|
|
Pytania dotyczące znanych osiągnięć
|
|||
Autor | Wiadomość | ||
Działa i jest legalne.
|
|||
13 września 2014 godz. 22:21:58 |
|
||
|
|||
OFF
![]() ![]() ![]() Exp: 2070
Level: 64
Data dołączenia: 22.09.2012
![]() Postać:
Hunter of Thais
Profesja: Paladin
Level: 188
Osiągnięcia: 161
Serwer: Bona
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 1222
|
MichaelDevil napisał(a): Gdyż za niedługo kończy mi się pacc, na facc planuje w końcu zrobić aczka "firewalker". Mam dobre miejsce w kazoo jak się idzie po blessy. I kiedyś słyszałem coś o sposobie na 2 klawiatury i zablokowanie strzałek na jednej w prawo a na drugiej w lewo. I zastanawiam się czy takie coś rzeczywiście działa i czy w świetle tibijskiego prawa jest legalne? Nie musisz używać dwóch klawiatur. Wystarczy flash i 3 papierki ![]()
13 września 2014 godz. 22:54:08 |
|
||
OFF
![]() ![]() Exp: 1084
Level: 47
Data dołączenia: 08.04.2013
![]() Postać:
Michael Devil
Profesja: Elite Knight
Level: 966
Osiągnięcia: 1256
Serwer: Harmonia
Tytuł: Keeper of Tibia
Liczba postów: 95
|
No ja rzadko gram na flashu, to może kolega rozwinie temat i napisze co i jak. Bo jakoś mi się nie widzi kupowanie drugiej klawiatury. Z góry dziękuje.
13 września 2014 godz. 23:25:36 |
|
||
OFF
Exp: 160
Level: 18
Data dołączenia: 17.11.2012
Liczba postów: 69
|
ja osobiscie leciałam na 2 i tez daje rade ( dostalam taka za 9 zł i wymiata
![]()
13 września 2014 godz. 23:46:20 |
|
||
OFF
![]() ![]() ![]() Exp: 2070
Level: 64
Data dołączenia: 22.09.2012
![]() Postać:
Hunter of Thais
Profesja: Paladin
Level: 188
Osiągnięcia: 161
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 1222
|
1. Logasz na flashu.
2. Idziesz w wybrane miejsce. 3. Blokujesz papierkami 2 strzałki. Dodatkowo możesz ubrać softy, na klawisz 9 wcisnąć exurę ico i również zablokować papierkiem <nie wszędzie działa>. GOTOWE ![]()
14 września 2014 godz. 10:34:27 |
|
||
OFF
![]() Postać:
Michael Devil
|
No dzięki bardzo odpaliłem w końcu flasha i działa. Tylko porównując do "waveridera" w którym robiąc na follow na 3 osoby można sobie było przeglądać coś w internecie albo oglądać, tutaj no niestety Tibia musi być na wierzchu i nie ma takiej możliwości każde kliknięcie lub nawet czasem napisanie do kogoś powoduje ze trzeba odblokować i zablokować strzałki w moim przypadku użyłem wykałaczek. Tak samo łatwo się wyłożyć jak się zagapisz albo zapomnisz, no ale chyba lepszego sposobu na to nie ma jeszcze raz dzięki.
14 września 2014 godz. 19:40:31 |
|
||
OFF
Exp: 57
Level: 11
Data dołączenia: 14.10.2011
Liczba postów: 4
|
Witam, mam pytanko odnośnie tasków na Spike.
Czy można zdobyć outfit wykonując tylko jedną spośród kilku proponowanych przez npc misji? (Oczywiście licze się z tym, że w takim wypadku potrwa to znacznie dłużej). A może trzeba wykonać każdą misje minimum raz? Pytam bo aktualnie jestem w stanie wykonywać tylko misje na zabijanie drillwormów, ale w quest logu nie pokazuje mi wtedy ile zdobyłem dotychczas punktów za taski, a chyba powinno to być pokazne. A może mylę się i ilość zdobytych punktów sprawdza się w inny sposób? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i rozwianie moich wątpliwości ![]()
16 września 2014 godz. 23:22:28 |
|
||
Senator
OFF
![]() ![]() Exp: 1219
Level: 49
Data dołączenia: 11.07.2012
![]() Postać:
Calmin Fen
Profesja: Knight
Level: 289
Osiągnięcia: 696
Tytuł: Squire of Tibia
Liczba postów: 351
|
Tak, możesz otrzymać Outfit wykonując tylko jedną misję, nie musisz zaliczać pozostałych.
