Login: Remember
Password:
Nowa utama - pomoc
Author Message
Ikona  #
OFF
Exp: 851
Level: 41
Amount of posts: 27
Cześć,

Wracam do gry po kilkuletniej przerwie i mam dwa pytania odnośnie nowej utamy.

Mianowicie, nowa utama daje mi tarczę z many zależną od mojego lvl'a i mlvl'a, ale nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa skoro mając tarczę spada mi zarówno sama tarcza jak i zwykła mana. Czy otrzymywane obrażenia są rozdzielane np. procentowo na tarczę i manę? Może mi ktoś wytłumaczyć jak to dokładnie funkcjonuje?

Dodatkowo mam pytanie co w przypadku gdy wpadnę w full trapa na solo expie bez potków na mana shield? Da się jakoś "żonglować" spellami, ringami itd. żeby z takiego trapa się uwolnić?
Myślałem, że nowa wersja utamy da mi tarczę i gdy ona będzie zbijana przez mobki ja przez ten czas będę mógł odnowić manę i bić jednocześnie single target żeby się uwolnić. Ale skoro zbijana jest zwykła mana i tarcza to wydaje się to trudne. Możliwe, że czegoś nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie.
30 July 2022 at 17:49:30
Ikona  #
Journalist
OFF
xDˣᴰ
Exp: 3626
Level: 85
Amount of posts: 2603
utamo vita, czar zamienia punkty many w punkty życia, pozwala magom przeżyć w krytycznych momentach
kiedyś, po prostu zamieniał mane w zycie i tak długo jak postać manę miała to każdy hit zamiast z hp obniżał poziom many
Cipsoft stwierdził, że to nie działa tak jak powinno i postanowił to naprawić
od pewnego czasu rzucenie czaru "mana shield" zamienia tylko określoną ilość many jako HP
jest na to określony wzór, zależny od lvla postaci i jej mlvla

po rzuceniu czaru, CZĘŚĆ naszej MAKSYMALNEJ ILOŚCI many zostanie przepisany na hp, zobrazowane zostanie to poprzez fioletowy pasek który określa 100% "ładunku utamo"
każdy hit otrzymany w tym czasie powoduje spadek 2 pasków - spadek paska łudunku utamy o określoną wartośc hita w % i spadek poziomu many w wysokości hita
po wyczerpaniu paska i ładunku utamy z many, hit powoduje juz spadek HP
cooldown na czar wynosi 14 sec, wiec jesli w tym czasie otrzymasz wiecej obrażeń niż wynosi twój ładunek utamo, to juz obrywasz na HP

przykład:
masz 100 lvl i 80 mlvl
na maxa masz : 2850 many
utamo vita ma warotość : 1620, i tyle z Twojej many jest zamieniane na HP

biegasz sobie i masz 2500 many ale jest gorąco
wrzucasz utame - od teraz 1620 twojej many jest hp
hit za 1000- masz 1500 many, 620 utamo
hit za 300- masz 1200 many, 320 utamo
uzywasz potiona ktory daje 200 many
masz 1400 many, 320 utamo
dostajesz za 200
masz masz 1200 many, 120 utamo
dostajesz hit za 400
masz 1080 many, 0 utamo, spada Ci 280hp
jesli masz cooldown, to polegasz juz tylko na hp, jesli masz potka to odnawiasz ładunek 1620 (potek to około 20-30k)

krótko mówiąc , ten filetowy pasek to nie twoje HP, tylko ile z Twojej zamienionej na hp many nadal działa jako hp
bardziej czytelne by było takie jak narysowałem po prawej, ale przez fakt że możesz uzupełniać niebieską manę w trakcie, ten pasek by był bardzo ruchomy

obrazek
30 July 2022 at 19:07:39
Edited by Elew
30 July 2022 at 19:23:40
Ikona  #
OFF
Exp: 851
Level: 41
Amount of posts: 27
Chyba zrozumiałem. Dziękuję za odpowiedź. Teraz czas sprawdzić to w praktyce emotka
31 July 2022 at 09:56:01
All times are CET.

Currently temat read 2 users: (0 logged in and 2 guests)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Behemoth
5000
4000
25
Resistances:
+80%
+30%
+30%
+10%
+10%
-5%
-10%
Loot:
140 item 5 item 6 item 5 item 5 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item
Average profit:
1859.28 gp
Ratmiral Blackwhiskers
0
0
Resistances:

Loot:
item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX