|
|
Nudne życie paladyna
|
||
Autor | Wiadomość | |
OFF
![]() Exp: 938
Level: 43
![]() Data dołączenia: 23.06.2013
![]() Postać:
Dinek Knight
Profesja: Knight
Level: 150
Osiągnięcia: 48
Serwer: Celesta
Tytuł: Sentinel of Tibia
Liczba postów: 49
|
Super temacik
![]() ![]() ![]()
19 października 2018 godz. 20:29:55 |
|
|
|
||
ON
I want out
![]() ![]() Exp: 3652
Level: 85
![]() Data dołączenia: 29.08.2012
![]() Postać:
Pall Ciemna
Profesja: Royal Paladin
Level: 555
Osiągnięcia: 542
Serwer: Bona
Tytuł: Warrior of Tibia
Liczba postów: 1069
|
Dzięki za komentarze, bardzo miło mi słyszeć wszystkie dobre słowa
![]() Szybka aktualizacja tematu :> Pobiłem trochę mobów na Zao, aby porobić trochę wpisów: #1 ![]() ![]() ![]() #2 ![]() ![]() ![]() #3 ![]() ![]() ![]() ![]() #4 ![]() ![]() ![]() #5 ![]() ![]() ![]() #6 ![]() ![]() ![]() 2x ![]() ![]() ![]() Poziom #433 ![]() #łupy ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałem zobaczyć jak mostek przy nowym respie i muszę przyznać, że się pozytywnie zaskoczyłem. Miałem praktycznie cały czas 2-4 frazzle, w godzinę padło przeszło 250 ![]() ![]() Poszedłem yolo na ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypad na pieski, całkiem przyzwoicie ![]() Pomyślałem, że skoro wśród kijowych respów wpadł jeden na ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
26 października 2018 godz. 18:42:05 |
|
|
OFF
Szalony Narkoman
![]() Exp: 173
Level: 19
![]() Data dołączenia: 25.09.2017
Godność: Ozier
![]() Postać:
Ozier
Level: 155
Osiągnięcia: 68
Serwer: Harmonia
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 106
|
Zaje***cie prowadzony temacik widać, że się przykładasz do tego
na pewno bede tutaj zaglądał ![]() PoZDRawiam
27 października 2018 godz. 17:12:44 |
|
|
OFF
![]() Exp: 196
Level: 20
Data dołączenia: 17.10.2015
Postać usunięta.
Liczba postów: 60
|
Eleganckie profity widze
![]() ![]()
27 października 2018 godz. 18:13:50 |
|
|
OFF
Visca el Barça
![]() ![]() Exp: 2164
Level: 66
![]() Data dołączenia: 27.08.2016
Postać usunięta.
Liczba postów: 2483
|
Standardowo super fotki oraz ciekawe informacje, pozdrawiam.
27 października 2018 godz. 20:34:45 |
|
|
gratuluje konewki, a w sumie to chyba nawet dwóch bo widzę ze z serwanta odblokowana
![]()
28 października 2018 godz. 14:26:07 |
|
|
Najs, bardzo ładna oprawa- Gorąco pozdrawiam!
