Login: Remember
Password:
Pokemon GO
ankieta
Author Message
Ikona  #
OFF
Exp: 525
Level: 32

Pizza Hawajska
Character: Pizza Hawajska
Vocation: Paladin
Level: 16
Achievements: 0
World: Bona
Amount of posts: 335
Pips napisał(a):
Twój Dragonite ma:

97 czy 93%?

97. Perfekcyjny jest często synonimem nudnego emotka

Już 4 czy 5-ty Pidgeot i dalej żadnego z Wing Attack/Hurricane. Boję się, że będzie to wyglądało jak z trzecimi formami roślinnych pokemonów, wśród których tylko jeden posiada roślinny atak (razor leaf) mimo zrobionych już 7 takich poksów.

Miałem dużo mocnych Evee, a że potrzebuję mocniejszych poków do obsady gymów (najniższe miejsca powoli od 2,2k CP albo i wyżej), to porobiłem sobie lekko suboptymalnie masową ewolucję - zostało 6 min na jaju.

Niestety wyszedł jeden Jolteon z Discharge. Reszta luźno, na Flareony się nie obrażam, bo można wsadzić do gymu i łatwo prestiż nabić.

obrazek

obrazek

Jutro w końcu muszę trzeba odbudować gymy i powrzucać poki. Przyzwyczaiłem się do minimum 50 coinów na dzień, zmieniać tego nie chcę xD
23 October 2016 at 20:27:01
Ikona  #
OFF
#Stypopedia
Exp: 3633
Level: 85
Dignity: Paweł

Pips Inferno
Character: Pips Inferno
Vocation: Sorcerer
Level: 315
Achievements: 168
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 5345
Misieq napisał(a):

A co do Dragonite to się nie zgodzę bo na początku anime jak się ukazał to wynurzył się z wody jak Godzilla.

Mimo wszystko w grze jest to pokemon typu smok, podejrzewam że Niantic taką drogę obrał a nie ich "prawdziwe" środowisko życia.

@Anubis3k

Ja mam pidgeota w którego ładuję co lvl, 95% atak 13, def i hp 15. Ataki wing attack i hurricane. Akurat dobrego pidgeota zrobić to nie problem, pidgeyów od zawalenia jest emotka A no i jest to obecnie najsilniejszy latający pokemon.

Przy okazji dziś 2 charmandery z jajek, niestety tylko po 5 cukierków dały mi obydwa. Ale że były słabe to poszły na przemiał. 12 cukierków doszło do mojego charmeleona który ma 95%, jak dobrze pamiętam IV jak u mojego pidgeota. 13 atk i pozostałe 2x15. Obecnie jest to mój buddy z którego chcę zrobić charizarda, liczę na dobre ataki.
23 October 2016 at 22:04:03
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Pidgeyów pełno, wiadomo, ale ja czekam na takiego który miałby poza ~90 IV sensowne CP, żebym w razie czego nie musiał w niego zbyt dużo dusta ładować.

Wchodzi mały update, głównie zmiany graficzne

http://pokemongolive.com/en/post/ver-update-102316/

Śledząc twittera fastpokemap - rano jak się obudzimy wszystko powinno działać, ale zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Specjalnie mi tego nie brakuje, w trakcie gry raczej nie włączam, ale można zawsze sprawdzić od buta nesty i nie zdawać się na szemrane informacje w grupach na fejsie, gdzie królują 12-latkowie z filtrem psa na zdjęciu profilowym xD

24 October 2016 at 00:30:01
Edited by Anubis3k
24 October 2016 at 00:34:47
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Specjalnie wszedłem żeby o tym napisać xd

Spoko ale bardziej chciałbym opcję usuwania jajek, głównie interesują mnie 2 i 10. 5 są takie sobie.

Fastpokemap jak wróci to bardzo fajnie, dzięki niemu dowiedziałem się że niedaleko mnie pojawił się resp scythera którego wtedy nie miałem. Także fajnie jak znów będę wiedział co się koło mnie dzieje i gdzie co respi.

"NEW Update: We're back but a bit unstable. Scans go through 1/10 of the time. Working on it! "

Mojego miasta jeszcze nie skanuje ale te główne po wejściu bezpośrednio na fastpokemap już tak.

Niantic do czasu wydania normalnego trackera nie ma prawa znów utrudniać tym stronom działania -_-

Jako tako działa teraz. No to do rana!

Edit:

Z ciekawości wszedłem sprawdzić na najlepszy zestaw atakówwarning porygona.

Co się okazało? Że mój pierwszy porygon z jajka który wpadł mi bardzo szybko, posiada coś specjalnego:

obrazek

emotka

Edit:

Trick-or-Treat, Trainers!

It’s Halloween season and we have a treat for you! From October 26th to November 1st, you’ll earn double the amount of Candy every time you catch, hatch and transfer Pokémon! Don’t forget your Buddy Pokémon, because they will help you earn Candy four times as fast.

If you encounter more spooky Pokémon than normal, don’t be startled, they want to enjoy the fun too! Scare up some friends, grab your buddy and enjoy this spooky, fun celebration with us!

Happy Halloween!

Wow, pierwszy event w tej grze.

Ciekawi mnie czy trzeba mieć na to najnowszy update czy nie. Bo ten jak wiadomo pojawia się w różnych krajach później.

Fajna akcja, akurat duchów to ja od zawalenia mam, posiadam też 95% gengara z perfekcyjnymi atakami.

obrazek

Edit:

Zastanawiam się teraz kogo za buddy ustawić sobie podczas eventu, obecnie chodzę z charmeleonem bo chciałbym charizarda. Mam obecnie 44 cukierki, jeden cukierek co 3km wpada. Czy powrócić do mojego pierwszego buddy jakim był magikarp, powoli te karpie łapię i mam już 215 cukierków. 185 brakuje mi do pierwszego gyaradosa, 1 cukierek co 1km więc z eventem miałbym 4 co 1km. Z 4 dni bym mógł poświęcić i jest gyarados. Czy może ustawić sobie dratiniego którego i tak obecnie nie mam z dobrym IV no ale kiedyś w końcu wpadnie.

Teraz sprawdzam moje magikarpie, jeden ma 91%+ a drugi ma 97.8% atak 15, def 15, stamina 14.
24 October 2016 at 16:17:12
Ikona  #
OFF
Exp: 2678
Level: 73

Krwawa Zemsta
Character: Krwawa Zemsta
Vocation: Elite Knight
Level: 162
Achievements: 180
World: Bravoria
Amount of posts: 1144
Fajny ten event, ja dziś wychodzę z budynku pierwszy raz odpalam apke dziś i onix którego nie mam w pokedexie się pojawił w części miasta w której nigdy nie był. Odprowadzam koleżankę która gra z nami pojechała autobusem wracam do domu a tam lapras gdzieś na fastpokemap znalazłem cp 1264 staty słabe ataki średnie po 5 min pojawił się znowu na pokemap ale nam się nie pojawił w grze.
24 October 2016 at 17:03:54
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
To się nazywa przedłużony resp, podam przykłady bo nie chce mi się rysować tego emotka Każde miejsce ma swój osobny spawn, przykładowo dajmy na to bank to jeden resp, sklep to drugi, a poczta trzeci. W każdym z tych miejsc dosłownie co godzinę występuje nowy pokemon. Jeżeli na respie który jest bankiem pojawił wam się lapras, to będzie on tam przez całą godzinę. Teoretycznie jest to 15 min, czyli np. od 17:05 do 17:20, w tym czasie jak go złapiecie to on znika. Jeśli jednak go nie złapiecie to od 17:20 do 17:35 będzie tam dokładnie ten sam co był od 17:05 z tym samym IV. Teraz nie pamiętam czy jest to przedłużony resp na całą godzinę (17:05-17:20 ; 17:20-17:35 ; 17:35-17:50 ; 17:50-18:05 gdzie 18:05 pojawia się inny pokemon) czy też tylko podwójnie jest to przedłużone (17:05-17:20 ; 17:20-17:35 i od 17:35 do 18:05 w tym miejscu się nic nie zrespi).

Tak więc jak wiesz że w danym miejscu resp jest o xx:35 a jest to na przykład oddalone miejsce od Twojego domu i nie dotrzesz tam w 15 min ale np w 20-25. Skanujesz to miejsce, jest tam np. snorlax to warto po niego iść. Sam raz byłem świadkiem takiego czegoś jak jeszcze nie wiedziałem o tych przedłużonych respach, skanowałem sobie odległe miejsce od mojego domu a po kolejnych 15 minutach był następny.
24 October 2016 at 17:32:54
Edited by Pips
24 October 2016 at 17:34:31
Quote Appreciated: Misieq
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Już czuję jak mnie bolą stopy...

Super sympatyczny Event. Pakuję swojego Laprasa pod pachę, biorę namiot i nie wracam do domu póki go nie wymaxuję. Aczkolwiek tej części, o zwiększonej ilości Drowzee trochę się boję. Zaraz stuknie 800 złapanych emotka
24 October 2016 at 19:01:16
Ikona  #
OFF

Krwawa Zemsta
Jak zawróciliśmy po drugiego i go nie było wpadłem na to samo, ale myślałem że tylko tak o sobie dopisuje a tu jednak takie coś istnieje. Fajnie pod koniec starego respa porygony i inne się pojawiały a teraz najbardziej mi odpowiada koło mego domu, non stop caterpie tani do ewolucji pojawił się też lapras i hitmonlee. Aktualnie brakuje mi 5k do 23 i już mam poków tyle że jak odpalę double exp wejdzie 24lvl.
24 October 2016 at 19:01:52
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Pips napisał(a):
Teraz nie pamiętam czy jest to przedłużony resp na całą godzinę (17:05-17:20 ; 17:20-17:35 ; 17:35-17:50 ; 17:50-18:05 gdzie 18:05 pojawia się inny pokemon) czy też tylko podwójnie jest to przedłużone (17:05-17:20 ; 17:20-17:35 i od 17:35 do 18:05 w tym miejscu się nic nie zrespi).

Dobra jest tak, pojawił mi się w domu machop. Złapałem go, na fast pokemapie go obserwowałem. Gdy minął jego czas i dałem skan ponownie to na mapie nadal był, u mnie na trackerze w grze już nie. Trzeci resp nie wyskoczył. Także gdy wiemy że pokemon jest pierwszy raz, to mamy łącznie 30 min a nie 15.

Edit:

Pojawił się u mnie w domu Electabuzz, nie łapałem go specjalnie żeby się przekonać że po 15 minutach na nowo się pojawi. I wiecie co? na trackerze go nie ma, na fastpokemap również. Także nie wiem jak to działa dokładnie. W przypadku machopa się sprawdziło. emotka

Edit:

Aktualizacja dostępna w polskim google play. Tym razem się postarali i wydali to szybciej niż zwykle. Zapewne przez to żeby każdy załapał się na event od 26 października.

obrazek

Spodziewałem się że te ikonki będziemy mogli ustawić sobie w nazwie, tymczasem jest to tylko zmiana graficzna nic nie wnosząca. Chyba że podczas zabawy w gymie będziemy mieli widoczne przy wybieraniu pokemona jego ataki jakie posiada.

obrazek

Gdy klikamy w poka pojawia się teraz różowa otoczka, nie wiem co to wnosi. Może to tylko graficzny dodatek a może coś o co prosili gracze. Żeby przez to było wiadomo jaki pokemon ma ile jeszcze czasu do końca despawnu. Aczkolwiek gdy na niego klikniemy i wyjdziemy to przez chwilę to jest widoczne:

obrazek
24 October 2016 at 21:10:43
Edited by Pips
24 October 2016 at 21:14:49
Ikona  #
OFF

Krwawa Zemsta
Pips nwm czemu ale wydaje mi się że electobuzz magmar i pincir mają inaczej, jak obserwuje Wrocław to one pojawiają się rzadko i tylko 10 min potem nxt za min 1h więc jak ci się pojawi to łap. Sądzę że te respy różnie się mają i zauważyłem że takie poki jak wymienione poprzednio i np porygon nie pojawiają się drugi raz w krótkim czasie.
24 October 2016 at 22:19:10
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Odpalam apkę, na trackerze dratini. Szybko sprawdzam fastpokemap ale przeciążone i nie skanuje (czerwona ikona). Już miałem się ubierać i wychodzić jak moja postać ruszyła się trochę dalej i się zrespił. Od jakiegoś updatu moja postać już mi po domu nie biega tak jak z początku tylko twardo i solidnie stoi w miejscu, dopiero jak podejdę z telefonem bliżej okna to się ruszy trochę.

Co mi wpadło? Całkiem spore cp bo do tej pory miałem 253 i 353, ten ma 647 cp ale 66,7% IV, myślałem że w końcu coś dobrego trafię. Atak 15, Def 14, Stamina 1 -_-

Podczas eventu raczej zostanę przy charizardzie żeby go zrobić, na drugim miejscu będzie gyarados a później jak starczy czasu i dni to chyba ustawię dratiniego na jakiś przyszły okaz.

Btw. Ktoś ogarniał sobie dwu etapowy system logowania przez google? Opiera się to na tokenie jak w tibii? Sporo ludzi zostało jakiś czas temu shakowanych ale to przez trainer cluba. Myślę by zabezpieczyć swoje konto bardziej.

Jeszcze jedno bo zapomniałem zaraz po aktualizacji napisać. Bug z poprawnym segregowaniem pokemonów poprzez ilość hp nadal nie naprawiony emotka
25 October 2016 at 00:23:11
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Apropo dratinich - dziś wpadł srebrny medal dla smoków

obrazek

Bardzo podoba mi się ich ikonka. Swoją drogą też miałem nadzieję, że będzie można użyć tych ikonek w nazwach poków. Może w przyszłości.

Takie coś jeszcze na reddicie 'straszy'. Może te daily questy czekają nas szybciej niż myślałem

https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/596m7m/breaking_daily_quests_feature_data_mined_in_the/
25 October 2016 at 01:10:46
Edited by Anubis3k
25 October 2016 at 01:11:14
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Było by fajnie ale linijki w kodach gry mówiące o wymianie czy też walkach z innymi graczami były już dawno temu a nadal tego nie mamy. Tak samo jak były chyba plotki na temat lurów/incensów pod dany typ pokemonów jakie chcemy mieć. Z jednej strony fajnie ale z drugiej zabiło by to rzadkość niektórych poków no bo po odpaleniu lura/incensa typu smok co by nam wyskakiwało? Co chwilę Dratini, rzadziej Dragonair i od czasu do czasu Dragonite bo więcej smoków pierwsza generacja nie ma. Jednak sporo ludzi o te dzienne zadania prosi na fb, więc patrząc na obecny update który nic nie daje to możliwe że się doczekamy niedługo tych zadań. Liczę że będzie to rozbudowane na takiej zasadzie o której kiedyś wspominałem. Dzienne zadania od naszych liderów a nie z powietrza, za ukończenie wszystkich dziennych zadań jesteśmy nagradzani poza stardustem, cukierkami - także pokemonem na odpowiedni przez nas poziom. Na takiej zasadzie chciałbym żebyśmy dostawali fajne poki, ptaki legendarne raz na tydzień/miesiąc np.

U Ciebie 50 smoków a u mnie 3 xd nawet tego medalu za 10 złapanych nie mam -_-

Edit:

Event zaczyna się jutro, naszego czasu polskiego kiedy to będzie?

Edit:

Ukrytym dodatkiem w tej aktualizacji jest to że teraz wciskając klawisz "wstecz" na naszym telefonie gra się automatycznie minimalizuje.
25 October 2016 at 08:42:21
Ikona  #
OFF

Pizza Hawajska
Pips napisał(a):

Event zaczyna się jutro, naszego czasu polskiego kiedy to będzie?

Nie ma o tym informacji niestety, ale ponoć w ingressie eventy zaczynały/kończyły się zgodnie z czasem obowiązującym w San Francisco. Obstawiam więc, że tutaj będzie podobnie, ale nie narzekam, bo po nocy przy obecnej pogodzie i tak bym nigdzie nie latał :v

Po aktualizacji wyskoczył bardzo wkurzający bug. Jeżeli animacja pokeballa łapiącego poka wystąpi poza ekranem (np. pokemon podskoczy i odbije się od niego pokeball itp. itd.) to gra się zacina i trzeba ją restartować. Miałem już przyjemność robić to 3 razy w ciągu 40 minut...
25 October 2016 at 11:50:03
Ikona  #
OFF
#Stypopedia

Pips Inferno
Mi wczoraj ze dwa razy po wyskoczeniu poka z pokeballa gra tak jakby stawała, pokemon skakał ale nie miałem żadnych ikon w tym balli. Nie zwróciłem uwagi czy to od skaczącego poka.

Dziś natomiast na spacerze kolejną nowość odkryłem, teraz wszystkie okna czyli lista pokemonów, pokedex, przedmioty i sklep można zamknąć automatycznie bez cofania. Wystarczy ekran przeciągnąć w dół gdy jest na samej górze.

A tu moje zbiory na event:

obrazek

Dzięki fastpokemap odkryłem że 3km od mojego w domu znajduje się teraz stały spawn charmanderów. Chyba tam się przejdę jutro podczas eventu.

Edit:

Jak jest tak jak mówisz to jutro budzik na 11 i lecimy. Jeżeli mają o północy odpalić.
25 October 2016 at 17:25:06
All times are CET.

Currently temat read 1 user: (0 logged in and 1 guest)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Glooth Brigand
3800
2400
25
Resistances:

+25%
+15%
+10%
+10%

-5%
Loot:
100 item 3 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item
Average profit:
1304.34 gp
Shadowpelt
4600
6000
Resistances:

Loot:
90 item 3 item item item item item 2 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX