|
|
[RECENZJA] RAZER NAGA! 12 hotkeyow
|
|||
Autor | Wiadomość | ||
OFF
![]() ![]() Exp: 1574
Level: 56
![]() Data dołączenia: 27.06.2013
Postać usunięta.
Liczba postów: 597
|
Qijed napisał(a): Ja osobiście odradzam myszki Razera. O ile przez pierwszy rok, dwa sprawują się kapitalnie, tak po tym czasie wszystko się sypie. Byłem wiele lat temu posiadaczem Copperhead'a, następnie Deathadder'a, a obecnie Abyssus'a(czekam kiedy się spieprzy). Głównym problemem myszek tej firmy jest blokowanie się lewego klawisza, nie jestem nałogowym graczem jakieś napierniczanki ala SC2, a znajomi posiadający Razery zauważyli, to co ja. Po pewnym czasie występują tak zwane doubleclicki, a sam plastik strasznie matowieje i robi się po prostu brzydki. Scroll również pozostawia wiele do życzenia. Spytacie więc dlaczego tyle razy stawiałem na tą markę? Odpowiedź jest prosta, Copperheada dostałem pod choinkę jeszcze za czasów gimbazy kiedy ciskało się w counter-strike i żeby być prosem, trzeba było mieć Razera. Deathaddera kupiłem sobie sam, czego do dziś żałuje. Natomiast obecnego Abyssus'a mam trochę z przypadku, ponieważ komuś "wypadł z tira" i dostałem go za dosłownie grosze. Mam w planie kupno Logitecha G302 lub Zowie fk1. Wracając do myszki zaprezentowanej w temacie, to recenzja dość okrojona, brakuje testów i dokładniejszego opisu, a także lepszego przybliżenia cen. Dla mnie robienie z myszki klawiatury nie jest do końca zrozumiałe. Zamiast 12 przycisków z boku, wystarczyłby dwa, takie jak są np. w Deathadderze. Oczywiście dla jednych to będzie zaleta, a dla innych wada. Niemniej jednak jak nie wydałbym tyle pieniędzy na takiego gryzonia. Razer Lycosa po 2 latach działa bez problemu? Ja się swoim nacieszyłem dokładnie dwa lata. Tylko gwarancja się skończyła i klawiatura na smietnik. Przestał działac panel dotykowy co uniemożliwiło podświetlanie klawiatury a także nie które przyciski przestały działać ![]()
14 listopada 2014 godz. 14:16:39 |
|
||
|
|||
OFF
Kolekcjoner
![]() Exp: 464
Level: 30
![]() Data dołączenia: 25.12.2010
![]() Postać:
Yoko Yamanaka
Profesja: Paladin
Level: 269
Osiągnięcia: 372
Serwer: Peloria
Tytuł: Squire of Tibia
Liczba postów: 116
|
Dziekuje wszystkim za wasze opinie. Dobrze jest wiedziec ze ktos czyta moje wypociny
![]() Luris napisał(a): Jak dla mnie za dużo tych przycisków, musiałbym się raczej dłuzej uczyć grać by wszystkie przenieść z klawiatury na myszke(jestem ek, wiec bym zmieścił) Niekoniecznie jednak trzeba przenosić wszystko, zastosował bym może leczenie, tak czy inaczej wole klwiaturke. Myszka jest świetna, ale to nie dla mnie ![]() Obawiasz sie ze za duzo przyciskow? Wg mnie niepotrzebnie ale nie mam zamiaru Cie na sile przekonywac. Za to chcialem Ci pokazac inny model ktory moze Cie zainteresowac a mianowicie: Razer Naga Hex check : Google razer naga hex Jest To myszka pod MOBA gry gdzie uzywa sie mniej hotkeyi i 6 klawiszy jest wystarczajaco. Jezeli Razer Naga ma 12 i jest to wg Ciebie za duzo to Razer Naga Hex z 6cioma guzikamipowinna byc ok ![]() adiaxim napisał(a): A jakieś tańsze 'podróby' znacie? Kupowanie myszki innej Firmy niz Razer nie jest dobrym pomyslem. Mowie tutaj takze o myszce Logitech G600 o ktorej wspominaja inni. Porownalbym to do pumy i slazengera. Niby obie firmy maja w logo kota a roznica w jakosci jest. Razer sie ceni bo bierze pienidze za Towar i Marke bo wyrobila sobie dobra opinie u graczy. Royall Kath napisał(a): Jeśli ktoś ma Nage 2014 to nie polecam używania rolki i bindowania czegokolwiek pod jej przyciski lewo/prawo. Bardzo łatwo jest sobie zepsuć tą funkcje, a słyszałem jeszcze o przypadkach w których padało nie tylko wychylenie lewo/prawo, ale i cała rolka, więc używać jej jak najmniej, jeśli zależy Wam, żeby Naga długo pożyła ![]() Dzieki za info, lepiej dmuchac na zimne. Co do rolki uzywam jej gora/dol do gora: exori san dol: strong mana potion 12 hotkeyi mi wystarcza wiec nie musze uzywac scrolla na boki Qijed napisał(a): Ja osobiście odradzam myszki Razera. O ile przez pierwszy rok, dwa sprawują się kapitalnie, tak po tym czasie wszystko się sypie. Byłem wiele lat temu posiadaczem Copperhead'a, następnie Deathadder'a, a obecnie Abyssus'a(czekam kiedy się spieprzy). Głównym problemem myszek tej firmy jest blokowanie się lewego klawisza, nie jestem nałogowym graczem jakieś napierniczanki ala SC2, a znajomi posiadający Razery zauważyli, to co ja. Po pewnym czasie występują tak zwane doubleclicki, a sam plastik strasznie matowieje i robi się po prostu brzydki. Scroll również pozostawia wiele do życzenia. Niestety ale z technologia jest tak ze wszystko dziala pieknie do poki jest gwarancja. Wg mnie robia to specjalnie by biznes sie krecil. Po 2 latach wyjdzie reedycja lub innymodel i wyrzuca sie stara i kupuje nowa. Podobnie jest z iphonami: swietne telefony ale nie mozna ich updatowac. Z kazdym updatem telefon chodzidelikatnie wolniej az nie da sie go uzywac i trzeba przeskoczyc na nowy model. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SsbaZSmBgNY[/youtube]
14 listopada 2014 godz. 22:07:02 |
|
||
OFF
![]() Exp: 357
Level: 27
Data dołączenia: 11.02.2013
![]() Postać:
Zbuj
Profesja: Royal Paladin
Level: 160
Osiągnięcia: 125
Serwer: Vunira
Liczba postów: 68
|
Na aledrogo jest razer naga z Chin, cena kusi, zapewniją że to oryginał, czy ktoś wie coś na ten temat?
15 listopada 2014 godz. 16:48:15 |
|
||
OFF
Exp: 77
Level: 12
Data dołączenia: 22.10.2014
Postać usunięta.
Liczba postów: 18
|
A co myslicie o logitechu G600 za 199zl na allegro jest nie wiem czy kupywac
![]()
16 listopada 2014 godz. 18:55:45 |
|
||
OFF
#Stypopedia
![]() ![]() Exp: 3633
Level: 85
![]() Data dołączenia: 01.09.2011
Godność: Paweł
![]() Postać:
Pips Inferno
Profesja: Sorcerer
Level: 315
Osiągnięcia: 168
Serwer: Bona
Liczba postów: 5345
|
Kijek, towar z tira z tego co wiem podpada pod kradzież. Także bym się tym nie chwalił.
Z tego co pisał niedawno Ameriov, klawisze od f1 do f12 na tego typu myszkach są dozwolone ale już zbindowanie shift + f1 pod jeden guzik podpada pod makro i żeby później nie było zdziwienia i płaczu: Ja nie bociłem ale dostałem bana, pls help. Jeśli gramy tylko na 12stu hotach to myszka w sam raz i szczególnie przydatna profesjom magicznym. Chociaż ja sam wolałbym jakieś oficjalne oświadczenie Cipsoftu w sprawie tego typu zabaw, niby to dozwolone ale to tylko słowa graczy.
16 listopada 2014 godz. 19:30:38 |
|
||
OFF
![]() Exp: 357
Level: 27
Data dołączenia: 11.02.2013
![]() Postać:
Zbuj
Profesja: Royal Paladin
Level: 160
Osiągnięcia: 125
Serwer: Vunira
Liczba postów: 68
|
Enlit napisał(a): A co myslicie o logitechu G600 za 199zl na allegro jest nie wiem czy kupywac ![]() Recenzje w internecie raczej pozytywne, jest nawet film na yt z recenzja porównawczą i logitech ją wygrywa.
16 listopada 2014 godz. 23:13:59 |
|
||
OFF
Pan Sarkazm
![]() ![]() Exp: 2407
Level: 69
![]() Data dołączenia: 05.01.2011
![]() Postać:
Ameriov
Profesja: Knight
Level: 408
Osiągnięcia: 675
Partnerka:
Dolpp
Gildia:
Chosen Civil Defenders
Liczba postów: 1832
|
Pips napisał(a): Kijek, towar z tira z tego co wiem podpada pod kradzież. Także bym się tym nie chwalił. Z tego co pisał niedawno Ameriov, klawisze od f1 do f12 na tego typu myszkach są dozwolone ale już zbindowanie shift + f1 pod jeden guzik podpada pod makro i żeby później nie było zdziwienia i płaczu: Ja nie bociłem ale dostałem bana, pls help. Jeśli gramy tylko na 12stu hotach to myszka w sam raz i szczególnie przydatna profesjom magicznym. Chociaż ja sam wolałbym jakieś oficjalne oświadczenie Cipsoftu w sprawie tego typu zabaw, niby to dozwolone ale to tylko słowa graczy. Pips pls. Jeszcze raz, mam nadzieję, że ostatni: Legalnie zbindować pod klawisze myszy można: F-keye Kombinacje shift/ctrl + f-key Nie wolno bindować kombinacji: F-key (+ shift/ctrl) + LPM Dlaczego? W pierwszym przykładzie co prawda bindujesz 2 przyciski pod 1, ale wykonujesz jedną akcję (wybranie hota). W drugim przykładzie wykonujesz 2 akcje (wybranie hota + kliknięcie) Czyli mając pod shift+f1 ava z funkcją crosshair, w pierwszym przykładzie po wciśnięciu hota pojawi się tylko celownik, w drugim pojawi się celownik i jednocześnie "odpalenie" runy. To czyni tę kombinację nielegalną. Analogicznie każda tego typu kombinacja (również typu obrót+vis hur itd) są tak samo nielegalne. Pozdrawiam.
17 listopada 2014 godz. 00:17:16 |
|
||
OFF
![]() Exp: 204
Level: 20
Data dołączenia: 20.11.2014
![]() Postać:
Zuim on Damora
Profesja: Master Sorcerer
Level: 67
Osiągnięcia: 2
Serwer: Karmeya
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 9
|
Witam, a czy ktoś z osób obeznanych w temacie mógłby przybliżyć mi w jaki sposób można zbindować sobie przyciski od f1 do f12 na myszy?
27 listopada 2014 godz. 15:43:02 |
|
||
Pewnie na stronie producenta jest do ściągnięcia jakieś oprogramowanie, które na to pozwala.
Swojego Razera zamówiłem wczoraj. Mam nadzieję, że jutro już przyjdzie. Trochę taki przedwczesny prezent na mikołajki sobie zrobiłem. xD
27 listopada 2014 godz. 16:06:55 |
|
||
OFF
Exp: 57
Level: 11
Data dołączenia: 11.12.2014
![]() Postać:
Zaruusek
Profesja: Druid
Level: 254
Osiągnięcia: 180
Serwer: Monza
Liczba postów: 18
|
Jak dla mnie za dużo trochę tych przycisków w jednym miejscu pewnie bym długo się przyzwyczajał, ale uważam że taka myszka na pewno uprości grę postaciom magicznym albo palkowi.
14 grudnia 2014 godz. 00:37:45 Edytował PannaEm 14 grudnia 2014 godz. 08:45:54 |
|
||
OFF
![]() Exp: 785
Level: 40
![]() Data dołączenia: 08.02.2013
![]() Postać:
Drunk Bat
Profesja: Elite Knight
Level: 117
Osiągnięcia: 31
Tytuł: Steward of Tibia
Liczba postów: 107
|
Od kilku tygodni jestem posiadaczem tego gryzonia i jak na razie to sprawuje się świetnie. Mówicie o dużej ilości przycisków, ale nie musicie ich przecież wszystkich używać. Są one tak wyprofilowane, że po kilkunastu godzinach gry dochodzicie już do 100% wprawy, gdzie czasami może zdarzyć się pomyłka. Mnie zdarza się wcisnąć niewłaściwy przycisk, ale tylko przez to, że wcześniej miałem myszkę typu CLAW i łapię kciukiem za panel
![]() Zacząłem grać dzięki tej myszce profesją magiczną, bo wcześniej zbyt duża ilość kombinacji "Efów" zniechęcała mnie. Teraz jest bardzo wygodnie i efektywnie. Jak najbardziej polecam Razer Naga 2014, a czy rozsypie się za dwa lata to zobaczymy ![]()
10 stycznia 2015 godz. 11:18:04 |
|
||
OFF
Exp: 38
Level: 9
Data dołączenia: 02.11.2014
Liczba postów: 9
|
W piątek zamówiłem myszkę i jutro idę go odebrać. Mam nadzieję że długo posłuży i nie będzie miała double-klick. Kiedyś zamówiłem Razer Deathadder 1800dpi i to jest najlepsza myszka jaką miałem do tej pory ale od 3 miesięcy zaczęły się problemy z podwójnym kliknięciem więc pomyślałem że może kupię nową myszkę i decyzja padła na Razer Naga, ponieważ gram sorcererem i wnerwia mnie duża odległość strzałek od f1, f2, f3 itp..
11 stycznia 2015 godz. 14:52:49 |
|
||
OFF
I need $
![]() Exp: 1093
Level: 47
![]() Data dołączenia: 20.06.2009
![]() Postać:
Szogun Anf
Profesja: Sorcerer
Level: 344
Osiągnięcia: 485
Serwer: Refugia
Liczba postów: 281
|
Qijed napisał(a): Ja osobiście odradzam myszki Razera. O ile przez pierwszy rok, dwa sprawują się kapitalnie, tak po tym czasie wszystko się sypie. Byłem wiele lat temu posiadaczem Copperhead'a, następnie Deathadder'a, a obecnie Abyssus'a(czekam kiedy się spieprzy). Głównym problemem myszek tej firmy jest blokowanie się lewego klawisza, nie jestem nałogowym graczem jakieś napierniczanki ala SC2, a znajomi posiadający Razery zauważyli, to co ja. Po pewnym czasie występują tak zwane doubleclicki, a sam plastik strasznie matowieje i robi się po prostu brzydki. Scroll również pozostawia wiele do życzenia. Spytacie więc dlaczego tyle razy stawiałem na tą markę? Odpowiedź jest prosta, Copperheada dostałem pod choinkę jeszcze za czasów gimbazy kiedy ciskało się w counter-strike i żeby być prosem, trzeba było mieć Razera. Deathaddera kupiłem sobie sam, czego do dziś żałuje. Natomiast obecnego Abyssus'a mam trochę z przypadku, ponieważ komuś "wypadł z tira" i dostałem go za dosłownie grosze. Mam w planie kupno Logitecha G302 lub Zowie fk1. Wracając do myszki zaprezentowanej w temacie, to recenzja dość okrojona, brakuje testów i dokładniejszego opisu, a także lepszego przybliżenia cen. Dla mnie robienie z myszki klawiatury nie jest do końca zrozumiałe. Zamiast 12 przycisków z boku, wystarczyłby dwa, takie jak są np. w Deathadderze. Oczywiście dla jednych to będzie zaleta, a dla innych wada. Niemniej jednak jak nie wydałbym tyle pieniędzy na takiego gryzonia. Mam już długo pierwszy model nagi i pojawił mi się ten problem z double clickiem, albo w ogóle nie zaskakiwał. Kupiłem za 10 złotych mikroprzełącznik(o zwiększonej wyrzymałości), kumpel za darmo przelutował. Pół roku używania mychy do wszystkiego i dalej śmiga jak nowa, więc z tym narzekaniem bym nie przesadzał. A co do najnowszego modelu to miałem w łapie i szczerze mówiąc zbyt lekko hoty wbijają. Dla mnie to wada.
12 stycznia 2015 godz. 02:11:09 |
|
||
OFF
Jak tak to w porzadku
![]() ![]() ![]() Exp: 3695
Level: 86
![]() Data dołączenia: 04.09.2011
Liczba postów: 2518
|
Ja tam używam narazie Xzero X-M380G (Tańsza podróba Razer Nagi tej z 6 przyciskami z boku), dla palka myśle jest w sam raz. Ale mam takie szczegółowe pytanie co do tych myszy z Razera, jeśli mam na hotkeyu w myszce ustawionego potiona, to żeby wypić np. 10 potionów, muszę 10 razy przycisnąć przycisk czy wystarczy że będę go trzymać???
12 stycznia 2015 godz. 07:28:04 Edytował Holy Mortal 12 stycznia 2015 godz. 10:17:06 |
|
||
OFF
Konto usunięte
|
Holy Mortal napisał(a): Ja tam używam narazie Xzero X-M380G (Tańsza podróba Razer Nagi tej z 6 przyciskami z boku), dla palka myśle jest w sam raz. Ale mam takie szczegółowe pytanie co do tych myszy z Razera, jeśli mam na hotkeyu w myszcze ustawionego potiona, to żeby wypić np. 10 potionów, muszę 10 razy przycisnąć przycisk czy wystarczy że będę go trzymać??? Wystarczy, że będziesz go trzymać.
12 stycznia 2015 godz. 07:39:23 |
|
||
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
Aktualnie temat czyta 2 użytkowników: (0 zalogowanych i 2 gości) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]
[