|
|
Blue Djinn Quest
Problem |
||
Author | Message | |
OFF
Exp: 82
Level: 13
Amount of posts: 6
|
Mam problem z powyższym questem
jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś??
26 January 2024 at 09:52:13 |
|
|
|
||
Journalist
OFF
xDˣᴰ
![]() ![]() ![]() Exp: 3627
Level: 85
![]() Join date: 06/06/2012
Amount of posts: 2603
|
Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() |
|
26 January 2024 at 10:05:27 Edited by Elew 26 January 2024 at 10:06:56 |
|
|
OFF
|
Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() Tak wszystko wedle poradnika, cała linia questowa aż do zdobycia lampy. Po powrocie do wieży nie mogę się do niej dostać
26 January 2024 at 10:32:20 |
|
|
Journalist
OFF
xDˣᴰ
|
Motokomando Sanczes napisał(a): Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() Tak wszystko wedle poradnika, cała linia questowa aż do zdobycia lampy. Po powrocie do wieży nie mogę się do niej dostać ale próbujesz wejść od tyłu wieży Djinów przeciwnej frakcji tak? może to oczywistość, ale czasami właśnie te oczywiste pytania są rozwiązaniem |
|
26 January 2024 at 10:44:51 |
|
|
OFF
![]() ![]() Exp: 909
Level: 43
![]() Join date: 10/11/2022
![]() Character:
Staxar
Vocation: Elite Knight
Level: 195
Achievements: 121
World: Antica
Title: Warrior of Tibia
Amount of posts: 1091
|
Wejdź w quest log, potem w zakładkę "The Djinn War..." i zobacz na jakim etapie jesteś.
26 January 2024 at 10:47:08 |
|
|
OFF
|
Staxar napisał(a): Wejdź w quest log, potem w zakładkę "The Djinn War..." i zobacz na jakim etapie jesteś. Mam zakraść się do ashtadaramai i podmienić lampy tyle Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() Tak wszystko wedle poradnika, cała linia questowa aż do zdobycia lampy. Po powrocie do wieży nie mogę się do niej dostać ale próbujesz wejść od tyłu wieży Djinów przeciwnej frakcji tak? może to oczywistość, ale czasami właśnie te oczywiste pytania są rozwiązaniem oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów
26 January 2024 at 10:54:23 |
|
|
OFF
![]() ![]() Exp: 1398
Level: 53
Character was deleted.
Amount of posts: 661
|
Czy jesteś w stanie wysłać nam zdjęcie questlogu z tym co jest tam napisane ?
edit napisałeś takie zdanie "Lampę zdobyłem na facc." lampę zdobywa się od króla orków wiec może w tym jest problem
26 January 2024 at 12:39:53 Edited by eldais 26 January 2024 at 15:25:56 |
|
|
Journalist
OFF
![]() ![]() ![]() Exp: 3840
Level: 88
![]() Join date: 31/05/2014
![]() Character:
Dardar Zamoldimor
Vocation: Royal Paladin
Level: 960
Achievements: 1259
World: Celesta
Guild:
Little Hero
Title: Savant of Tibia
Amount of posts: 3989
|
Motokomando Sanczes napisał(a): Staxar napisał(a): Wejdź w quest log, potem w zakładkę "The Djinn War..." i zobacz na jakim etapie jesteś. Mam zakraść się do ashtadaramai i podmienić lampy tyle Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() Tak wszystko wedle poradnika, cała linia questowa aż do zdobycia lampy. Po powrocie do wieży nie mogę się do niej dostać ale próbujesz wejść od tyłu wieży Djinów przeciwnej frakcji tak? może to oczywistość, ale czasami właśnie te oczywiste pytania są rozwiązaniem oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów Najprawdopodobniej próbujesz wejść do niewłaściwej wieży, bądź niewłaściwymi drzwiami. Wczytaj się w spoiler! Robisz Marrid Faction (możliwośc handlu z Nah'Bob i Hauron), czyli musisz zakraść się do wieży zielonych djnnów - Mal'ouquah, od tyłu. Wejście po schodach w pobliżu oazy. Czy masz właściwą lampę? Są dwie wyglądające identycznie, jednakże z innym opisem. Poniżej masz opis właściwej lampy. You see a gemmed lamp. It weighs 13.00 oz. It is Fa'hradin's enchanted lamp. Pozdrawiam ![]() Dardar Z. |
|
26 January 2024 at 16:10:16 Edited by Dardar 26 January 2024 at 16:18:06 |
|
|
OFF
|
Dardar napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Staxar napisał(a): Wejdź w quest log, potem w zakładkę "The Djinn War..." i zobacz na jakim etapie jesteś. Mam zakraść się do ashtadaramai i podmienić lampy tyle Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Mam problem z powyższym questem jestem w posiadaniu lampy na podmianę ale w obu wieżach drzwi są zamknięte. Lampę zdobyłem na facc. Ktoś coś?? może dziwne pytanie ale zacząłeś quest od rozmowy z Melchiorem w Ank? samo zdobycie lampy nic nie znaczy, jak nie zaczniesz linii questowej z NPC ![]() Tak wszystko wedle poradnika, cała linia questowa aż do zdobycia lampy. Po powrocie do wieży nie mogę się do niej dostać ale próbujesz wejść od tyłu wieży Djinów przeciwnej