|
|
Dyskusja dotycząca Knighta
|
|||
Author | Message | ||
OFF
![]() ![]() Exp: 1398
Level: 53
Character was deleted.
Amount of posts: 661
|
Widl napisał(a): Siema mam takie pytanie jakie charmy odblokowywać na eka narazie odblokowałem dodge i mam jeszcze 1200 pkt co mógłbym odblokować? Myślałem jeszcze by lecieć po parry,freze,wound Rozumiem że chodzi tu o tego knighta (230+-) parry póki co sobie daruj jest świetny charm dla eka ale na tych lewelach ci się nie przyda a jednak tysiąc punktów to nie jest hop siup. skoro masz dodge teraz wybieraj charmy zadające dmg, na początku wybierz co lubisz bić i na co to jest wrażliwe albo druga opcja wybieraj wszytskie charmy zadające dmg od najtańszych do najdroższych frezze jest chyba najbardziej uniwersalnym charmem który wypada mieć ![]()
14 March 2024 at 09:16:10 |
|
||
|
|||
OFF
![]() ![]() Exp: 898
Level: 42
![]() Join date: 28/03/2023
![]() Character:
Losses Dragon
Vocation: Elite Knight
Level: 557
Achievements: 908
World: Harmonia
Guild:
Unicorn Factory
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 1159
|
Miałem ten sam problem to takie najbardziej uniwersalne freeze/wound/zap.
Ja na 260 miałem te 3, dodge, low blow i enflame. Teraz jak mam kolejne 2k+ punktów to myślę że kolejność będzie divine>poison>parry>curse
14 March 2024 at 11:31:21 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1676
Level: 58
![]() Join date: 10/08/2013
![]() Character:
Yumeno
Vocation: Knight
Level: 367
Achievements: 353
World: Karmeya
Title: Warden of Tibia
Amount of posts: 70
|
eldais napisał(a): Widl napisał(a): Siema mam takie pytanie jakie charmy odblokowywać na eka narazie odblokowałem dodge i mam jeszcze 1200 pkt co mógłbym odblokować? Myślałem jeszcze by lecieć po parry,freze,wound Rozumiem że chodzi tu o tego knighta (230+-) parry póki co sobie daruj jest świetny charm dla eka ale na tych lewelach ci się nie przyda a jednak tysiąc punktów to nie jest hop siup. skoro masz dodge teraz wybieraj charmy zadające dmg, na początku wybierz co lubisz bić i na co to jest wrażliwe albo druga opcja wybieraj wszytskie charmy zadające dmg od najtańszych do najdroższych frezze jest chyba najbardziej uniwersalnym charmem który wypada mieć ![]() Dobra to rozumiem ze teraz jak narazie zainwestowac w freeze Dragyen napisał(a): Miałem ten sam problem to takie najbardziej uniwersalne freeze/wound/zap. Ja na 260 miałem te 3, dodge, low blow i enflame. Teraz jak mam kolejne 2k+ punktów to myślę że kolejność będzie divine>poison>parry>curse Czyli jak wzialem teraz freze i mam freze i wounda to narazie cos zbierac i co myslec dalej ? moze parry jak sie podbije wiecej lvli bo rozumiem parry na eka tez bedzie przydatne ?
14 March 2024 at 16:09:42 |
|
||
OFF
![]() ![]() Exp: 1398
Level: 53
Character was deleted.
Amount of posts: 661
|
Ja ci dałem przykład że freeze traktuj to jako punkt zaczepienia bo jeżeli lubisz expić na ice golemach, to ci to będzie nieprzydatne
Zap , wound , freeze to są te tanie dobre charmy które warto zainwestować później masz poison cure enflame divine które są świetne ale będziesz ich rzadziej używał taki przykład enflame będzie niezbędny na katedrze bądź ice libce ale poza tym to, no właśnie są lepsze charmy (wiadomo możemy szukać i wymyślać ) divine wrath świetny ale drogi i na konkretne potwory będzie genialny np na takie werehyeny parry - postaram ci się wytłuamczyć to dlaczego teraz nie inwestuj w parry tylko we wszytsko inne masz takiego guzzla i masz parry na guzzle oraz na frazzle freeze/lowblow/dodge silencery divine, dzięki temu guzzle będzie ci padał prawie że równo z resztą mobów, ![]() low blow - no niby super charm ale w jego cenie masz 3 inne charmy atakujące więc na mój gust 3 charmy > low blow Wybierz charma który ci się przyda ![]()
14 March 2024 at 16:53:41 |
|
||
OFF
![]() ![]() Exp: 898
Level: 42
![]() Join date: 28/03/2023
![]() Character:
Losses Dragon
Vocation: Elite Knight
Level: 557
Achievements: 908
World: Harmonia
Guild:
Unicorn Factory
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 1159
|
Parry jest spoko na potworki, które dużo biją, a mają dość mało HP. Jak zamierzasz np pół życia expić na grimach to będzie idealny. Na banutę też spoko na Serpent spawna np.
Ja mam dodge/wound na drakenach Enflame na blue spectre Freeze na hellspawna, żeby umierał równo z asurami Zapa akurat nie używam jak na razie, bo nie siedzę na banucie A low blow wziąłem, bo miałem punkty, a nie używam bo aktualnie sobie większość broni pod mana/HP porobiłem xP
14 March 2024 at 17:25:00 Edited by Dragyen 14 March 2024 at 17:25:26 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1676
Level: 58
![]() Join date: 10/08/2013
![]() Character:
Yumeno
Vocation: Knight
Level: 367
Achievements: 353
World: Karmeya
Title: Warden of Tibia
Amount of posts: 70
|
eldais napisał(a): Ja ci dałem przykład że freeze traktuj to jako punkt zaczepienia bo jeżeli lubisz expić na ice golemach, to ci to będzie nieprzydatne Zap , wound , freeze to są te tanie dobre charmy które warto zainwestować później masz poison cure enflame divine które są świetne ale będziesz ich rzadziej używał taki przykład enflame będzie niezbędny na katedrze bądź ice libce ale poza tym to, no właśnie są lepsze charmy (wiadomo możemy szukać i wymyślać ) divine wrath świetny ale drogi i na konkretne potwory będzie genialny np na takie werehyeny parry - postaram ci się wytłuamczyć to dlaczego teraz nie inwestuj w parry tylko we wszytsko inne masz takiego guzzla i masz parry na guzzle oraz na frazzle freeze/lowblow/dodge silencery divine, dzięki temu guzzle będzie ci padał prawie że równo z resztą mobów, ![]() low blow - no niby super charm ale w jego cenie masz 3 inne charmy atakujące więc na mój gust 3 charmy > low blow Wybierz charma który ci się przyda ![]() no ci powiem akurat bije takie potwory typu mury itp ze freze mi sie przyda jak narazie wezme freze Dragyen napisał(a): Parry jest spoko na potworki, które dużo biją, a mają dość mało HP. Jak zamierzasz np pół życia expić na grimach to będzie idealny. Na banutę też spoko na Serpent spawna np. Ja mam dodge/wound na drakenach Enflame na blue spectre Freeze na hellspawna, żeby umierał równo z asurami Zapa akurat nie używam jak na razie, bo nie siedzę na banucie A low blow wziąłem, bo miałem punkty, a nie używam bo aktualnie sobie większość broni pod mana/HP porobiłem xP no wlasnie tez chce bic asurki bije mury to teraz jak odblokwaolem freze to mam dogde i mysle wlasnie ze bd zbieral na wound,parry cos z tych bede polowal, tak jak kolega wyzej nawet rosha bd probowal to mysle ze teraz jak wzialem freeze to bedzie dobry wybor
14 March 2024 at 18:02:33 |
|
||
All times are CET. |
Currently thread reads 1 user: (0 logged in and 1 guest) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[