|
|
Lagi ciąg dalszy
+ ustawienia w panelu Nvidia |
||
Author | Message | |
OFF
![]() Exp: 516
Level: 32
Amount of posts: 72
|
Kontynuacja poprzedniego, niezbyt obszernego tematu
https://tibiopedia.pl/forum/t/24664,Wysoki-ping-orange Po kilku telefonach i próbach ogarniania neta jest niewielka poprawa, ale sądzę, że więcej nic z tym nie zrobię. Na testy pożyczyłem od znajomego pingzappera. Problem pojawia się taki, że on kompletnie nic nie daje xD -sprawdzałem różne ustawienia i serwery, firewall mode zaznczony w opcjach jeszcze pogarsza sprawę. Ma ktoś jakiś pomysł czemu tak jest? Drugie pytanie, czy taki rozstrzał pingu(na ten moment od 85 do 150, zazwyczaj 110, sprawdzałem w dwóch innych grach i do serwerów w Europie mam zazwyczaj około 70-90 i to zazwyczaj jest stała wartość z odchyleniami +/- 5 ms) to głównie wina kiepskiej jakości neta, czy jednak po części też i cipsoftu? Teraz pytanie odnośnie fps - korzystam z laptopa wyposażonego w dedykowaną kartę(geforce gt740m) Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, jak prawidłowo ustawić panelu sterowania nvidia poszczególne opcje? Obecnie wymusiłem na tibiałce żeby odpalała się z użyciem dedykowanej karty, próg ustawiłem na 150 fps(ciekawostka - włączając vsync nie dość, że nie mam stabilnych 60 fps, to jeszcze gra tnie się strasznie), no i te 150 fps zazwyczaj jest, ale za to ze spadkami do 80,90. Wybór sterownika w tibii mam ustawiony na auto. Laptop niedawno formatowany, wyczyszczony z kurzu i z wymienioną pastą termoprzewodzącą. Ostatnie pytanie - od jakiegoś czasu żeby nie mieć ostrych lagów przy chodzeniu musiałem ustawić opóźnienie w aplikacji tibii na 150 ms(w windowsie ogarnięte jest) zamiast 250 standardowych, przez co chodzi się wzglednie płynnie jak na taki ping, ale mam wrażenie że pozostałe akcje wykonywane klawiaturą są wolniejsze. Czy winą za te ścinki przy chodzeniu przy 250 ms opóźnienia klawiatury też trzeba obarczać wysoki ping? Dzięki za ewentualne odpowiedzi
28 January 2019 at 14:45:44 |
|
|
|
||
OFF
Hail Skiler
![]() Exp: 682
Level: 37
![]() Join date: 11/11/2017
Character was deleted.
Amount of posts: 277
|
Panel sterowania Nvidia>Zarządzanie ustawieniami 3D>Ustawienia programu>Tibia:
Karta graficzna renderująca OpenGL - GT740M Optymalizacja wątkowa - Włącz Tryb zarządzania energią - Preferuj maksymalną wydajność Synchronizacja pionowa - wyłącz (według preferencji Panel sterowania>Opcje zasilania>Wybierz plan zasilania>Wysoka/Najwyższa wydajność Później tibijce ustawiasz w grafice OpenGL i testujesz
28 January 2019 at 15:46:48 |
|
|
All times are CET. |
Currently thread reads 0 users: (0 logged in and 0 guests) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[