![]()
28 października 2018 godz. 14:31:23 |
|
|
ON
I want out
![]() Postać:
Pall Ciemna
|
Dzięki Wam bardzo za komentarze
![]() Clover88 napisał(a): gratuluje konewki, a w sumie to chyba nawet dwóch bo widzę ze z serwanta odblokowana ![]() biłem servanty z kolegą z gildii i mu spadła, stąd zliczyło mi konewkę w bestiaruszu ![]() # 5.11.2018 Jakieś podsumowanie weekendu plus inne zaległe sprawy ![]() Wpis na ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakiś kolejny prey na ![]() ![]() I medusa Tower ![]() ![]() ![]() Łupałem trochę Drakenów na dablu: ![]() Tamtego wieczora odnotowałem około 660 ludzi online na Bonie, stąd rekordy ![]() ![]() Niby nic, ale mnie takie łupy cieszą ![]() ![]() Hydry na Oramond zawsze wolne, nawet na dablu ![]() ![]() Brakło ![]() ![]() Wyrmy z preyem na exp, staminą i dablem pozwoliły osiągać 6kk/h, całkiem spoko ![]() #poziomy 434 ![]() 435 ![]() 122 distance ![]() ![]() 436 ![]() 437 ![]() Jeszcze na koniec dobitka kilku wpisów: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Został jeden wypad na ![]() ![]() ![]()
05 listopada 2018 godz. 13:35:24 |
|
|
OFF
Konto usunięte
|
Ładnie lecisz
![]() ![]()
06 listopada 2018 godz. 08:55:21 |
|
|
Hej
![]() ![]() ![]()
24 listopada 2018 godz. 19:19:45 |
|
|
ON
I want out
![]() Postać:
Pall Ciemna
|
halek997 napisał(a): Zdarzają się przestoje ![]() Clover88 napisał(a): Dzięki za odświeżenie tematu i dobre słowo! ![]() Aktualnie więcej gram w HotS, stąd mam nie za wiele materiału, ponadto robiłem trochę tasków low-lvlowym magiem, może wstawię jakieś ciekawsze podsumowania ![]() Ale do rzeczy! Skupmy się na dzisiejszym updacie, a w zasadzie jego jednej części - boosted monster Był nim dziś ![]() Z tej to okazji postanowiłem wybrać się na drobne polowanie na smoczki i sprawdzić jak się ma ich łup w stosunku do tego normalnego. Oto wyniki. Zabiłem 500 smoków, miałem w planach 1000, ale z racji ograniczonych zasobów czasowych udało się zbić tylko połowę, mimo to, uważam, że wynik będzie w miarę dokładny (może jakoś w granicy plus minus 15%) A więc do rzeczy: Całkowity łup - zbierałem złoto oraz cenne przedmioty, pominąłem w swoim zestawieniu kilka nieistotnych przedmiotów. ![]() Zestawienie porównawcze ze statystykami Tibiopedii ![]() Jak widać, średnia wartość boostowanego smoka wynosi około 217 gp, gdzie wartość normalnego to około 121 gp, czyli niemal dwa razy tyle. Ciekawe, jakby wyglądała sytuacja z preyem, jeszcze ciekawiej byłoby na podwójnym łupie, ale na to się jeszcze znajdzie okazja ![]() Może na koniec jeszcze podsumowanie: Opłaca się bić boosted monster z kilku powodów: 1. powiększony respawn - zabicie 500 smoków zajęło mi jakieś 80 minut. Biłem je w górach na Parnych Polach: ![]() Kółko, które robiłem nie było zbyt wielkie, mimo to czasem miałem sytuację, że schodząc z poziomu 1 już na zerowym były zrespione smoki. Bardzo dobra opcja dla tych, którzy zwlekają z bestiaruszem 2. powiększony łup - jak widać na powyższym zestawieniu, łup jest praktycznie dwa razy większy. 3. powiększony exp - za jednego smoka na premium staminie dostawałem 2100 expa, do tego osiągałem 915k/h co nie jest takim tragicznym wynikiem jak na bicie 1v1 To tyle na dziś, pozdrawiam ![]()
03 grudnia 2018 godz. 21:48:04 |
|
|
OFF
![]() Exp: 977
Level: 44
Data dołączenia: 03.08.2013
![]() Postać:
Piromanta
Profesja: Paladin
Level: 279
Osiągnięcia: 312
Liczba postów: 98
|
Widzę, zę kolega mnie wyprzedził. Miałem dodać podobne porównanie
![]() Szanuję za zamiłowanie do statystyk- chociażby okrojonych. PS. Długo grasz w HoTS?
