdki. Mamy też inną informację czy chcemy usunąć shiny pokemona. Powinni dać jakiś czerwony wykrzyknik i podwójne potwierdzenie.

Edit:

Fajnie że event zahaczył też o dratini, obecnie stoję z kiepskim dragonitem 89% na poziomie 2,4k cp i z 80 cukierkami. Widziałem już na mapce 93% dratini, jutro myślę że w końcu złapię takiego który mnie zadowoli.

Edit:

obrazek

Edit:

Na reddicie jest już 95% shiny gyarados, przed chwilą widziałem również 97% shiny karpia ale z 10cp. Mówiłem że jak kolejne gyaradosy to tylko setki, jak trafi mi się shiny z przedziału 91-97 to sobie zrobię takiego.

Pokepro mnie irytuje ostatnio, w nocy niby na chwile wyłączamy. Poszedłem spać, rano odpalam mapkę i nie działa. I znów czekanie do 15 gdzie jak wiemy nigdy się na czas nie wyrabiają tylko dostajemy to parę godzin później -_- Miałem wstać, ogarnąć się, brać rower i lecieć na miasto by sobie złapać chociaż tyle cuksów ile tylko zdołam. Pół gyaradosa myślę że bym uzbierał, wczoraj za to po evencie siedząc w domu do czasu aż nie poszedłem spać złapałem około 8-10 karpi. W końcu mojego 100% gyaradosa ulepszyłem do maksa i zaczynam odkładać cukierki na kolejnego.
23 March 2017 at 09:46:10
Edited by Pips
22 March 2017 at 23:50:38
Ikona  #
OFF

Ardozik
No mapka od jakiegoś tygodnia szwankuje ;/

Co do shiny pokemonów? Jak dla mnie nic w nich ciekawego nie ma poza kolorem, no chyba ze kiedys coś one bd miały w sobie użytecznego...

Nie wiem jak wy, ale u mnie najmniej respi się magikarpiów, totodile(nie widzialem jeszcze zadnego)...
Czyli taka troche fakeowa zachęta na te pokemony a w praktyce d...
23 March 2017 at 16:11:51
Ikona  #
OFF
Exp: 2645
Level: 73

Krwawa Zemsta
Character: Krwawa Zemsta
Vocation: Elite Knight
Level: 106
Achievements: 61
World: Bravoria
Amount of posts: 1144
Fajnie że shiny weszły, nwm jak w mandze i anime to było, czy one były silniejsze od podstawowych czy jak. Ale wolał bym żeby zależało to od iv 100%, choć tak na dobrą sprawę było by za to dużo w gymach a tak to trafić dobre iv i shiny trzeba mieć farta. Wejdzie może kiedyś trade globalny to zarobić będzie można na nich, szkoda że nie dodali że wersje shiny też zbieramy do pokedexu, wydłużyło by to kolekcjonowanie.
23 March 2017 at 16:22:54
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Misieq napisał(a):
szkoda że nie dodali że wersje shiny też zbieramy do pokedexu, wydłużyło by to kolekcjonowanie.

Klik! (fotka z dratini)

@Zglik

U mnie właśnie jak wczoraj mapka działała to najmniej totodile widziałem a najwięcej marillów, wooperów i karpi.

Teraz wyszedłem sobie na godzinkę i krążyłem od pokestopa do pokestopa jak był karp na radarze w grze i nazbierałem 120 cuksów około emotka Miałem dość tego że mapa nie działa i poszedłem w ciemno zbierać, z mapą bym jeszcze więcej miał.

22 karpie*6 bo nie usuwałem ich jeszcze, 132 a nie 120.

Gdyby x2 było przed tym eventem to miałbym miejsce na karpie by czekać na podwójne cukierki bo lepsze poki zawsze trzymałem a teraz nie mam na to miejsca -_-
23 March 2017 at 17:20:26
Edited by Pips
23 March 2017 at 17:23:28
All times are CET.

Currently temat read 1 user: (0 logged in and 1 guest)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Quara Hydromancer
1900
1100
25
Resistances:

-10%
-25%
Loot:
90 item 5 item item item item item item item item item item
Average profit:
304.34 gp
King Zelos
0
0
Resistances:

Loot:
5 item item item item item item item item item item item item item 20 item 6 item 14 item 10 item 10 item 10 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item 2 item 3 item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX