|
|
Transfer postaci
|
|||
Autor | Wiadomość | ||
OFF
![]() ![]() Exp: 2764
Level: 74
Data dołączenia: 30.07.2017
![]() Postać:
Galain the first
Profesja: Royal Paladin
Level: 1063
Osiągnięcia: 602
Serwer: Monza
Tytuł: Warrior of Tibia
Liczba postów: 1848
|
piroholik napisał(a): Czy z gentebra przejdę na bona? Chodzi o serwery non pvp Tak.
02 maja 2021 godz. 18:48:06 |
|
||
|
|||
OFF
Konto usunięte
|
Wiem, że mogę sam to sprawdzić, ale nie jestem w 100% pewny jakie zasady dokładnie panują w kwestii przenosin postaci, a pewniej i szybciej dla mnie będzie jak zapytam po prostu tutaj. Z racji tego, że gram na Refugii to zapytam właśnie z mojej perspektywy.
Wiadomo, że to Europejski Serwer, Optional PVP z żółtym BattlEye. Na jakie serwery mogę się przenieść z Refugii? Przyjemnie by było jakby ktoś podał pełną listę serwerów. Czy mogę z żółtego BE na zielony? Czy mogę z Optional PVP na PVP i odwrotnie? Pytam, ponieważ nigdy się tym nie interesowałem, więc po prostu nie wiem takich rzeczy. Dzięki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam.
03 maja 2021 godz. 11:32:57 |
|
||
OFF
![]() ![]() Exp: 2764
Level: 74
Data dołączenia: 30.07.2017
![]() Postać:
Galain the first
Profesja: Royal Paladin
Level: 1063
Osiągnięcia: 602
Serwer: Monza
Tytuł: Warrior of Tibia
Liczba postów: 1848
|
MPV18 napisał(a): Wiem, że mogę sam to sprawdzić, ale nie jestem w 100% pewny jakie zasady dokładnie panują w kwestii przenosin postaci, a pewniej i szybciej dla mnie będzie jak zapytam po prostu tutaj. Z racji tego, że gram na Refugii to zapytam właśnie z mojej perspektywy. Wiadomo, że to Europejski Serwer, Optional PVP z żółtym BattlEye. Na jakie serwery mogę się przenieść z Refugii? Przyjemnie by było jakby ktoś podał pełną listę serwerów. Czy mogę z żółtego BE na zielony? Czy mogę z Optional PVP na PVP i odwrotnie? Pytam, ponieważ nigdy się tym nie interesowałem, więc po prostu nie wiem takich rzeczy. Dzięki za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam. Z żółtego BE możesz tylko na żółty przenieść. Z zielonego BE możesz na każdy przenieść. Z optional możesz tylko na inny optional PVP przenieść. Z PVP możesz na inny PVP lub optional PVP przenieść.
03 maja 2021 godz. 13:44:13 |
|
||
OFF
Exp: 55
Level: 11
Data dołączenia: 25.07.2016
Liczba postów: 19
|
Pytanko ile trwa transfer i kiedy on sie pokaze na tibia.com dopiero jak zaloguje na postac to wtedy zmieni sie na tibia.com czy odrazu po ss?
Wczoraj zrobilem transfer z belobry na monze gdzies o 19 wylogowalem sie na platformie i dalej na stronie tibi pokazuje mi belobre jako swiat (nie logowalem jeszcze w grze).
08 maja 2021 godz. 11:49:23 Edytował mgiza 08 maja 2021 godz. 11:50:22 |
|
||
OFF
Ten Najlepszy
![]() ![]() Exp: 3951
Level: 89
![]() Data dołączenia: 07.07.2011
Godność: Dawid
Postać usunięta.
Liczba postów: 1312
|
mgiza napisał(a): Pytanko ile trwa transfer i kiedy on sie pokaze na tibia.com dopiero jak zaloguje na postac to wtedy zmieni sie na tibia.com czy odrazu po ss? Wczoraj zrobilem transfer z belobry na monze gdzies o 19 wylogowalem sie na platformie i dalej na stronie tibi pokazuje mi belobre jako swiat (nie logowalem jeszcze w grze). Jak zalogujesz na postac zmieni Ci sie swiat gry z belobre na monza
08 maja 2021 godz. 13:27:53 |
|
||
OFF
Exp: 55
Level: 11
Data dołączenia: 25.07.2016
Liczba postów: 19
|
Rushofa napisał(a): mgiza napisał(a): Pytanko ile trwa transfer i kiedy on sie pokaze na tibia.com dopiero jak zaloguje na postac to wtedy zmieni sie na tibia.com czy odrazu po ss? Wczoraj zrobilem transfer z belobry na monze gdzies o 19 wylogowalem sie na platformie i dalej na stronie tibi pokazuje mi belobre jako swiat (nie logowalem jeszcze w grze). Jak zalogujesz na postac zmieni Ci sie swiat gry z belobre na monza No i niestety nie jest tak jak mowisz :/ wczoraj gdzies o 19 wylogowalem sie na platformie, ss juz byl a jak chce zalogowac na postac to pisze: "character is blocked for a world transfer. Please wait for the next server restart." Wiem o co chodzi w tym co pisze ale nie wiem dlaczego az 2 ss potrzebne sa :/
08 maja 2021 godz. 16:48:06 |
|
||
OFF
Ten Najlepszy
![]() ![]() Exp: 3951
Level: 89
![]() Data dołączenia: 07.07.2011
Godność: Dawid
Postać usunięta.
Liczba postów: 1312
|
mgiza napisał(a): No i niestety nie jest tak jak mowisz :/ wczoraj gdzies o 19 wylogowalem sie na platformie, ss juz byl a jak chce zalogowac na postac to pisze: "character is blocked for a world transfer. Please wait for the next server restart." Wiem o co chodzi w tym co pisze ale nie wiem dlaczego az 2 ss potrzebne sa :/ Dziwne przenosilem sie z refugi na monze i z monzy na refugie i potrzebny byl tylko jeden ss.
09 maja 2021 godz. 18:09:21 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1090
Level: 47
Data dołączenia: 21.08.2020
Postać usunięta.
Liczba postów: 6
|
Witam was forumowicze, czyli jak dobrze rozumiem z damory na harmonię nie da się przenieść? Czy coś pomieszałem.
30 czerwca 2021 godz. 18:43:20 |
|
||
Redaktor
OFF
xDˣᴰ
![]() ![]() ![]() Exp: 3626
Level: 85
![]() Data dołączenia: 06.06.2012
Liczba postów: 2603
|
Khoenix napisał(a): Witam was forumowicze, czyli jak dobrze rozumiem z damory na harmonię nie da się przenieść? Czy coś pomieszałem. pomieszałeś, da sie zasada jest taka ze z zielonego serwera da sie na zolte i zielone , a z zoltego tylko na zolte |
||
30 czerwca 2021 godz. 19:08:05 |
|
||
OFF
Konto usunięte
|
Khoenix napisał(a): Witam was forumowicze, czyli jak dobrze rozumiem z damory na harmonię nie da się przenieść? Czy coś pomieszałem. Mozna. Nie mozna z harmonii na damore
30 czerwca 2021 godz. 19:13:30 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1090
Level: 47
Data dołączenia: 21.08.2020
Postać usunięta.
Liczba postów: 6
|
Dziękuję wam
![]()
30 czerwca 2021 godz. 21:08:37 |
|
||
OFF
![]() Exp: 399
Level: 28
![]() Data dołączenia: 05.02.2022
![]() Postać:
Atheross
Profesja: Elite Knight
Level: 49
Osiągnięcia: 0
Serwer: Karmeya
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 18
|
Witam
Dla pewności pytam was o zdanie czy postać ze świata Marbera mogę przenieść na Damora? nie wiem czy dobrze to rozumiem, ze światów Optional PvP żółtych mogę przenieść na inne Optional PvP żółte i zielone, a ze światów zielonych tylko na Optional PvP zielone tak ? dzięki Oraz co do itemów wyczytałem wyżej że teraz to co na postaci oraz całe Dp przechodzi razem z postacią tak ?
09 lutego 2022 godz. 18:55:43 Edytował Biooly 09 lutego 2022 godz. 18:59:23 |
|
||
OFF
![]() Exp: 1964
Level: 63
Data dołączenia: 24.08.2018
![]() Postać:
Kapitanek
Profesja: Knight
Level: 43
Osiągnięcia: 5
Serwer: Thyria
Tytuł: Steward of Tibia
Liczba postów: 164
|
Biooly napisał(a): Witam Dla pewności pytam was o zdanie czy postać ze świata Marbera mogę przenieść na Damora? nie wiem czy dobrze to rozumiem, ze światów Optional PvP żółtych mogę przenieść na inne Optional PvP żółte i zielone, a ze światów zielonych tylko na Optional PvP zielone tak ? dzięki Oraz co do itemów wyczytałem wyżej że teraz to co na postaci oraz całe Dp przechodzi razem z postacią tak ? https://tibia.tools/#/transfer
09 lutego 2022 godz. 21:17:48 |
|
||
OFF
![]() Exp: 399
Level: 28
![]() Data dołączenia: 05.02.2022
![]() Postać:
Atheross
Profesja: Elite Knight
Level: 49
Osiągnięcia: 0
Serwer: Karmeya
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 18
|
anonimek napisał(a): Biooly napisał(a): Witam Dla pewności pytam was o zdanie czy postać ze świata Marbera mogę przenieść na Damora? nie wiem czy dobrze to rozumiem, ze światów Optional PvP żółtych mogę przenieść na inne Optional PvP żółte i zielone, a ze światów zielonych tylko na Optional PvP zielone tak ? dzięki Oraz co do itemów wyczytałem wyżej że teraz to co na postaci oraz całe Dp przechodzi razem z postacią tak ? https://tibia.tools/#/transfer Może to głupio zabrzmi ale wchodziłem na tą stronę i tam nie ma świata Marbera ;D
09 lutego 2022 godz. 21:28:23 |
|
||
Redaktor
OFF
xDˣᴰ
![]() ![]() ![]() Exp: 3626
Level: 85
![]() Data dołączenia: 06.06.2012
Liczba postów: 2603
|
Biooly napisał(a): Witam Dla pewności pytam was o zdanie czy postać ze świata Marbera mogę przenieść na Damora? Tak nie wiem czy dobrze to rozumiem, ze światów Optional PvP żółtych mogę przenieść na inne Optional PvP żółte i zielone, a ze światów zielonych tylko na Optional PvP zielone tak ? dzięki odwrotnie- z zielonych możesz na żółte i zielone z żółtych możesz tylko na żółte Oraz co do itemów wyczytałem wyżej że teraz to co na postaci oraz całe Dp przechodzi razem z postacią tak ? tak, całe depo, bank i to co masz na postaci jest wycinane i wklejane na nowym serwerze w niezmienionej formie i nie ma limitów, ten poradnik powinien zostać wyrzucony do kosza ale @moderacja Tibiopedii to nawet nie wiem czy istnieje |
||
09 lutego 2022 godz. 22:11:32 Edytował Elew 09 lutego 2022 godz. 22:12:00 |
|
||
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
Aktualnie temat czyta 3 użytkowników: (0 zalogowanych i 3 gości) | |
---|---|
![]() |
|
[
Administrator
]