|
|
Dyskusja dotycząca Knighta
|
|||
Autor | Wiadomość | ||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() ![]() Exp: 2967
Level: 77
![]() Data dołączenia: 11.06.2012
Godność: Łukasz
![]() Postać:
Lukikow
Profesja: Paladin
Level: 202
Osiągnięcia: 63
Serwer: Karmeya
Tytuł: Squire of Tibia
Liczba postów: 946
|
Skilowanie - na voucherze mlvl vs skile fizyczne. Tutaj przydała by się jakaś zmiana. Knight i paladin ewidentnie są poszkodowani. Knightem trzeba poświecić miesiąc skilowania 24/7 aby wbić 90 skill. Magiem ogarne kilka kk i wbiję w 1-2 dni 80 mlvl.
Co do expienia profesjami magicznymi to ja mając 300 lvl msem wolałem iść expić z druidem niż z knigtem. Większy exp i mniejsze waste ![]() To oczywiście wszystko moje zdanie, moje spostrzeżenie i mój styl grania ![]() Przypominam o regulaminie. zamieścił DamQ's
08 kwietnia 2016 godz. 18:32:14 Edytował DamQ's 08 kwietnia 2016 godz. 18:52:43 |
|
||
|
|||
Moderator
OFF
To tylko gra...
![]() ![]() ![]() Exp: 3724
Level: 86
![]() Data dołączenia: 20.07.2013
Godność: Damian Foel
![]() Postać:
Foel
Profesja: Druid
Level: 136
Osiągnięcia: 23
Serwer: Secura
Liczba postów: 2722
|
Owszem masz racje z tym voucherem i skillowaniem, ale nie każdego stać na takie skillowanie. Sam wydałem pewnie ponad 100kk na voucherach dla magicznego. Jeśli już mówimy o skillu to czemu np 100 skille u knighta czy palka tak łatwo zdobyć? Mam na myśli trainery bo magiczny wcale tak nie idzie i nie mówię tu już, że dla 100% magicznego musiałbym logować na trainery 3 lata a ek którym nie gram ma 117 axe i ciągle sam awansuje... Więc o czy tu mowa. Coś za coś.
Odnośnie dyskusji na temat samego knighta nie uważam, że potrzebne mu jakieś lepsze potki i inne wynalazki. Prawda jest taka, że w tej chwili mając x k hp, wyśmienite eq oraz damage a na prawde ek dobrze "stuka" nie ma takiej potrzeby, żeby go zmieniać bo może robić rzeczy o jakich magiczne profesje czy sam palladyn może tylko pomyśleć. Leczenie jak na takie eq jest dobre uhp to mało? Nie widze 400 palka z gran sanem czy maga na vicie nawet w jedym trapie z jakim sobie poradzi ek mimo, że niby ma złe leczenie. Nie chodzi mi tu o TH a np trap z guzzlami. Taka jego rola, jak komuś się gra źle może warto zmienić profesje. |
||
08 kwietnia 2016 godz. 19:09:48 |
|
||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() Postać:
Lukikow
|
DamQ's napisał(a): Owszem masz racje z tym voucherem i skillowaniem, ale nie każdego stać na takie skillowanie. Sam wydałem pewnie ponad 100kk na voucherach dla magicznego. Jeśli już mówimy o skillu to czemu np 100 skille u knighta czy palka tak łatwo zdobyć? Mam na myśli trainery bo magiczny wcale tak nie idzie i nie mówię tu już, że dla 100% magicznego musiałbym logować na trainery 3 lata a ek którym nie gram ma 117 axe i ciągle sam awansuje... Więc o czy tu mowa. Coś za coś. Od 10 do 90 skilla potrzeba prawie 95 dni pacca czyli ponad 90 zł. Nadal mag jest w lepszej sytuacji. Jeżeli za pół roku chciałbym pograć knightem a na razie gram msem to jest ok. W przypadku decyzji o rozpoczęciu gry knightem już teraz to jest problem, co innego z magiem. Ogarniam kilka kk i na drugi dzień mogę już grać. Co do ilości hp - to powód dla którego aktualnie skiluje knighta ![]() Doskonale rozumiem, że wszystko zależy od wielu czynników (kiedy chcę zacząć grać, czy moja postać jest na to 'gotowa', ile mam cc, itd.) ps Przepraszam za gafę ![]()
08 kwietnia 2016 godz. 19:22:35 |
|
||
OFF
Inżynier
![]() ![]() ![]() ![]() Exp: 2769
Level: 74
![]() Data dołączenia: 16.10.2009
![]() Postać:
Olimek Ed
Level: 522
Osiągnięcia: 746
Serwer: Monza
Liczba postów: 2176
|
To co DamQ powiedzial to ja tak samo mysle jak o tych trainerach i o eku.
