Login: Remember
Password:
Project Tibia 3D - Sezon V
Tibia w Minecrafcie :)
Author Message
Ikona  #
OFF
Exp: 842
Level: 41

Valdafaluk
Character: Valdafaluk
Vocation: Knight
Level: 122
Achievements: 99
World: Refugia
Title: Squire of Tibia
Amount of posts: 33
Witam wszystkich!
Od paru lat, z kolegą Czapolem, zajmujemy się tworzeniem mapy Tibii dość znanej grze Minecraft.
Ciężko nam się ruszyć ostatnio z miejsca, gdyż server ma małe zainteresowanie, co przekłada się również na ilość budowniczych.
Server jednak stoi, posiada dziesięć slotów które prawie nigdy nie są choćby w połowie pełne.
Poniżej najnowszy filmik z Projektu Tibia 3D, pokazujący nowości na serverze emotka
https://www.youtube.com/watch?v=PKZfwvEDLd4

IP oraz forum możecie znaleźć na naszym fanpage'u - Project Tibia 3D Fanpagewarning

Server stoi na wersji 1.8.7 i wzorujemy się na Tibii z wersji 8.6. Poniżej aktualna mapka servera:
obrazek

Jeśli jednak chcecie od razu wejść na server - IP: PT3dSeasonV.sytes.net
Prowadzimy także nabór na budowniczych - wystarczy napisać do mnie na forum, nick Valdafaluk emotka
18 August 2015 at 10:34:43
Edited by Valdafaluk
19 August 2015 at 10:49:15
Appreciated: faldys, Knajcik
Sphinister płeć
Ikona  #
OFF
Account was successfully deleted
Server scrackowany czy oryginał? Nie wiem czy będę musiał pasy odkopywać xD
18 August 2015 at 10:59:45
Ikona  #
OFF

Valdafaluk
Scrackowany emotka
Każdy może dołączyć, nawet pirat emotka
18 August 2015 at 11:01:09
Ikona  #
OFF
The Freeman!
Exp: 108
Level: 15

Slan Valkan
Character: Slan Valkan
Vocation: Druid
Level: 154
Achievements: 50
Title: Warden of Tibia
Amount of posts: 87
Już myślałem, że to jakiś fajny innowacyjny projekt emotka

ale życzę powodzenia !
19 August 2015 at 17:55:52
Ikona  #
OFF

Valdafaluk
Refresh emotka
Zapraszamy na server
23 August 2015 at 13:32:12
Ikona  #
OFF
Exp: 1050
Level: 46

Lord Pietras
Character: Lord Pietras
Vocation: Elite Knight
Level: 343
Achievements: 195
World: Secura
Amount of posts: 231
Nie rozkminiam w ogóle co to jest ten Minecraft nie mam pojęcia w temacie. Rozumiem, że Minecraft to jakiś symulator do tworzenia domorosłych gier. Po obejrzeniu filmików na youtube, aż ciekawie i miło się to ogląda i zapowiada. Chętnie zarejestruję się w tym ale muszę poznać podstawy i opis działania tego programu. Jak na razie to widzę, że jest to dedykowane tylko dla wąskiej i wtajemniczonej grupy ludzi, którzy mają kontakt i wiedzę o tym Minecrafcie czym kolwiek to jest.

Nie grałem, nie korzystałem więc nie wiem ale chętnie zasilę skład.
Szkoda też, że tylko nastawiacie się na ten projekt pod kątem trybu "PVP" czyli typowy OTS w ekranizacji 3D. Pomyślicie nad zagadkami, jakimiś tajemnymi tunelami, przejściami, łamigłówkami w stylu tibijskich labiryntów coś podobnego do zagadkmi matematycznej w stylu języka bonelordów. Komnaty z unikatowymi przedmiotami coś co mógłby odkryć tylko pojedyńczy, indywidualny gracz bez żadnych spoilerów.

Fajnie, że staracie się jak najprecyzyjniej odwzorować Tibie 2D ale gdybyście dodali coś własnego, odmiennego to uatrakcyjnili byście na tyle swój projekt, że moglibyście promować go jako swoją własną "Mini Gierkę MMORPG". Czapol ma wiedzę i talent może go ciekawie przełożyć na silnik Minecrafta pod warunkiem, że wykaże się także pomysłowością i oryginalnym scenariuszem.

Zależy wam na tym, żeby wasz projekt zwyczajnie w świecie "wypalił" czyli wkupił się w łaski i upodobania ludzi pozyskując posłuch na jak największą skalę to pomyślicie o dodaniu czegoś atrakcyjnego. Sam gatunek gry "RPG" czyli expienie, zdobywanie coraz większych lvli, przedmiotów i szpanowanie to typowa zajawka miłośników tego typu gier jednak gdybyście dodali do Tibii 3D wątek zagadek, sekretnych pomieszczeń, różnego rodzaju łamigłówek to macie szansę, że przyłączy się do was ten typ ludzi, który w Tibie gra tylko po to, żeby z kimś popisać, postać pod domkiem i chwalić się jego udekorowaniem, poznać kogoś nowego, a od pół czy ponad roku nie wbić ani jednego levela. Jest spora społeczność Tibia zwłaszcza na światach Non-PVP, którzy tylko po to w to grają i opłacają PACCa, żeby poczatować z innymi graczami, umawiać się na jakieś spotkania w domku, wybierać się razem na jagody, poziomki i tak na prawdę mają takie podejście do Tibii jak do gry w Simsy.

To jest tylko moje zdanie i opinia każdy może mieć inne. Z psychologicznego punktu widzenia powinniście stworzyć takie warunki, aby każdy poczuł się przed innymi jak "ojciec sukcesu". Dlatego samo PVP czy Expienie to jedno, a eksplorowanie i odkrywatnie czegoś co nie zrobił nikt inny, zdobycie jakiegoś uniknalnego przedmiotu, odkrycie tajemnego tunelu i labiryntów to przyciągnie smakoszy nie tylko samego Expienia i RPG.

I co najważniejsze stworzenie klimatu dla gry, aury przyciągania. Kiedyś dawno temu miała ją Tibia dlatego grali ludzie inteligentni, otwarci z całego świata w przedziałach wiekowych nawet 40 - 50 lat słyszałem o starszych przypadkach. Wtedy społeczność tej gry zasilała zupełnie inna kultura ludzi. Czas leciał dalej i jak wiadomo z biegem czasu zainicjował się w Tibii prąd tak zwanych "dzieci neostrady" który wdrożył swój patologiczny i hejterowski system dlatego wielu normalnych ludzi podziękowało za grę i uciekło stąd. Później "Dzieci Neostrady" ewoluowały na wyższe stadium wtajemniczenia znane wtedy pod kryptonimem "Gimbaza". Tak się właśnie przetoczyła nawałnica przez tibie, która zniszczyła klimat gry (chodzi o prawość, rzetelność, uczciwość, lojalność, odpowiedzialność, samodyscypline i życzliwość ludzi). Nie wiem jak to zrobicie ale uda się wam jakimś cudem zastąpić tibie z okresu 2001 - 2004 roku to będziecie wielcy.

Druga sprawa opiszcie jak się instaluję tą Tibie 3D skąd to pobrać to chętnie się dołączę.

23 August 2015 at 15:05:54
Edited by Knajcik
23 August 2015 at 15:17:46
Ikona  #
OFF
#Stypopedia
Exp: 3633
Level: 85
Dignity: Paweł

Pips Inferno
Character: Pips Inferno
Vocation: Sorcerer
Level: 315
Achievements: 168
World: Bona
Amount of posts: 5345
Jak tak miała by wyglądać Tibia 3D od Cipsoftu to już wolałbym żeby pozostali przy 2D. Jak kiedyś stworzą drugą wersję Tibii to niech pójdą w grafikę pokroju Skyrima.
23 August 2015 at 15:12:38
Ikona  #
OFF

Valdafaluk
@Knajcik
W minecrafcie raczej mało jest serverów RPG i w dodatku takich tematycznych. Więc wynika z tego to, że jednak robimy coś innowacyjnego.
Projekt jest naprawdę we wcześniej fazie rozwoju. Myślenie o linii fabularnej czy mechanice gry to jak tworzenie samego opakowania, bez zawartości.

Mówisz o tych wtajemniczonych jakby to była naprawdę wąska grupa ludzi - nie. W Minecrafta gra około 20 milionów ludzi (według ilości sprzedanych egzemplarzy, nie liczę cracków), w Tibię chyba 20 tysięcy.
Sugeruję osobiście zapoznać się z tematem, czym jest Minecraft, jak go pobrać i jak on działa.
Wiem, że to może brzmieć dość zniechęcająco ale nie potrafię za wiele pomóc z jego pobraniem, gdyż różne błędy się zdarzają.

Ludzie trochę za dużo od nas wymagają. Ale sądzę, że po prostu nie rozumieją idei :/
23 August 2015 at 21:20:43
Ikona  #
OFF

Lord Pietras
Valdafaluk napisał(a):
@Knajcik
W minecrafcie raczej mało jest serverów RPG i w dodatku takich tematycznych. Więc wynika z tego to, że jednak robimy coś innowacyjnego.
Projekt jest naprawdę we wcześniej fazie rozwoju. Myślenie o linii fabularnej czy mechanice gry to jak tworzenie samego opakowania, bez zawartości.

Mówisz o tych wtajemniczonych jakby to była naprawdę wąska grupa ludzi - nie. W Minecrafta gra około 20 milionów ludzi (według ilości sprzedanych egzemplarzy, nie liczę cracków), w Tibię chyba 20 tysięcy.
Sugeruję osobiście zapoznać się z tematem, czym jest Minecraft, jak go pobrać i jak on działa.
Wiem, że to może brzmieć dość zniechęcająco ale nie potrafię za wiele pomóc z jego pobraniem, gdyż różne błędy się zdarzają.

Ludzie trochę za dużo od nas wymagają. Ale sądzę, że po prostu nie rozumieją idei :/

To może inaczej. Założmy, że w jakiś sposób ściągnąłem tego minecrafta, bo wiem, że jest płatny i pobrania ze strony minecraft.net. kosztuje 19.99$. Jednak jest możliwy do pobrania Minecraft scrackowany. Podobno można.

Zainstalowałem tego Minecrafta i co dalej robię? odpalam i co? wpisuje jakieś namiary na serwer tak jak w przypadku TeamSpeaka? jakiegoś hosta? jak to wygląda. Jeżeli opiszesz chociaż podstawową instrukcję do ogarnięcia tego Minecrafta to chętnie się w to zaangażuje, a i dla innych też przyda.
23 August 2015 at 21:36:14
Ikona  #
OFF

Valdafaluk
Owszem. Musisz mieć wersję 1.8.7, co powinno być dość łatwe w ustawieniach.
Po włączeniu się menu głównego, wchodzisz zakładkę "multiplayer", dodajesz server. Drugie pole to IP servera.
Możesz też wejść bezpośrednio poprzez "direct connect" i wpisanie IP.
Po zalogowaniu się, wciskasz "t" (włącza pisanie na chat'cie) na klawiaturze i wpisujesz "/register hasło hasło" i jesteś już zarejestrowany na serverze. Przy każdym następnym logowaniu wpisujesz "/login hasło" emotka
Minecraft jest po angielsku, myślę że nie powinieneś mieć większych problemów z poruszaniem się po menu i eksperymentowaniem z ustawieniami.
23 August 2015 at 21:57:56
Appreciated: Knajcik
Sphinister płeć
Ikona  #
OFF
Account was successfully deleted
Zrobilem chain armor questa xD
23 August 2015 at 22:48:33
Ikona  #
OFF

Valdafaluk
Refresh
Zapraszamy na server, IP: PT3dSeasonV.sytes.net
30 August 2015 at 10:26:29
Ikona  #
OFF
Exp: 384
Level: 28
Amount of posts: 72
Czy żeby mieć minecrafta 1.8.7 trzeba mieć kupionego oryginalnego czy da się jakoś zhakować ???
30 August 2015 at 11:12:03
Critisized: Arkadiasz
Ikona  #
OFF
Exp: 2821
Level: 75

Arcadia Kalvar
Character: Arcadia Kalvar
Vocation: Master Sorcerer
Level: 26
Achievements: 10
World: Karmeya
Amount of posts: 573
maciekis3 napisał(a):
Czy żeby mieć minecrafta 1.8.7 trzeba mieć kupionego oryginalnego czy da się jakoś zhakować ???

Przeczytaj te parę postów to się dowiesz. (można grać na piracie).

Czy kiedyś już ten temat nie był poruszany?? Zdaje mi się że parę lat temu szukaliście chętnych do pomocy przy mapie tibii.
30 August 2015 at 11:36:05
Edited by Arkadiasz
30 August 2015 at 11:37:04
Ikona  #
OFF

Lord Pietras
Mam problem następującego rzędu:

obrazek

A więc wchodzę na serwer na podany IP (ze sporym wysiłkiem poszukując minecrafta w internecie i ogarniając cały ten temat) i nie mogę nic zrobić na serwerze, ani pisać ani poruszać się bo wyświetla się napis na czerwono taki jaki widać na zdjęciu. W czym tkwi problem ?

Register? czyli co gdzieś trzeba się zarejestrować ?
30 August 2015 at 18:41:30
Edited by Knajcik
30 August 2015 at 18:42:01
All times are CET.

Currently temat read 1 user: (0 logged in and 1 guest)
Ikona
[ Administrator ] [ Team Leader ] [ Moderator ] [ Journalist ] [ Editor ] [ Graphic Artist ] [ Intern ] [ Senator ] [ Vip ] [ User ] [ Banned ]
Rights:
You may read.
Select forum:
LootSplitter LootSplitter Bosses Bosses Monster respawn Monster respawn Maps Maps LogAnalyzer LogAnalyzer LootSeller LootSeller MonsterComparator MonsterComparator DressUp DressUp Lotteries Lotteries Outfiter Outfiter Calc Calc Mini World Changes Mini World Changes
Promoted Fansite
Ghoul
170
100
15
Resistances:

+30%
+20%
+10%

-25%
Loot:
30 item 6 item item item item item item item item item item item item
Average profit:
42.42 gp
Katex Blood Tongue
5000
6300
Resistances:

Loot:
9 item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item item 3 item item item item item item item item item item item item item item item
Bosstiary bonus:
3x
Log in to create your own cooldowns.
Mozilla
SHOUTBOX