|
|
PokeLife - Ciekawa gra o Pokemonach
Gra na Przeglądarkę |
||
Author | Message | |
OFF
Fnatic
![]() ![]() Exp: 4411
Level: 94
![]() Join date: 08/06/2009
![]() Character:
Hassek
Vocation: Elder Druid
Level: 916
Achievements: 643
World: Solidera
Guild:
Unstopables
Amount of posts: 973
|
najlepiej kup nowego pikachu bo ogólnie mechanizm jest taki, że na każdy lvl poka przyznawane jest 8 ptk statystyk do dodania, po przekroczeniu tej wartości koszt treningów zaczyna wzrastać. Ty dość dużo włożyłeś w tego pikachu więc na dłuższą metę będzie sporo słabszy niż inne przez to, że szybciej dojdziesz to "limitu" statystyk.
Co do Laprasa to sp. atak i trochę hp Dratini i Kangaskhan w atak/hp
02 March 2013 at 14:30:10 Edited by Hassassin 02 March 2013 at 14:31:18 |
|
|
|
||
OFF
Nie czytaj mi z ust..
![]() ![]() ![]() Exp: 532
Level: 33
![]() Join date: 20/10/2012
Character was deleted.
Amount of posts: 706
|
Pokemony trenuje się DOPIERO na 40+
Nie trenuje się ich trochę HP trochę Atak.. dlatego Hassassin źle piszesz ![]() Ale przypominam.. na 40+ Czemu ? Dałbym Wam link do forum, gdzie to wytłumaczyłem, ale nie wiem czy mogę tu wstawiać linki, dlatego nie chcę ryzykować ![]() varosso napisał(a): Arsimo mam jedno pytanko. Mam w rezerwie 16 pokemonów i nie wiem które są zbędne a które warto zostawić. Pomógłbyś mi wybrać? :> Nidorino(39 lvl), Jynx(34 lvl), Graveler(34 lvl), Butterfree(34 lvl), Gloom(32 lvl), Marowak(31 lvl), Arbok(30 lvl), Butterfree(28 lvl), Weepinbell(23 lvl), Butterfree(22 lvl), Psyduck(19 lvl), Butterfree(19 lvl), Beedrill(18 lvl), Poliwag(16 lvl), Exeggcute(16 lvl), Gastly(15 lvl). Sprzedać wszystkie do hodowli czy któregos zostawić? :> Marowaka da się sprzedać lepiej ( może 100k ? ), reszta Hodowla. Tak btw. czemu nikt nie spojrzy na Pokedex po ID i wpisując nie sprawdzi ceny ^.- ? Requestek napisał(a): Hassassin napisał(a): pikachu trenuje się w sp atak ;p To odrazu mam pytanie w co pakować u: Laprasa, Kangashkana i Dratini ? Lapras - SA Kangashan - A Dratini - A Ale na 40+ Requestek napisał(a): No, a co źle trenowałem xd? Bo trenuje na nim atak/hp - już mam nawet kupiony okruch, żeby na 50 go ewoluować - ogólnie to myślę, że nie jest taki zły, bo rozwalam wszystkich na pojedynkach, nawet do 4 pokemona nie dochodzą inni trenerzy xD A ogólnie pokemony mam: Pikachu, Charmeleon, Lapras, Miltank, Kangashkan i Dratini ![]() Dratini to pewniak na potem, jak rozumiem ? ![]() Pikachu do wywalenia i kupna nowego. Lapras i Kangashan mogą być na potem. Charmelion słaby, a Miltank ujdzie ![]() Przypominam, że na 40+ trenuj dopiero, do 40 mają mieć 0 treningu ![]()
02 March 2013 at 19:04:44 |
|
|
OFF
Fnatic
![]() ![]() Exp: 4411
Level: 94
![]() Join date: 08/06/2009
![]() Character:
Hassek
Vocation: Elder Druid
Level: 916
Achievements: 643
World: Solidera
Guild:
Unstopables
Amount of posts: 973
|
ale ja nigdzie nie napisałem, żeby trenował trochę ataku trochę hp
![]() no ale dla sprostowania miałem na myśli głównie atak a hp wg swojego uznania
02 March 2013 at 19:30:23 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Hassassin napisał(a): ale ja nigdzie nie napisałem, żeby trenował trochę ataku trochę hp ![]() no ale dla sprostowania miałem na myśli głównie atak a hp wg swojego uznania Co do Laprasa to sp. atak i trochę hp Uznałem to za błędną pomoc, dlatego poprawiłem. Oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli pomagacie Sobie ![]() Poczytać forum raz na tydzień przez 10/15min i wszystkiego można się dowiedzieć ^^
02 March 2013 at 19:42:47 |
|
|
OFF
![]() ![]() Exp: 1159
Level: 48
![]() Character:
Miki Montana
Vocation: Elite Knight
Level: 288
Achievements: 590
World: Nefera
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 859
|
Arsimo, sprawdzam tylko nie jestem obeznany w temacie ich przyrostów. Zazwyczaj większość sprzedaje do hodowli, jedynie z 30+ sie zastanawiam czy warto zostawić. Tak samo jak słyszałem o Haunterze, wiec pomyślałem że łatwiej będzie mi złapać ghastliego, dobić do go Hauntera i dopiero wtedy go wyexpić ;>
Głównie chodziło mi o to czy jakiś pok jest warty zachowania w dalszej przyszłości np na salke czy do drużyny.
03 March 2013 at 13:45:06 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
varosso napisał(a): Arsimo, sprawdzam tylko nie jestem obeznany w temacie ich przyrostów. Zazwyczaj większość sprzedaje do hodowli, jedynie z 30+ sie zastanawiam czy warto zostawić. Tak samo jak słyszałem o Haunterze, wiec pomyślałem że łatwiej będzie mi złapać ghastliego, dobić do go Hauntera i dopiero wtedy go wyexpić ;> Głównie chodziło mi o to czy jakiś pok jest warty zachowania w dalszej przyszłości np na salke czy do drużyny. Ich przyrosty piszą w Pokedexie ? A wartość na Targu ? ![]() Nie, nie jest wart ![]() ~~~~~~~~ Brał ktoś z Was udział w Gengar Konkursie lub Loterii ? No i jeśli tak, to coś wygraliście ? ![]()
04 March 2013 at 23:38:36 |
|
|
OFF
![]() ![]() Exp: 1159
Level: 48
![]() Character:
Miki Montana
Vocation: Elite Knight
Level: 288
Achievements: 590
World: Nefera
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 859
|
Brałem udział w loterii, jak zwykle nic ;s
05 March 2013 at 11:11:29 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
varosso napisał(a): Brałem udział w loterii, jak zwykle nic ;s Ja w loterii również nic. A w konkursie.. szkoda gadać ![]()
05 March 2013 at 22:41:24 Edited by Aricca 05 March 2013 at 22:45:25 |
|
|
OFF
Account was successfully deleted
|
Okej, kupiłem innego pikachu dziś na targu:
Tu ss z jego statami: ![]() Nie wiem czy ten mój pikachu nie jest lepszy, ale to już Wy oceńcie i powiedzcie, czy go zostawić i na 40+lvlu wytrenować na hp/sp.atak? Zależy mi na tym ![]() Jeszcze jakby ktoś mógł jakie skille ustawić na tym poziomie co mam, to też byłbym wdzięczny. Ogólnie to mam pytanie, bo (nie wiem jak to wyszło), ale zarobiłem 1,5kk yenów. I nie wiem na co wydać ![]() Wszystkie te wiśniowe napoje za 250k kupiłem już wcześniej, apteczki i magazyny mam wszystkie, a książki na jagody nie chce. Lepiej je zostawić, lub wydać na jakiegoś pokemona ? Choć myśle, że pokemony mam w miarę dobre.
06 March 2013 at 11:45:12 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Ujdzie.. tanie SA - ale prawie 2k w HP źle trochę
![]() Ruchy ? Thunderbolt > Electro Ball > Thunder Wave > Thundershock
06 March 2013 at 14:44:57 |
|
|
OFF
|
Oj tam, kasy mam sporo ;d
Czyli biore tego i wyrzucam tamtego ;d?
06 March 2013 at 20:49:36 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Dobij już Swoim lvl, by nie marnować expa i kup na maxymalnym Swoim poziomie xd
Potem karmij go codziennie przysmakami i nabij mu TYLKO SA na 40 ![]() Ma ktoś z Was może na zbyciu czerwone jagody ? Kupię wszystkie ![]()
10 March 2013 at 20:24:04 |
|
|
OFF
Exp: 115
Level: 15
Amount of posts: 12
|
W tym pikachu była trenowana obrona i s. obrona ;s. Jeśli chcesz zaoszczędzić to zły wybór, ale jeśli nie zależy ci na kasie (jak mi ^^) to trenuj go
![]()
12 March 2013 at 17:10:05 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
skoczeq napisał(a): W tym pikachu była trenowana obrona i s. obrona ;s. Jeśli chcesz zaoszczędzić to zły wybór, ale jeśli nie zależy ci na kasie (jak mi ^^) to trenuj go ![]() Wpisz nick Flatek i dołącz do tego, w którym on jest ![]()
12 March 2013 at 18:19:36 |
|
|
OFF
|
Arismo mam 1140 czerwonych jagód - po ile byś kupił ;d?
12 March 2013 at 20:55:37 |
|
|
All times are CET. |
Currently thread reads 1 user: (0 logged in and 1 guest) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[