Mowicie ze eka nie zmienili ze rp ma lepsze dmg ale za to ek kupi bron i ma spokuj 0 waste w hitach a rp musi kupowac drogie amunicje dla dobrych hitow. Kupcie sobie 100 ice rapierow i idzcie expic dodatkowo macie utito tempo a magiczne nie maja takiego skila ktorego podniosa o x% statystyk. Trainer off dla mlvl to zart. Moze jakos idzie ten mlvl do 60 poziomu na offie ale przez ten czas na eku wbijesz 115 skila.
08 kwietnia 2016 godz. 19:22:42 |
|
||
OFF
![]() ![]() ![]() Exp: 1607
Level: 57
![]() Data dołączenia: 29.07.2013
![]() Postać:
Xmilo
Level: 108
Osiągnięcia: 86
Serwer: Menera
Tytuł: Steward of Tibia
Liczba postów: 1211
|
Pan Mariolka napisał(a): Gram knightem i umiem nim grać, ale fajnie by było coś zmienić, bo jak na razie najbardziej dopracowana profesja to druid, a reszta trochę pominięta od czasu 9+, a knight to już masakra od 7+ tibii dostał exorii min i 2x zmianę leczenia na exane mort i exure ico, a, no i jeszcze utury, których nikt nie używa poza botami, bo są nie opłacalne na większym lvlu, gdzie za 160 many exura ico da więcej hp niż utura gran też powinna dawać więcej co ileś lvli. Jakie bzdury człowieku jeszcze takich bzdur nikt tu nie pisał. Utura grna nie opłaca się?! Utura gran jest gorsza od exura ico? BZDURY! Skąd się biorą tacy ludzie i skąd oni to wymyślają. Brak słów.
08 kwietnia 2016 godz. 19:36:34 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1203
Level: 49
![]() Data dołączenia: 01.04.2011
Postać usunięta.
Liczba postów: 315
|
Ogolnie i tak kazda profa sie gra latwo, dalsze ulepszanie kogokolwiek mysle ze mija sie z celem.
Kiedys tibia byla trudniejsza i przez to byla bardziej wartosciowa, teraz to wyglada jak Metin.
08 kwietnia 2016 godz. 19:39:59 |
|
||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() Postać:
Lukikow
|
Fenomenalny Homik napisał(a): Jakie bzdury człowieku jeszcze takich bzdur nikt tu nie pisał. Utura grna nie opłaca się?! Utura gran jest gorsza od exura ico? BZDURY! Skąd się biorą tacy ludzie i skąd oni to wymyślają. Brak słów. Kolego, tibiopedia udostępnia kalkulator. Łatwo wyliczyć, że za pomocą exury ico wysokopoziomowy knight wiecej hp uleczy niż utura gran zużywając tą samą ilość many. Oczywiście utura gran jest dobrym wspomagaczem ![]() Pomyśl 2-3 razy zanim coś piszesz. Nie mówiąc już o obrażaniu kogokolowiek.
08 kwietnia 2016 godz. 19:43:56 Edytował lukikow 08 kwietnia 2016 godz. 19:45:59 |
|
||
OFF
![]() ![]() ![]() Exp: 1607
Level: 57
![]() Data dołączenia: 29.07.2013
![]() Postać:
Xmilo
Level: 108
Osiągnięcia: 86
Serwer: Menera
Tytuł: Steward of Tibia
Liczba postów: 1211
|
lukikow napisał(a): Fenomenalny Homik napisał(a): Jakie bzdury człowieku jeszcze takich bzdur nikt tu nie pisał. Utura grna nie opłaca się?! Utura gran jest gorsza od exura ico? BZDURY! Skąd się biorą tacy ludzie i skąd oni to wymyślają. Brak słów. Kolego tibiopedia udostępnia kalkulator. Łatwo wyliczyć, że za pomocą exury ico wysokopoziomowy knight wiecej hp uleczy niż utura gran zużywając tą samą ilość many. Oczywiście utura gran jest dobrym wspomagaczem ![]() Nie bez powodu ona bierze więcej many, bo jest bardzo dobrym czarem. Jak czytam, że jest nie opłacalna to potem nie dziwię się, że ludzie narzekają na heal skoro takich podstawowych heali nie używają.
08 kwietnia 2016 godz. 19:45:58 |
|
||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() Postać:
Lukikow
|
Żeby mieć dobrego knighta potrzeba czasu.
Żeby mieć dobrego maga potrzeba kasy. Taka ~dygresja mnie naszła.
08 kwietnia 2016 godz. 19:52:18 Edytował lukikow 08 kwietnia 2016 godz. 19:52:38 |
|
||
OFF
![]() Exp: 2374
Level: 69
![]() Data dołączenia: 10.02.2015
Postać usunięta.
Liczba postów: 346
|
@up zgadza się, ekiem na wbicie konkretnego lvl'a trzeba trochę czasu. A magiem solo teraz kręcisz bez staminy 3-4kk lvl na dzień bez problemu sadzisz. Ale wiąże się to z wasta (nie zawsze) a wasta z pieniążkami koło sie zamyka. Ek solo nie ma lekko, ale to żadne pokrzywdzenie
![]()
08 kwietnia 2016 godz. 20:11:02 |
|
||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() Postać:
Lukikow
|
W sumie to chodziło mi o samo zaczęcie gry. Piszę w kontekście własnej sytuacji.
Co do Twojej wypowiedzi to oczywiście też masz rację.
08 kwietnia 2016 godz. 20:16:04 |
|
||
OFF
![]() Exp: 908
Level: 43
Data dołączenia: 08.11.2012
Godność: Konrad
![]() Postać:
Pan Jurant
Profesja: Elite Knight
Level: 950
Osiągnięcia: 705
Serwer: Celesta
Tytuł: Keeper of Tibia
Liczba postów: 292
|
Chłopie, czemu Wy tak kombinujecie? Jakieś obliczenia, kalkulacje, wastowanie czasu kumpli... Leć do Biedronki, kup klawiature na usb za 20 pln i podepnij dwie. Wejdź w panel sterowania > Klawiatura i przesuń częstotliwość powtarzania na lewo. Stajesz sobie w Port Hope u NPC (na 100% jest tam pz) piszesz Hi, otwierasz okienko Trade. Na 1 klawiaturze blokujesz f1 z manaskiem, na drugiej blokujesz f2 z utana vid. Manaski kupujesz myszką bez przerywania spalania many. Jeden minus to taki, że nie możesz pisać, bo od nowa trzeba blokować hoty. Wbiłem tym sposobem 99 mlvl. zacytowane z tematu o ofektywnym spalaniu many.
08 kwietnia 2016 godz. 21:04:06 |
|
||
OFF
Dziwne, u mnie działa.
![]() Postać:
Lukikow
|
do czego to się ma ?
szukam podobnego sposobu do skilowania knighta ![]()
08 kwietnia 2016 godz. 21:07:54 Edytował lukikow 08 kwietnia 2016 godz. 21:08:43 |
|
||
OFF
![]() Exp: 908
Level: 43
Data dołączenia: 08.11.2012
Godność: Konrad
![]() Postać:
Pan Jurant
Profesja: Elite Knight
Level: 950
Osiągnięcia: 705
Serwer: Celesta
Tytuł: Keeper of Tibia
Liczba postów: 292
|
Tam up i na poprzednich stronach było, że mag/ed nie ma łatwo albo ma z biciem m lvla a ek czy rp ze skillami nie ma tak dobrze, bo nawet jeśli masz mały lvl a skille 100+ to i tak hity nie będą jakieś pro zanim nie dorwiesz broni i lvl nie urośnie. Lubię grać ek ale balans to dla mnie są moby, których nie może tylko dana profesja ubić i są bossy, na które pójdę ekiem, a nie pójdę innymi. A przepraszam, mogę iść na The Many albo coś podobnego od Adasia, a inna profka pójdzie na jakiegoś prison bossa albo inq
![]()
08 kwietnia 2016 godz. 22:10:19 |
|
||
OFF
EK POWER
![]() Exp: 2713
Level: 74
Data dołączenia: 28.02.2013
Postać usunięta.
Liczba postów: 54
|
kazda profa ma + i - ale tak odrazu plakac tez bym mogl plakac ze ekiem chce robic demon taska bossy bic jak reszta profek ale sie nie da solo ekiem ;/ chyba ze rok i waste
![]()
08 kwietnia 2016 godz. 22:21:02 |
|
||
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]