Login: Remember
Password:
Pokemon GO
ankieta
Author Message
Ikona  #
OFF
Exp: 646
Level: 36

Sauronos
Character: Sauronos
Vocation: Master Sorcerer
Level: 412
Achievements: 798
World: Calmera
Title: Keeper of Tibia
Amount of posts: 113
Odnośnie tych nowości (losowe IV), które opisaliście wyżej, to jestem jak najbardziej na tak. Gram od połowy lipca. Przez zimę jak chyba wszyscy trochę rzadziej. Generalnie zdarzyło mi się trochę używać fastpokemap i później pokealert, ale tak naprawdę niewiele mi to dało. Mieszkając w małym mieście jest bardzo mała szansa na spotkanie czegokolwiek rzadkiego. Wszystkie rzadkie poki tak naprawdę spotkałem chodząc, jeżdżąc na rowerze po okolicy. Zdarzały się też wypady autem do pobliskich miast. Do IV w połączeniu z pożądanymi atakami tak naprawdę nie mam szczęścia, więc moich kilka top pokemonów można policzyć na palcach jednej ręki. Teraz niech znajdą jeszcze jakiś sposób żeby uniemożliwić w ogóle skanowanie poków. Trzymam też kciuki za te nowe gymy oraz liczę na to, że wyrównają w jakiś sposób szanse w teamach. Dziwnie to zabrzmi, ale bezsensu jest to, że jeśli jesteś niebieski to masz o wiele łatwiej. Nawet jak masz o wiele niższy poziom, ale należysz do niebieskich.

Dość smęcenia, porcja screenów z ostatnich dni:

We wtorek wbiłem 35

obrazek

W czwartek robiłem ostatnią ewolucje z lucky eggiem przy okazji eventu, więc w końcu postanowiłem ewoluować kilka poków które czekały od jakiegoś czasu:

obrazek

obrazek

obrazek

obrazek

Wpadł też złoty medal za poki z Johto

obrazek

W piątek z rana wykluł mi się ostatni brakujący dzieciak. Potwierdza to też moje zdanie jakie mam na temat tego, jak niektórzy rzucają się na nowości, a tak naprawdę wszystko i tak z czasem jest do osiągnięcia. A propo - jak weszły zimą dzieciaki, to udało mi się wtedy wykluć tylko dwa Elekidy, jeszcze gdy były z 10km emotka

obrazek

Wieczorem wracając z pracy postanowiłem zrobić runde dookoła rynku, zbić niebieskim kilka gymów i dojść brakujący 1km do 10km egga z eventu

obrazek

Mój trzeci wykluty Snorlax, najgorszy jak do tej pory. Ledwo 80% , 10 atk, 13 def, 13 sta

obrazek

No i na koniec obecny stan expa:

obrazek

obrazek
22 April 2017 at 01:01:03
Ikona  #
OFF
L Lawliet
Exp: 1011
Level: 45
Amount of posts: 339
Szkoda tylko, że ustawili to do 30 lvl. Ogólnie nie powinno być granicy i każdy pokemon spotkany przez graczy z dowolnym poziomem od 1 do 40 powinny się różnić pod względem IV i moveset.

U mnie podobnie używanie jakichkolwiek map nie ma sensu, najbliższy sensowny mam 5 km od domu. Pokestopy w miasteczko na dwóch rękach da się zliczyć, a jakość pokemonów nie powala - z lepszych jakie tu się pojawiły to 2 razy Snorlax, a tak na ogół standardy I i II generacji. O dziwo jak na takie małe miasto są tu 3 małe nesty, tym razem zaszalały - Weedle, Ledyba, Magnemite emotka
22 April 2017 at 12:46:06
Ikona  #
OFF
#Stypopedia
Exp: 3633
Level: 85
Dignity: Paweł

Pips Inferno
Character: Pips Inferno
Vocation: Sorcerer
Level: 315
Achievements: 168
World: Bona
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 5345
Limit wynosi 25 dla IV, od 30 jest to samo IV oraz ataki bo gracze 25-29 mają losowe ataki ale to samo IV leci już od 25. 25 to śmiesznie niski poziom, Niantic musiało by mas bany codziennie robić a oni to robią co parę tygodni. Będzie to samo co w tibii, boty zarobią, cipsoft je usunie, nowe boty zarobią i tak w koło. Więc mas bany musiały by być minimum co 3 dni. Wtedy pozostały by tylko poki bez dokładnych statów. Ja nie ukrywam że czekam aż pokepro ogarnie problem by nahapać się setkami i innymi dobrymi pokami póki jest szansa, potem pozostanie zwykła gra znana z początku gdy o radarach nikt nie śnił. Bredowanie poków mocno by się przydało jak chcemy lepsze IV z danego poka, liczę że jak to wprowadzą to dostaniemy osobne 9 slotów na jajka z breedingu, tylko ciekawi mnie jak to miało by działać? Podwójne buddy? Powiedzmy eevee męski i eevee żeńska i zdobywamy podwójne cuksy na tych pokach? Lub wiadomo, ditto i każdy inny pokemon.