03 grudnia 2018 godz. 22:14:39 |
|
|
ON
I want out
![]() Postać:
Pall Ciemna
|
Vanitas napisał(a): Widzę, zę kolega mnie wyprzedził. Miałem dodać podobne porównanie ![]() Szanuję za zamiłowanie do statystyk- chociażby okrojonych. PS. Długo grasz w HoTS? Na więcej czas nie pozwolił, ale na pewno ten temat będę kontynuował ![]() W HotS gram od Bety, zacząłem jakoś pod koniec czerwca 2015, aktualnie 864 lvl, diament 5 na Hero Lidze ![]() #Podsumowanie roku 2018 Dziś ostatni dzień roku, ludzie lubią robić podsumowania z tej okazji, ja również skorzystam z takiej sposobności ![]() Tibijski świat dostał dwa duże update'y, razem z nim masę nowych potworów i itemów, nie zabrakło również ciekawych ulepszeń, takich jak supply stash, automatyczne skriny, informajce o postaci, czy mapa cyclopedii umożliwiająca odkrywanie terenów (co osobiście bardzo mnie wciągnęło). Jak już zdążyliście się zorientować, zbytnio nie grinduję poziomów, nie farmię grimów czy nie biję katasów. Nastawiam się na luźnie bicie czasem rzadko opłacalnych (z punktu widzenia expa) miejscówek, męczenie bestiariusza, a ostatnimi czasy bawienie się z boosted creatures. Sprawia mi to największą radość, a poziom to jedynie cyfra, która pozwala mi szybciej wybijać masy tych samych potworków i osobiście odpowiada mi to, gdzie jestem. Postać w liczbach Wbite poziomy: 33 (406 - 439) Liczba zgonów: 14 Zdobyte osiągnięcia: 27 Odblokowane wpisy w bestiariuszu: 187 (w sumie 3867 pkt) TOP 3 zabitych potworów w bestiariuszu: Wyrm - 7161 Seacrest Serpent - 5848 Hydra 4168 (Przy założeniu, że biłe je na zielonej staminie, na samych tych potworach wbiłem prawie 53 miliony expa, czyli jakieś 16% całego expa, wbitego przez ten rok) Zaległe skriny itp: #438 ![]() #439 ![]() Osiągnięcie od Bałwana ![]() Wpisy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boosted creatures Gdy zainteresuje mnie dany mobek, wyruszam w drogę i biję 500 sztuk aby skonfrontować jego ulepszony łup ze statystykami tibiopedii: 1. ![]() ![]() 2. ![]() ![]() 3. ![]() ![]() 4. ![]() ![]() 5. ![]() DODATKOWO PREY NA LOOT 10/10 ![]() 6. ![]() ![]() 7. ![]() ![]() Plany na przyszłość? Na razie te poza tibijskie - pisanie inżynierki przez styczeń, później obrona... Tibijskie - niewątpliwie kontynuacja bestiarusza, bawienie się liczbami, (może uda się w końcu zloocić 100 ![]() ![]() spoiler 38 ![]() ![]() Faraony Mahrdisy:348 Vesmunrah: 335 Niewątpliwie powinien wpaść 450 poziom, a co dalej, to się okaże ![]() Dzięki za śledzenie tematu, komentarze, doping, to jest bardzo motywujące i zachęca do dzielenia się z Wami moim nudnym życiem paladyna! Do zobaczenia w 2019 roku, wszystkiego dobrego! #Witajcie w 2019 Pora na lekkie odświeżenie tematu odnośnie ostatnich trzech tygodni. Troszkę się działo, było trochę huntów na Boosted monsters, obecnie trwa First Dragon Event, gdzie próbuję swoich sił między innymi z ![]() 500 boosted ![]() Jako że nie miałem jeszcze wpisu na lodowe wiedźmy, a był mocno kacowy 1szy stycznia, postanowiłem zrobić na nie wpis. I tak oto łup z kilkuset wiedźm Łup ![]() Wpis ![]() Porównanie boosted vs normal ![]() Szybki prey na ![]() ![]() Kolejnym interesującym boostowanym potworem były ![]() Łupy 1 hunt z preyem na exp ![]() 2 hunt z preyem na loot ![]() Jakieś polowanie na frazzle, trzeba jeszcze trochę pobić do bestiary ![]() Pobiłem również trochę zboostowanych ![]() ![]() Prey na ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 600 boosted ![]() ![]() Korzystając z ulepszonego respawnu biłem ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj z kolei wypad na ![]() ![]() ![]() Wczorajszy dzień to maniaczenie do nieprzytomności ![]() Tutaj malutkie combo ![]() I podsumowanie polowań na 1500 smoków ![]() Pozdrawiam, na dniach postaram się zaktualizować wpisy do bestiariusza ![]()
22 stycznia 2019 godz. 20:02:43 |
|
|
OFF
![]() Exp: 357
Level: 27
Data dołączenia: 04.11.2018
![]() Postać:
Dergeas Asan
Level: 173
Osiągnięcia: 210
Serwer: Harmonia
Liczba postów: 55
|
Przyjemnie się czyta taki temat
![]() Gratulacje wytrwałości ![]() Jakie imbu używasz ??
22 stycznia 2019 godz. 22:47:40 |
|
|
OFF
![]() Exp: 977
Level: 44
Data dołączenia: 03.08.2013
![]() Postać:
Piromanta
Level: 279
Osiągnięcia: 312
Liczba postów: 98
|
Te tabele z porównaniem loota boosted vs normal to excel?
22 stycznia 2019 godz. 23:36:18 |
|
|
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[