Wiadomość |
---|
Witam..Właśnie odebrałem komputer z servisu,gdyż spaliła mi się karta graficzna.Moim problemem jest to,że nie mogę ściągnąć żadnych sterowników do karty graficznej ,ani muzyki z wrzuty,po prostu nic..O co chodzi?Mam normalne połączenie z internetem mogę grać przez neta,googlować itp.ale tak jak by zablokowane ściąganie,czy oni mi coś włączyli jakąś zaporę czy co? Jak ktoś się zna,gdzie to wyłączyć,proszę o pomoc...
|
11 czerwca 2014 godz. 13:43:40 |
Domyślam się, że problem tkwi w przeglądarce, którą aktualnie używasz. Jesteś pewny, że pliki się nie ściągają? Może tylko nie wyświetla Ci się ta zakładka z pobieranymi plikami. Jeżeli ten problem masz na mozilli to zaglądnij tutaj: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=33120
![]() |
11 czerwca 2014 godz. 14:27:04 |
Używam Google chrome, możliwe że coś jest nie tak z przeglądarką bo widows mi zrobił aktualizacje,wiec ściągnoł sam normalnie...a ze strony nic nie idzie,czyli co powinienem zrobić,ewentualnie jaką przeglądarkę polecacie pod win7 64-bit....?
|
11 czerwca 2014 godz. 15:30:55 Edytował Taran 11 czerwca 2014 godz. 15:33:30 |
Sterowniki sciagaj ze strony producenta nie jakiejs wrzuty.
|
11 czerwca 2014 godz. 15:35:33
![]() |
Taran napisał(a): ewentualnie jaką przeglądarkę polecacie pod win7 64-bit....? Google Chrome jest jak najbardziej ok, w takim razie spróbuj przeinstalować/od nowa zainstalować Google Chrome i ewentualnie możesz zainstalować mozille firefox w celu sprawdzenia czy tam możesz pobierać. Możesz posiadać więcej przeglądarek na komputerze więc nie powinno być problemu. |
11 czerwca 2014 godz. 16:03:30 |
Opisz dokladnie co się dzieję. Wyskakuje jakaś informacja, że nie można pobrać? Jak próbujesz coś pobrać to masz możliwość wyboru lokalizacji?
Ja bym sprawdził uprawnienia konta windows. |
11 czerwca 2014 godz. 16:51:21
![]() |
Vadim napisał(a): Opisz dokladnie co się dzieję. Wyskakuje jakaś informacja, że nie można pobrać? Jak próbujesz coś pobrać to masz możliwość wyboru lokalizacji? Ja bym sprawdził uprawnienia konta windows. Przeglądarki sprawdziłem już dwie,wiec to nie wina przeglądarki. Jak próbuje ściągnąć automatycznie sterownik od producenta to mi wyskakuje cyt. NIE MOŻNA SIĘ POŁĄCZYĆ Z WITRYNĄ FIRMY NVIDIA. SPRAWDZ POŁĄCZENIE INTERNETOWE. Co ciekawe piosenek też nie mogę ściągać,bo w folderze pobrane,tworzy mi tylko ikonke tytulu mp3 o rozmiarze 0 bitow i nie zasysa... Internet normalnie śmiga,co ciekawe windows sam automatycznie się update-ował bez problemów..a jak chcę coś ręcznie ściągnąć to jest lipa..Nie mam żadnego firewola.. Jak sprawdzić uprawnienia konta windows co tam musi być włączone? ed.Polecenia w CMD wchodzą,przeglądarka w trybie ad. nie pobiera ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? |
11 czerwca 2014 godz. 18:52:11 Edytował Taran 11 czerwca 2014 godz. 19:54:15 |
Aby sprawdzić czy masz pełne uprawnienia na koncie wejdz w CMD i wpisz jakaś komende, np. netstat czy ipconfig. Jak uprawnienia będziesz miał ograniczone to komenda nie wykona się.
A przegladarke możesz otworzyć PPM > uruchom jako administrator, i sprawdź czy pobiera. Warto też sprawdzić w trybie awaryjnym czy działa. |
11 czerwca 2014 godz. 19:13:17
![]() |
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
![]() |
Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
---|---|---|
|
||
[ Administrator ]
[ Lider Zespołu ]
[ Moderator ]
[ Redaktor ]