obrazek

Po lewej % pokazują ile blissey padnie, machamp pokona jedną pełną blissey i 35% następnej w 49 sekund. Tyranitar pokona 1,8 blissey w 61 sekund.
22 April 2017 at 15:30:11
Edited by Pips
22 April 2017 at 15:31:24
Ikona  #
OFF
Exp: 1173
Level: 48

Ardozik
Character: Ardozik
Vocation: Knight
Level: 209
Achievements: 218
World: Nefera
Title: Sentinel of Tibia
Amount of posts: 446
Coś kombinują teraz, bo gra czasami pokazuje pokestopy i pokemony a czasami nie ma nic, tylko sam ludek.
Czyżby jakaś mega aktualizacja czeka? Sam jestem ciekaw, bo dawno nie było problemów z serverami gry, a dzisiaj coś się dzieje.
Aktualizacje są co dwa/trzy tygodnie, więc na pewno coś szykują, bo ostatnia była 07.04...
22 April 2017 at 16:43:50
Quote Appreciated: Misieq
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Zglik napisał(a):
Coś kombinują teraz, bo gra czasami pokazuje pokestopy i pokemony a czasami nie ma nic, tylko sam ludek.
Czyżby jakaś mega aktualizacja czeka? Sam jestem ciekaw, bo dawno nie było problemów z serverami gry, a dzisiaj coś się dzieje.
Aktualizacje są co dwa/trzy tygodnie, więc na pewno coś szykują, bo ostatnia była 07.04...

Klik!warning
23 April 2017 at 21:38:22
Ikona  #
OFF

Ardozik
Trochę czasu minęło już od eventu, ale jakoś nie miałem kiedy dodać swojego podsumowania emotka

Ilość expa wbitego.
4718738 było a jest:
obrazek

Wbite ponad 1,4kk expa, nie jest zle patrząc ile mi cuksów zostało emotka Nie było jak ich dozbierać w czasie eventu...
obrazek
obrazek

A i jeszcze niespodzianka, na dziko mój trzeci w życiu złapany Snorlax(bez używania mapek oczywiście)
obrazek
Idąc sobie swoją stałą trasą nagle wyskoczył, zaskoczenie pozytywne emotka

Cukierki zbieram od ponad 8 miesięcy i nie wydaje na żadnego, więc ilość nie jest imponująca.
Patrząc że na buddy przeszedłem z nim około 400km ;p
Ogólnie mało wgl mam Snorlaxów - raptem 8 emotka 3 wyklute z jajka, 3 na dziko, 2 z mapką jak była za free dostępna emotka
24 April 2017 at 21:40:58
Ikona  #
OFF
Exp: 525
Level: 32

Pizza Hawajska
Character: Pizza Hawajska
Vocation: Paladin
Level: 16
Achievements: 0
Amount of posts: 335
Gratki wszystkim awansów, expa, pokemonów.

Ja ostatnio (jak możecie zauważyć po [braku] aktywności), do pokemonów wchodzę zrobić tylko daily. No, ewentualnie jak i tak idę gdzieś piechotą, to mimochodem z przyzwyczajenia złapię tego Spinaraka lub dwa. Tak się wszystko złożyło - pogorszenie pogody ostatnimi tygodniami (ostatnio 3 dni z rzędu budziłem się z widokiem spadającego śniegu za oknem), dodatek (bardzo dobry zresztą) w Hearthstone, zaczytałem się też w książki na nowo ostatnio (mam takie fale, że całe dnie siedzę i czytam książki, a potem przez miesiące nie ruszę żadnego tytułu. Aktualnie zacząłem ostatnią część z trylogii 'Metra' Głuhovskiego) i jakoś wypadłem z rytmu. I wcale nie tęsknię.

Czasem nawet nie pamiętam, żeby porobić te bonusy. W czasie x2 grałem jakieś 20 minut. Tytuł jak dla mnie na ten moment wypalony i chociaż brakuje mi jeszcze paru pokemonów z drugiej generacji, to chyba problem leży w tym, iż gra jest jak dla mnie zbyt mało kompetytywna. No bo co, ścigać się z innymi na exp? Gymy kontroluje ten, kto w rejonie ma znajomych (lub boty/fejki), bo samemu to nie robota, gyma na 1-3 lvlu zbije każdy. A znowuż jakakolwiek umiejętność dobierania odpowiednich Pokemonów jest całkowicie nieistotna. Najważniejszym czynnikiem jest CZAS, którego jak wiadomo, zawsze jest mało. Także na ten moment swoje 'pokebuty' zawieszam na przysłowiowym kołku, aczkolwiek przy odpowiednich zmianach chętnie wrócę do aktywnego logowania, zwłaszcza, że zauważam, iż organizm przyzwyczaił się do tych kikludziesięciu kilometrów w tygodniu i mimo braku zmiany diety chyba mnie trochę przybyło przez te kilka ostatnich dni emotka

Oczywiście dalej chętnie śledzę co tam słychać u Was, czy na reddicie, ale samemu ciężko mi coś wnoszącego do tematu dodać. No może to, że udało mi się wykluć swojego pierwszego Snorlaxa, chociaż tak marnie ze mną, iż od tygodnia nie sprawdziłem mu dokładnie IV. Wiem tylko tyle, że 80+ xD
25 April 2017 at 04:15:04
Edited by Anubis3k
25 April 2017 at 04:15:59
Ikona  #
OFF

Ardozik
@Anubis3k
Mnie też to czeka, bo teraz po evencie nie bd nic do roboty w grze emotka
Nie mam mapki nawet, więc jedyne co mi pozostaje to odbierać bonusy i walczyć w GYMach... Słabo niestety.
Też nie mam ciśnienia na 2 gene, nawet nie mam jeszcze Larvitara! ;o

Najbliższy event dopiero za 2 miechy, na rocznice powstania gry, do tej pory bd wszyscy się nudzić emotka
25 April 2017 at 15:21:40
Ikona  #
OFF
Exp: 1187
Level: 49

Raven Thor
Character: Raven Thor
Vocation: Paladin
Level: 346
Achievements: 295
World: Secura
Title: Warden of Tibia
Amount of posts: 92
Przerwe cisze emotka, jak ktos ogladal Kushiego, to myslicie ze zrobią tak jak w filmie,ze unowny przywoluja Entei( nie wiem jak odmienic). A poza tym moze być tez event na dzien dziecka emotka

Sorki za brak polskich liter, ale jestem za leniwy emotka.
01 May 2017 at 07:16:48
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Jakiś event przed pierwszą rocznicą gry może być, bo czekać jeszcze 2 miesiące na rocznicę bez niczego pomiędzy to raczej słabo.

W grach z serii trzy legendarne psiaki zdobywało się niezależnie od posiadanych unownów, chyba po lidze zaczęły pojawiać się na całej mapie losowo w trawce bo to pamiętam. Jednak po trikach z nadawaniem imion znanym z anime wszystko jest możliwe.

Wczoraj złapałem kolejnego dragonite na cukierkach. Ogółem teraz jak IV nie działa, okazało się że Niantic zmienił ten limit z 25 na 30, pokepro wydało informację że już byli prawie na mecie z wbijaniem 25 poziomów lecz teraz trzeba dać im z 10 dni więcej na to. Jak wcześniej mapę miałem odpaloną od rana do wieczora, tak teraz prawie z niej nie korzystam.

Edit:

cebula

Pokepro nie wiem czy wiecie ale działa do czasu aż się przeglądarki nie zamknie, nawet jak skończy się czas naszej opłaty. Wczoraj zerknąłem że opłata kończy mi się za godzinę jak miałem mapę odpaloną, działała mi cały dzień a wieczorem stwierdziłem że nie będę kompa zostawiał odpalonego na całą noc to go uśpiłem. Myślałem że się coś wysypie na tej mapie jak komp będzie nieaktywny ale nie. Rano jak odpaliłem lapka to widziałem jak w jednej chwili wszystkie pokemony z wieczora zostały zastąpione obecnymi, czasy i wszystko się zgadzało. Tak więc jak kończy wam się czas, wystarczy że nie zamknięcie przeglądarki, ja dorzuciłem pustą stronę w zakładce obok bym przypadkiem przeglądarki nie zamknął i otworzyłem nowe okno osobno gdzie korzystam teraz z internetu. Zobaczymy jak długo to podziała, o ile oni się nie wysypią to mapka powinna działać ciągle.

/cebula

Edit:

Jestem po drugim uśpieniu lapka, cebula nadal działa. Już ponad 24h nie mam opłaconego konta a korzystam, minusem tego będzie brak używania pokepro na telefonie w terenie do czasu aż wiadomo nie opłacę tego ponownie.

Edit:

Bym zapomniał, dodali w sklepie na samym dole opcję wpisywania kodów. Na iOS podobno tego nie ma, tak samo było w ingressie na iOSach. Teraz czekać tylko na jakieś specjalne kody na itemy, pokemony i legendy.
03 May 2017 at 00:00:03
Ikona  #
OFF
Exp: 2645
Level: 73

Krwawa Zemsta
Character: Krwawa Zemsta
Vocation: Elite Knight
Level: 106
Achievements: 61
World: Bravoria
Amount of posts: 1144
anty.io na tej stronie możecie zagrać w tibia go do czasu aż cipsoft nie zamknie czyli nigdy.
03 May 2017 at 04:58:54
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Wyszedłem dziś od dłuższego czasu nie grania specjalnie by pograć w pokemony, wkurzyłem się bo jakoś ominąłem w poniedziałek dzienny bonus za pokestopa. Dziś wpadł mi 2 dzień -_- Bywaj niedzielo z 7 dniem a witaj poniedziałku emotka

Na reddicie sporo już spekulacji odnośnie promo codów, w normalnych grach mityczne pokemony takie jak mew i celebi dostawaliśmy tylko poprzez kod, tu będzie pewnie tak samo.

Na tej stroniewarning można sprawdzić gdzie odbywały się wszystkie eventowe anomalie w ingressie, wystarczy ctrl + f i wpisać poland. Zrobiłem to za was i lista wygląda tak:

poznań gdańsk wrocław wrocław kraków łódź szczecin łódź gdańsk łódź lublin poznań szczecin katowice szczecin kraków łódź szczecin poznań kraków poznań chorzów opole świdnica świdnica świdnica jelenia góra łódź poznań strzegom warszawa bielsko-biała bolesławiec gliwice wrocław wrocław

Segregując:

Poznań - 5
Gdańsk - 2
Wrocław - 4
Kraków - 3
Łódź - 5
Szczecin - 4
Lublin - 1
Chorzów - 1
Opole - 1
Świdnica - 3
Jelenia góra - 1
Strzegom* - 1
Warszawa! - 1
Bielsko-biała - 1
Gliwice - 1

*Pierwszy raz słyszę o tym mieście
! jak na stolicę to słabo, bardzo słabo.

I jak, cieszycie się? Jesteście z tych miast lub macie do nich w miarę blisko gdy ruszą eventy z pokemonami? Zawsze oczywiście mogą trafić się kolejne miasta, jednak te co były po kilka razy w danym mieście pewnie często będą się w nich odbywać.

Edit:

obrazek
03 May 2017 at 18:00:39
Ikona  #
OFF
Imargam <3
Exp: 659
Level: 36

Character was deleted.
Amount of posts: 196
Powrzucajcie skriny, napiszcie cos fajnego emotka

Sledze ten temat od jakiegos czasu i bardzo mi sie podoba, a ze moj telefon sie zepsul i chwilowo nie mam dostepow do pokow, to chetnie obejrzalbym Wasze progresy emotka
04 May 2017 at 15:38:31
Ikona  #
OFF
Exp: 1753
Level: 59

Jackobinus
Character: Jackobinus
Level: 606
Achievements: 1079
World: Peloria
Married to: Fortuna Felis
Guild: Otori Clan
Title: Guardian of Tibia
Amount of posts: 118
http://pokemongolive.com/en/post/grassweekend2017warning

Kolejny mały evencik, trochę krótszy niż ten wodny i chyba trochę mniej spektakularny bo trawiastych jednak jest trochę mniej ale chociaż coś się dzieje. Może się uda dozbierać Sunkerny i Chikority emotka
04 May 2017 at 21:19:11
Edited by Jackob
04 May 2017 at 21:20:01
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Akurat jak IV jeszcze w pokepro nie działa -_- No nic, chikorita i jajka zawsze spoko.

Dodatkowo lury będą 6 godzin trwać.

Edit:

Event ruszył, największy wysyp z dobrych poków mają jajka. Także Ci co zrobili sobie dłuższą przerwę od gry powinni do niej teraz powrócić. Poza jajkami sporo też sunkernów no i wiadomo innych śmieci.
05 May 2017 at 23:04:01
All times are CET.

Currently temat read 1 user: (0 logged in and 1 guest)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Quara Hydromancer
1900
1100
25
Resistances:

-10%
-25%
Loot:
90 item 5 item item item item item item item item item item
Average profit:
304.34 gp
King Zelos
0
0
Resistances:

Loot:
5 item item item item item item item item item item item item item 20 item 6 item 14 item 10 item 10 item 10 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item 2 item 3 item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX