Login: Remember
Password:
Pokemon GO
ankieta
Author Message
Ikona  #
OFF
#Stypopedia
Exp: 3633
Level: 85
Dignity: Paweł

Pips Inferno
Character: Pips Inferno
Vocation: Sorcerer
Level: 315
Achievements: 168
World: Bona
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 5345
Witam, zapewne większość z was grała bądź grywa jeszcze w Pokemony czy to na GBA, NDS lub 3DS. W dobie smartphone'ów i tabletów nadchodzą pokemony połączone z rozszerzoną rzeczywistością. Na czym polega zabawa? Chwytamy nasz sprzęt i wychodzimy z domu, tak - dobrze słyszycie. Pokemon GO będzie oparte na google maps i zmusi nas do poruszania się po naszym mieście, wszelkiego rodzaju ważne zabytki będą służyć za poke centra i inne ważne punkty które będzie nam dane zwiedzić jeśli będziemy chcieli bardziej zagłębić się w świat pokemonów. Dodatkowo czekają nas wszelkiego rodzaju eventy, póki co wszystko fajnie się zapowiada a co z tego wyjdzie? Zobaczymy.

Więcej informacjiwarning

Jak dla mnie pomysł zapowiada się świetnie, pamiętam ponad rok temu gdy byłem z kumplem na rowerze jak pomyślałem o czymś w tym stylu. Coś co zmusiło by gracza do odwiedzania poszczególnych części naszego miasta, z tym że wtedy myślałem o kodach QR które musielibyśmy odnaleźć.

Jacyś zainteresowani?
30 March 2016 at 14:46:25
Edited by Pips
30 March 2016 at 14:50:28
Quote Critisized: Fajny Ek, Bogus Appreciated: Pociach
Ikona  #
OFF
Hala Madrid y Nada Mas
Exp: 2337
Level: 68

Kariso
Character: Kariso
Vocation: Paladin
Level: 325
Achievements: 589
World: Refugia
Married to: Quencen
Guild: Savages
Amount of posts: 705
Na 100% pogram.
30 March 2016 at 15:40:23
Ikona  #
OFF
Cutty Flam
Exp: 754
Level: 39
Dignity: Adrian

Pulkownik Miktus
Character: Pulkownik Miktus
Vocation: Elite Knight
Level: 82
Achievements: 35
World: Antica
Title: Steward of Tibia
Amount of posts: 110
Czekam już od pewnego czasu, doczekać się nie mogę. Boję się, że rozczarują wszystkich emotka
Co do samego pomysłu - sprawdź Ingress (MMO w systemie rzeczywistości rozszerzonej). Na początku mnie ta gra zachwyciła, ale jeszcze szybciej się znudziła.
31 March 2016 at 04:45:00
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Słyszałem o Ingress, ktoś na yt odnośnie Pokemon GO o niej wspominał. Mimo wszystko to dwie różne gry, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ucieszyłbym się gdyby dało się przesyłać i łączyć pokemony z ludźmi posiadającymi NDS/3DS bo o Gameboyach już nie ma co myśleć, mam kumpla maniaka pokemonów posiadające chyba wszystkie jakie powychodziły we wszystkich generacjach, było by fajnie z nim powalczyć lub się powymieniać.
31 March 2016 at 18:51:54
Ikona  #
Moderator
OFF
To tylko gra...
Exp: 3678
Level: 86
Dignity: Damian Foel

Foel
Character: Foel
Vocation: Druid
Level: 136
Achievements: 23
World: Secura
Amount of posts: 2721
Zastanawiam się co powie ktoś mieszkając np 30 km za miastem xD "tak szukam pikachu 30 km przez las jeszcze" xD

Tak na prawde poki to jedyna gra zaczynając od GMBH emulatorów po androidy, która uwielbiałem.
31 March 2016 at 22:14:49
Quote Appreciated: Alex Hope
Ikona  #
OFF
Exp: 2390
Level: 69

Character was deleted.
Amount of posts: 684
Nie wydaje mi się, żeby to przeszło. Nikt nie będzie jeździł nie wiadomo gdzie, żeby złapać wirtualnego stworka.
Poza tym to będzie zabawa dla ludzi z miast, bo jakie niby pokemony można będzie spotkać na wioskach?
Już widzę tabuny ludzi w Puszczy Białowieskiej nie po to, żeby podziwiać naturę, tylko żeby złapać pokemona na telefon.
31 March 2016 at 22:23:46
Edited by Alex Hope
31 March 2016 at 22:25:31
Quote Appreciated: Rushofa
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Alex Hope napisał(a):
Nie wydaje mi się, żeby to przeszło. Nikt nie będzie jeździł nie wiadomo gdzie, żeby złapać wirtualnego stworka.
Poza tym to będzie zabawa dla ludzi z miast, bo jakie niby pokemony można będzie spotkać na wioskach?

Komentarz z polygami:

Pretekst by gdzieś wyjść jest fajny, nawet jeśli z telefonem w ręce. No i te rozmowy przed wyjazdami wakacyjnymi „Kochanie gdzie w tym roku? – Nad morze, muszę wreszcie złapać tego Laprasa!”

emotka

Alex Hope napisał(a):
Już widzę tabuny ludzi w Puszczy Białowieskiej nie po to, żeby podziwiać naturę, tylko żeby złapać pokemona na telefon.

obrazek

Edit:

24 April 2016 at 15:20:27
Ikona  #
Senator
OFF
Magia Pianek
Exp: 3003
Level: 78
Amount of posts: 2004
Pips napisał(a):

Jak dla mnie pomysł zapowiada się świetnie, pamiętam ponad rok temu gdy byłem z kumplem na rowerze jak pomyślałem o czymś w tym stylu. Coś co zmusiło by gracza do odwiedzania poszczególnych części naszego miasta, z tym że wtedy myślałem o kodach QR które musielibyśmy odnaleźć.

Ingresswarning

Już parę lat temu się w to bawiłem, ale mnie drażniło, że mój syfotelefon ma za małą rozdzielczość : D
A Poki pewnie obczaję, chociaż z moim leniem... emotka

--------
Aha, wspomniałeś o tym, za długo się czaiłem z odpowiedzią emotka

Gdy grałem w Ingress, była to dopiero otwarta beta, portali z energią, czy co to tam było, żeby je przejmować, w Płocku było mało, do tego w większości były to jakieś pomniki czy zabytki wokół starego miasta, więc nawet nie dało się bardzo zmęczyć przy tym.
Gdyby NIE było tak jak wspominacie, tzn. każdego czy tam większość Poków mógłbym złapać w swojej okolicy, czemu by nie zrobić małego kółka idąc np. do sklepu. Jak będzie tak, że będę musiał opylić nerkę, aby mieć na bilety, podziękuję.
24 April 2016 at 15:48:20
Edited by m4tizeq
24 April 2016 at 16:05:31
Ikona  #
OFF
Exp: 2274
Level: 67

Mivel Sous
Character: Mivel Sous
Vocation: Druid
Level: 364
Achievements: 288
World: Antica
Amount of posts: 1021
Moim zdaniem pomysł genialny chociaż na pewno minie trochę czasu zanim będzie można złapać pokemony w Polsce, wiadomo najwięcej pewnie będzie w Ameryce i Chinach ale z czasem ma to wielki potencjał, gdyby na przykład była możliwość złapania wszystkich pokemonów z pierwszej serii (152? jeśli się nie mylę) oprócz mew, mewtwo i legend w samej Polsce to z chęcią bym się w to pobawił i ruszył stopem na 2 tyg w Polskę emotka Osobiście z niecierpliwością czekam na rozwój ;P
24 April 2016 at 16:11:35
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Pierwsza seria ma 151 pokemonów.

Ogółem nie rozumiem numeracji:

150 - Mewtwo
151 - Mew

Mewtwo jak sama nazwa wskazuje powstał poprzez sklonowanie Mew czy jak to tam szło, dlaczego w takim razie Mewtwo jest pierwszy w numeracji?
24 April 2016 at 16:24:18
Ikona  #
Senator
OFF
Magia Pianek
Bo gra była przed anime. Mewtwo był pokiem do zdobycia, Mew tajemnicą działającą na wyobraźnię graczy <3
24 April 2016 at 16:37:46
Edited by m4tizeq
24 April 2016 at 16:39:13
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Mew w pierwszych generacjach gier też był do zdobycia, poprzez glitch. Oficjalnie tylko poprzez eventy, nie wiem czy te poza Japonią były dostępne.
24 April 2016 at 17:02:05
Ikona  #
Senator
OFF
Magia Pianek
Ale miało go nie być w ogóle.

Morimoto: We put Mew in right at the very end. The cartridge was really full and there wasn’t room for much more on there. Then the debug features which weren't going to be included in the final version of the game were removed, creating a miniscule 300 bytes of free space. So we thought that we could slot Mew in there. What we did would be unthinkable nowadays!
24 April 2016 at 17:23:43
Edited by m4tizeq
24 April 2016 at 17:28:31
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Ogółem w szoku jestem że pokemon yellow waży równy 1,00 MB (bajtów: 1 048 576) - ta gra ma taki gameplay że grasz kilkadziesiąt godzin.
25 April 2016 at 05:13:10
Yoorick płeć
Ikona  #
OFF
Account was successfully deleted
To już lepszym wydaje się pomysł, że wraz z wędrówką telefon daje sygnał, że wykrywa pokemona, randomowo, powiedzmy co kilka godzin. Wyciągamy wtedy telefon i namierzamy. Mógłby być licznik przebytych kilometrów z blokadą przy dużych prędkościach, żeby nie nabijać sztucznie samochodem. Szansa na złapanie pokemona musiałaby być dość niska, wtedy taka rozrywka miałaby sens i trwałaby lata emotka

Wracając do POKEMON GO, trochę wstyd wyciągać telefon w jakimś miejscu obleganym przez turystów i cieszyć się wirtualną rzeczywistością. Polska to nie Japonia.
25 April 2016 at 10:00:46
All times are CET.

Currently temat read 1 user: (0 logged in and 1 guest)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Quara Hydromancer
1900
1100
25
Resistances:

-10%
-25%
Loot:
90 item 5 item item item item item item item item item item
Average profit:
304.34 gp
King Zelos
0
0
Resistances:

Loot:
5 item item item item item item item item item item item item item 20 item 6 item 14 item 10 item 10 item 10 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item 2 item 3 item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX