|
|
PokeLife - Ciekawa gra o Pokemonach
Gra na Przeglądarkę |
||
Author | Message | |
OFF
Inżynier
![]() ![]() ![]() ![]() Exp: 2769
Level: 74
![]() Join date: 16/10/2009
![]() Character:
Olimek Ed
Vocation: Druid
Level: 522
Achievements: 746
World: Monza
Amount of posts: 2176
|
na co wydac masterballa?
01 June 2014 at 18:12:24 |
|
|
|
||
OFF
Nie czytaj mi z ust..
![]() ![]() ![]() Exp: 532
Level: 33
![]() Join date: 20/10/2012
Character was deleted.
Amount of posts: 706
|
Jakby ktoś chciał zacząć grać, to polecam teraz - do 7 czerwca jest specjalny event i podwojony exp
Jest to rzadkie wydarzenie, maxymalnie parę razy w roku, więc zalecam wykorzystać ![]() l_t_b napisał(a): PA dostępne z żółtych jagód są ograniczone, czy można je jeść w nieskończoność? Do 100 można wbić. Saint Marshall napisał(a): na co wydac masterballa? Najlepiej podczas łapania Shiny na jakiś okaz warty chociaż te 20/30k PZ, a im więcej tym bardziej opłacalniej. Dzięki za otwarcie tematu ![]() /// Dziękuje za otwartcie tematu. A ja chciałbym tutaj tylko odświeżyć, informując że jakby ktoś zechciał zagrać, to polecam w tym momencie, ponieważ do 3ciego września mamy ponownie odpalony bonus ze względu na kończace się wakacje - dający 2x więcej expa, niż zwykle. Ponadto jeśli będzie zainteresowanie tematem, to zedituje go, bo dawno to nie było robione, a wiele się zmieniło, wiele można dodać itp.
30 August 2014 at 12:33:20 Edited by Arsimo 30 August 2014 at 12:34:19 |
|
|
OFF
![]() ![]() Exp: 394
Level: 28
![]() Character:
Vincent Roseheart
Vocation: Paladin
Level: 301
Achievements: 209
World: Karmeya
Amount of posts: 106
|
Siema!
Z braku wolnego czasu i problemów z dostępem o internetów musiałem odstawić Pokelife, ale wróciłem se. To konto moje, które widnieje na pierwszej stronie po długim czasie nieobecności, zaczęło śmierdzieć stęchlizną i słabym teamem i potrzebuje Twojej pomocy! Lvl trenerski 55, a team to: Blastoise 55 (ludzie gadajo, że to shit) Dragonair 50 Miltank 51 (krowa jest spoko, ale nie mogę bić salek) Lapras 52 (no tyn to jest spoko) Graveler 54 (ten najbardziej śmierdzi mi słabizną) Kadabra 51 (od tego chyba też zalatuje) Co byś usunął, dodał i rozmnożył? ![]() Dodatkowo mam nowe konta: Konste oraz Konste2 Konste2 to takie niszowe raczej będzie, bez wielkich ambicji, natomiast Konste to przyszła potęga. To ma być moje konto numero uno i właśnie dlatego posiadam w nim już Gible. Widziałem również, że posiadasz swoje stowarzyszenie i ciekaw jestem czy mógłbyś mnie przyjąć, albo czy jeśli nie tam to może masz coś na kształt akademii? ![]() Dzięki za ewentualny odzew! Tę wiadomość napiszę również w Twoim temacie na forum Pokelife. Ciao!
14 October 2014 at 20:48:41 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Shady Thox napisał(a): Siema! Z braku wolnego czasu i problemów z dostępem o internetów musiałem odstawić Pokelife, ale wróciłem se. To konto moje, które widnieje na pierwszej stronie po długim czasie nieobecności, zaczęło śmierdzieć stęchlizną i słabym teamem i potrzebuje Twojej pomocy! Lvl trenerski 55, a team to: Blastoise 55 (ludzie gadajo, że to shit) Dragonair 50 Miltank 51 (krowa jest spoko, ale nie mogę bić salek) Lapras 52 (no tyn to jest spoko) Graveler 54 (ten najbardziej śmierdzi mi słabizną) Kadabra 51 (od tego chyba też zalatuje) Co byś usunął, dodał i rozmnożył? ![]() Dodatkowo mam nowe konta: Konste oraz Konste2 Konste2 to takie niszowe raczej będzie, bez wielkich ambicji, natomiast Konste to przyszła potęga. To ma być moje konto numero uno i właśnie dlatego posiadam w nim już Gible. Widziałem również, że posiadasz swoje stowarzyszenie i ciekaw jestem czy mógłbyś mnie przyjąć, albo czy jeśli nie tam to może masz coś na kształt akademii? ![]() Dzięki za ewentualny odzew! Tę wiadomość napiszę również w Twoim temacie na forum Pokelife. Ciao! Po 1sze bez sensu jest z Twojej strony robić nowe konto numero uno - tu masz już trochę wbite, rozwinięte i tu powinieneś ładować czas czy co tam zechcesz. Tamte konta możesz coś tam rozwijać, ale tym przede wszystkim iść do przodu, bo zanim dogonisz ten poziom - minie tyle czasu, że masakra. Stowa nie ma akademii, przyjmujemy ponadto osoby aktywne i rozwinięte, a przymykamy oko tylko na aktywnie szukających shiny, ale z efektami - czyli tylko przełączyć moduł i tyle, to nic nie da. A na Twoim koncie, to musisz pierw podobijać poziom, przynajmniej ten 75 IMO i podbić mPA, bo to najważniejsza rzecz w grze, razem z lvlem. Bo bez mPA nie zarobisz na pokemony i trening zbyt szybko. Może wtedy pomyślę, ale musisz też czytać sporo na PL co i jak, mnie ciągle nie ma - ale postaram się tutaj pomagać w razie czego. Co do teamu.. Blastoise jest to shit, ale ma największy lvl - także nie trać czasu na resztę i rób go, lub po drodze kup coś lepszego - masz opcję kupna wyższego poziomu, tylko by wsadzić go do teamu, musisz kimś w teamie dobić owy lvl. W sumie to resztę zostaw, potem pomyślimy co i jak - tylko się określ czy posłuchasz mojej rady i tym kontem ciśniesz czy bez sensu jednak, ale zaczynasz nowym ? ![]() btw. niedługo event na halloween pewnie wyskoczy, więc polecam wznowić aktywność wszystkich jakby co ![]()
17 October 2014 at 23:11:47 |
|
|
OFF
![]() Character:
Vincent Roseheart
|
Dobra dobra, w takim razie będę miał dwa konta numero uno.
![]() A tak całkiem serio serio, to ja nie miałem zamiaru odstawiać tego pierwszego konta, bo szkoda mi tego 55 trenerskiego. Po prostu będę miał dwa takie konkretne konta, bo faktycznie te mPA to się kończą na jednym koncie w mig, a że mam ochotę pograć to gram sobie jeszcze na drugim. Na tym pierwszym mam 50 wiśniowych napoi, ale nie wiem czy sens teraz je pić? To polecę tym Blastoisem. Powiedz mi jeszcze, czym zastąpić Miltanka na salki? Chyba, że zrobiłbym liderem Dragonaira, który zaraz (5 leveli) ewoluuje w Dragonita? Dzięki za odzew! P.S. Chciałem odezwać się z tą wiadomością również na forum Pokelife, ale tworzenie nowych kont, na forum jest "chwilowo" niedostępne.
18 October 2014 at 19:43:13 Edited by Shady Thox 18 October 2014 at 19:53:49 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Jak masz tak dużo wiśniowych, to najlepiej je zostawić.. bo szkoda na takiej małej ilości mPA je marnować na cokolwiek.
Właśnie dlatego Ci piszę, byś głównie skupił się na tym jednym koncie - oczywiście możesz zrobić inne do gry, do klikania PA itp. i to nawet wiele, pamiętając jedynie, by nie zakładać ich z poleconego Swojego - ale jak nie masz czasu czy cokolwiek, to wyklikaj zawsze przede wszystkim te główne, najlepsze konto. Co do lidera - szkoda czasu na dogonienie, dobij Nim 55y np. na trenerach, by do kolekcji był i potem się zobacyzy, w ogóle podesłałbyś tutaj linki do tych poxów. Na salki.. Miltank przecież dobry pox.
19 October 2014 at 22:02:57 |
|
|
OFF
![]() Character:
Vincent Roseheart
|
Ja wiem, że Miltank jest dobry, ale będąc w Kanto nie jestem w stanie bić salek z pokiem z innego regionu.
Blastoise http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=15005800 Dragonair http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=16207033 Miltank http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=14983863 Lapras http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=20080437 Graveler (jego trenowałem głównie z myślą o Golemie, ale Obsydian trochę drogi i pozostał Graveler) http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=21259310 Kadabra (historia podobna jak u Gravelera) http://poke-life.net/pokemon_skr.php?p=15912409
21 October 2014 at 13:38:43 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Ale to nie musisz zaraz poxa wyrzucać z teamu, w sumie na kanto możesz te poxy po prostu kupić i wytrenować pod dane salki.
Nie wiem czy można tutaj wklejać, ale tutaj masz mój poradnik dotyczący treningu: http://pokelife.pl/forum/viewtopic.php?f=21&t=12797&p=475344#p475344 Bo dosyć znacznie zspułeś wszystkie poxy XD ogólnie pomyśl, by do teamu wrzucić Shiny pokemony, bo one są po prostu niezbędne w dalszej grze, dostają 15% do staty więcej. Shady Tox - polecam latać za dyniami, zebrać te 200 w 14 dni i wziąc Spiritomba - takim złym pokemonem nie jest, a w wersji Shiny może się przydać ![]()
28 October 2014 at 16:50:27 |
|
|
OFF
![]() Character:
Vincent Roseheart
|
Latam latam za dyńkami.
![]()
28 October 2014 at 17:54:19 Edited by Shady Thox 28 October 2014 at 17:54:38 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Shady Thox napisał(a): Latam latam za dyńkami. ![]() Ja Tobie w sumie poleciłbym latać na Cmentarz - tam Gengara może byś spotkał, może ekto byś dropnął xd ( oczywiście sprzedać kiedyś tam.. bo teraz ceny masakrycznie niskie ).
05 November 2014 at 00:03:25 |
|
|
OFF
![]() Character:
Vincent Roseheart
|
Tam właśnie biegam, bo mam szczęście do tego miejsca i leci mi tam więcej dyń niż w innych, hallowenowych miejscach. Podobno, wszystkie te miejsca mają zbliżoną wartość na zdobycie dyń.
Na starym koncie, mam 170 dyń, więc do tych 200 dobiję, co przeznaczę na Spirittomba. Na jednym z nowych kont mam około 140 dyń, ale pewnie nie dobije do 200, więc zastanawiam się czy wydać część na shiny drifbloma/drowzee i reszte na jakiś bonus, czy też napoje energetyczne, czy wybrać drugie wyjśćie i wydać te 140 na master balla?
07 November 2014 at 09:33:34 |
|
|
OFF
Nie czytaj mi z ust..
Character was deleted.
|
Shady Thox napisał(a): Tam właśnie biegam, bo mam szczęście do tego miejsca i leci mi tam więcej dyń niż w innych, hallowenowych miejscach. Podobno, wszystkie te miejsca mają zbliżoną wartość na zdobycie dyń. Na starym koncie, mam 170 dyń, więc do tych 200 dobiję, co przeznaczę na Spirittomba. Na jednym z nowych kont mam około 140 dyń, ale pewnie nie dobije do 200, więc zastanawiam się czy wydać część na shiny drifbloma/drowzee i reszte na jakiś bonus, czy też napoje energetyczne, czy wybrać drugie wyjśćie i wydać te 140 na master balla? Drifblom/Drowzee - w ich stronę nawet nie patrz, to gówno. Prędzej bym Ci polecił na nuubie zarobić na energolach. Głównym lataj na Cmentarz - gengary, może Ekto zlocisz ![]() ![]()
07 November 2014 at 21:19:27 |
|
|
All times are CET. |
Currently thread reads 1 user: (0 logged in and 1 guest) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[