Jeżeli chodzi o Questlog, musisz porozmawiać z NPC znajdującym się na najwyższym piętrze wieży. Gdy z nim pogadasz pojawi Ci się specjalna zakładka "Spike Tasks" w której będziesz mógł sprawdzić stan Twoich misji na Spike oraz ilość obecnie posiadanych punktów. |
||
17 września 2014 godz. 08:23:07 |
|
||
OFF
Exp: 57
Level: 11
Data dołączenia: 14.10.2011
Liczba postów: 4
|
Owszem mam taką zakładkę w swoim quest logu, ale mam tam pokazane jedynie informacje o tym które taski mam zaczęte, zero informacji o ilości zdobytych fame points... Próbowałem pytać o to wszystkich npc w Spike, ale bez oczekiwanego rezultatu.
![]() ![]() Wie ktoś w jaki sposób mogę dowiedzieć się jaki jest mój stan punktów?
17 września 2014 godz. 16:38:36 |
|
||
Edytor
OFF
Talk to me softly
![]() ![]() ![]() ![]() Exp: 3788
Level: 87
![]() Data dołączenia: 08.06.2011
![]() Postać:
Myszuwa
Profesja: Elder Druid
Level: 725
Osiągnięcia: 884
Serwer: Secura
Gildia:
Gnomes before Horses
Tytuł: Warrior of Tibia
Liczba postów: 771
|
Rogver napisał(a): Owszem mam taką zakładkę w swoim quest logu, ale mam tam pokazane jedynie informacje o tym które taski mam zaczęte, zero informacji o ilości zdobytych fame points... Próbowałem pytać o to wszystkich npc w Spike, ale bez oczekiwanego rezultatu. ![]() ![]() Wie ktoś w jaki sposób mogę dowiedzieć się jaki jest mój stan punktów? Czytanie ze zrozumieniem... ![]() Post wyżej masz odpowiedź na swoje pytanie. Poza tym w naszym spoilerze jest o tym jasno napisane. Do NPC, o którym wspomniał Columcile, napisz 'reward'. |
||
17 września 2014 godz. 19:21:02 |
|
||
OFF
Exp: 33
Level: 8
Data dołączenia: 09.05.2009
Postać usunięta.
Liczba postów: 3
|
Witam mam pytanie dotyczące achievementa Bunny Slipped. Otóż jak go zdobyć? Zrobiłem już tego questa jak i 2gi dzien z rzędy jako task i dalej mi nie wskoczył. Dziękuje za pomoc z góry.
04 października 2014 godz. 19:39:13 |
|
||
Edytor
OFF
![]() ![]() ![]() ![]() Exp: 3010
Level: 78
![]() Data dołączenia: 03.06.2014
![]() Postać:
Cyzio Wojownik
Level: 506
Osiągnięcia: 1065
Serwer: Celesta
Partnerka:
Talan Loth
Tytuł: Guardian of Tibia
Liczba postów: 2060
|
oryginalnyy napisał(a): Witam mam pytanie dotyczące achievementa Bunny Slipped. Otóż jak go zdobyć? Zrobiłem już tego questa jak i 2gi dzien z rzędy jako task i dalej mi nie wskoczył. Dziękuje za pomoc z góry. Musisz oddać tzw. "Fake rabbit's feet" Potrzebne przedmioty: 7 x wooden spoon (możesz kupić u Chephana w Venore) 7 x wool - ta biała z białej owieczki (możesz zloocić lub kupić w markecie) Natępnie bierzesz misję u pana Rottina: hi - task - lucky charms - yes (chyba tak to szło ![]() ![]() /Chyba tak to było/ |
||
04 października 2014 godz. 20:33:13 Edytował Wojowniczek 04 października 2014 godz. 20:37:09 |
|
||
OFF
Exp: 33
Level: 8
Data dołączenia: 09.05.2009
Postać usunięta.
Liczba postów: 3
|
wielkie dzięki!
05 października 2014 godz. 01:11:57 |
|
||
OFF
![]() Postać:
Michael Devil
|
Jak tam postępy z alternatywnym sposobem zrobienia aczka "his true face"? Komuś się udało zrobić? Ja zaglądam codziennie do tawerny po ss na stealth ringu, ale niestety bezskutecznie.
Czytałem żeby wpadło ktoś musi zabić armeniusa danego dnia, prawda? Ale jak patrze na statystyki to u mnie na harmonii ostatni padł 4 miesiące temu, prawdopodobnie ktoś zabił podczas robienia 3 misji blood brothera, to się chyba nie doczekam następnego. Czekam na sprawozdania z waszych prób.
16 października 2014 godz. 00:06:53 |
|
||
Stałem tam 3 dni po 10-12h z ringiem i bez ;p Nic sie nie wydarzyło ;p
18 października 2014 godz. 15:12:34 |
|
||
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
Aktualnie temat czyta 2 użytkowników: (0 zalogowanych i 2 gości) | |
---|---|
![]() |
|