frakcji tak? może to oczywistość, ale czasami właśnie te oczywiste pytania są rozwiązaniem oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów Najprawdopodobniej próbujesz wejść do niewłaściwej wieży, bądź niewłaściwymi drzwiami. Wczytaj się w spoiler! Robisz Marrid Faction (możliwośc handlu z Nah'Bob i Hauron), czyli musisz zakraść się do wieży zielonych djnnów - Mal'ouquah, od tyłu. Wejście po schodach w pobliżu oazy. Czy masz właściwą lampę? Są dwie wyglądające identycznie, jednakże z innym opisem. Poniżej masz opis właściwej lampy. You see a gemmed lamp. It weighs 13.00 oz. It is Fa'hradin's enchanted lamp. Pozdrawiam ![]() Dardar Z. wszystkie informacje które podałeś zgadzają się, obejrzałem jeszcze questa na YT i robie wszystko poprawnie tylko mnie te drzwi blokują. chciałbym wrzucić screena ale coś na tibiopedi nie działa
26 January 2024 at 16:49:12 |
|
|
Journalist
OFF
![]() Character:
Dardar Zamoldimor
Guild:
Little Hero
|
Motokomando Sanczes napisał(a): oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów Z jakiegoś powodu uznano Ciebie za intruza, czy osobę nieuprawnioną. Nie wiem, czy mając facc można kontynuować quest i otrzymać lampę od Króla orków na Orc Fortress, ale skoro to zrobiłeś, to wiesz lepiej. Spróbuj pójść do Króla raz jeszcze. Czegoś brakuje w twoim działaniu/bądź nie ta wieża. Screen możesz wrzucić korzystając z zewnętrznej "wrzucajki" ![]() |
|
26 January 2024 at 18:12:05 Edited by Dardar 26 January 2024 at 18:13:54 |
|
|
OFF
|
Dardar napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów Z jakiegoś powodu uznano Ciebie za intruza, czy osobę nieuprawnioną. Nie wiem, czy mając facc można kontynuować quest i otrzymać lampę od Króla orków na Orc Fortress, ale skoro to zrobiłeś, to wiesz lepiej. Spróbuj pójść do Króla raz jeszcze. Czegoś brakuje w twoim działaniu/bądź nie ta wieża. Screen możesz wrzucić korzystając z zewnętrznej "wrzucajki" ![]() będę próbował. Dziękuje za odpowiedzi
26 January 2024 at 19:39:53 |
|
|
Journalist
OFF
xDˣᴰ
|
Motokomando Sanczes napisał(a): Dardar napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów będę próbował. Dziękuje za odpowiedzi kurde, jedno mnie zastanawia, bo przejsc przez tylne drzwi trzeba juz w drugiej misji, (lampe podmieniamy w 3) wiec nie możesz mieć misji z podmiana lampy skoro nie nakarmiłeś szczura serem bądź nie uzyłeś fontanny w zależności od frakcji coś tu jest mocno niespójne w Twoim opisie aż przeprowadziłem badania! zacząłem sobie blue djina na noobie, jesli nie możesz przejść przez tylne drzwi na zielone djiny to nie masz aktywnej 2 misji (danie szczurowi sera), zakonczenie drugiej a jeszcze nie rozpoczecie trzeciej misji (lapma) nie blokuje ponownie drzwi na moje to po przyniesieniu ksiażki do ![]() ![]() bo najpierw trzeba oddac pierwszą misje a dopiero wtedy uruchamia się druga o/ idz na balkon do Fa'Hradin i napisz hi mission yes i zobacz czy zaktualizuje questa |
|
26 January 2024 at 20:50:39 Edited by Elew 26 January 2024 at 21:25:40 |
|
|
Journalist
OFF
![]() Character:
Dardar Zamoldimor
Guild:
Little Hero
|
Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Dardar napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów będę próbował. Dziękuje za odpowiedzi kurde, jedno mnie zastanawia, bo przejsc przez tylne drzwi trzeba juz w drugiej misji, (lampe podmieniamy w 3) wiec nie możesz mieć misji z podmiana lampy skoro nie nakarmiłeś szczura serem bądź nie uzyłeś fontanny w zależności od frakcji coś tu jest mocno niespójne w Twoim opisie Albo pomylił postacie ![]() |
|
26 January 2024 at 21:17:59 |
|
|
OFF
|
Dardar napisał(a): Elew napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): Dardar napisał(a): Motokomando Sanczes napisał(a): oczywiście ale drzwi są zamknięte dla intruzów będę próbował. Dziękuje za odpowiedzi kurde, jedno mnie zastanawia, bo przejsc przez tylne drzwi trzeba juz w drugiej misji, (lampe podmieniamy w 3) wiec nie możesz mieć misji z podmiana lampy skoro nie nakarmiłeś szczura serem bądź nie uzyłeś fontanny w zależności od frakcji coś tu jest mocno niespójne w Twoim opisie Albo pomylił postacie ![]() Tego questa kończe po kilku miesięcznej przerwie od tibii, ale wszystko już ogarnięte i przeanalizowane. Tak naprawdę muszę się wbić do tej drugiej wieży i podmienić lampę Gabela. Dlaczego się uparłem na Blue Djinn Quest?? Sam się zastanawiam
27 January 2024 at 08:03:56 |
|
|
All times are CET. |
Currently thread reads 1 user: (0 logged in and 1 guest) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[