Level: 40
Skille/magic level: 65/60 / 5
Pacc: Nie
Eq: Royal Helmet , Dsm , Zoa Leg , Mms , Bohy , dreader claver
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: 30k
*Dodatkowe informacje: Szybki Exp Coś powyżej 40-50k /h
Wiadomość |
---|
Level: 40
Skille/magic level: 65/60 / 5 Pacc: Nie Eq: Royal Helmet , Dsm , Zoa Leg , Mms , Bohy , dreader claver *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 30k *Dodatkowe informacje: Szybki Exp Coś powyżej 40-50k /h |
09 lutego 2013 godz. 13:44:19 |
Level: 83
Skille/magic level: 89/82 / 6 Pacc: TAK Eq: zao helm/legi, guardian boots, mpa, mms, blade of corruption, platinium amulet *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 60k *Dodatkowe informacje: Potrzebuje kilku expowisk, exp nie music byc bardzo duży(wystarczy jakieś 100k/h), byle żeby można było spokojnie samemu poexpic. (proszę nie wymieniac bog raiderow, killer caimanow, haunted treeling gdyż na moim świecie biegają tam boty 150+ lvle) |
09 lutego 2013 godz. 15:58:25 Edytował Serspius 09 lutego 2013 godz. 15:59:14 |
Serspius napisał(a): Level: 83 Skille/magic level: 89/82 / 6 Pacc: TAK Eq: zao helm/legi, guardian boots, mpa, mms, blade of corruption, platinium amulet *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 60k *Dodatkowe informacje: Potrzebuje kilku expowisk, exp nie music byc bardzo duży(wystarczy jakieś 100k/h), byle żeby można było spokojnie samemu poexpic. (proszę nie wymieniac bog raiderow, killer caimanow, haunted treeling gdyż na moim świecie biegają tam boty 150+ lvle) Jedyne co mi przychodzi na myśl na tym lvlu to Djinny w yala, oprócz tych co wymieniłeś oraz Zombie (które raczej są zabocone). Mógłbyś również expić w LB na Nighstalkerach, exp powinien być niezły + szansa na bohy ![]() |
09 lutego 2013 godz. 21:21:57
![]() |
Witajcie!
Pytanie: Otóż teraz skilluje na mad sheepie. Zostały mi jeszcze 2 różdżki, więc długo nie poskilluje. Widziałem, że niektóre osoby skillują na monku, ale nie zsummonowanym tylko na normalnych potworze, który respi się np. w Hero Cave. Czy warty jest taki trening? Czy duzo hp zabiera nam taki monk? Od jakich skilli warto iśc na takie 2 monki? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź! |
10 lutego 2013 godz. 13:49:10
![]() |
Level: 56
Skille/magic level: 82/75 5mlvl Pacc: jest Eq: zao helm/legi, bohy, mpa, mms, relic sword, aol. *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 100k *Dodatkowe informacje: Czy mam zmieniać sword, jeśli tak to na jaki? Gdzie expić/ew. robić taski? |
10 lutego 2013 godz. 18:50:15
![]() |
Dratwa napisał(a): Witajcie! Pytanie: Otóż teraz skilluje na mad sheepie. Zostały mi jeszcze 2 różdżki, więc długo nie poskilluje. Widziałem, że niektóre osoby skillują na monku, ale nie zsummonowanym tylko na normalnych potworze, który respi się np. w Hero Cave. Czy warty jest taki trening? Czy duzo hp zabiera nam taki monk? Od jakich skilli warto iśc na takie 2 monki? Pozdrawiam i liczę na odpowiedź! Skil na monku powinien być moim zdaniem 80+ żeby to było oplacalne. shooterix1 napisał(a): Level: 56 Skille/magic level: 82/75 5mlvl Pacc: jest Eq: zao helm/legi, bohy, mpa, mms, relic sword, aol. *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 100k *Dodatkowe informacje: Czy mam zmieniać sword, jeśli tak to na jaki? Gdzie expić/ew. robić taski? na mutated humanach, zombiakach miałbyś dobrze. Również mógłbys sie wybrać na dragony oraz haunted trellingi na vengoth.
11 lutego 2013 godz. 12:14:13
![]() |
Czy shielding powinien rosnąć równo z fightingiem? Odkąd zacząłem trenować z mad sheepem + dwarfem to fighting wzrósł bardzo szybko, ale w ten sposób dogonił shielding, który był o poziom do przodu. Używam dobrej tarczy i biją mnie dwa potworki.
|
11 lutego 2013 godz. 17:27:25
![]() |
Dratwa napisał(a): Czy shielding powinien rosnąć równo z fightingiem? Odkąd zacząłem trenować z mad sheepem + dwarfem to fighting wzrósł bardzo szybko, ale w ten sposób dogonił shielding, który był o poziom do przodu. Używam dobrej tarczy i biją mnie dwa potworki. Zawsze shielding jest gorszy, niż dist czy też sword/axe/club. Generalnie nie umiem wytłumaczyć dlaczego tak jest, ale nawet na treningu offline shield idzie dużo gorzej. Sword/Axe/Club 50% Distance Fighting 25% Magic Level 50% Shielding 25% |
11 lutego 2013 godz. 21:07:59 |
EK lvl 54
skille 81/77 5 mlvl pacc : Tak eq: zao helmet , dsm , mms , warrior's axe , boh , golden legi w banku 450k interesuje mnie opłacalny szybki exp myslalem nad dragonami Darashia , ale tam ciagle zajete jest ;s , no i do tej pory nawalam na cyclopolis w edron |
13 lutego 2013 godz. 09:07:11 Edytował vandallissimo 14 lutego 2013 godz. 17:19:20 |
67 Elite Knight
90 Axe, 90 Sword, 91 Shielding Kasa - 200k, Eq, full + miecze, topory - do wyboru do koloru. Cel: Szybkie wbicie 80. |
13 lutego 2013 godz. 10:06:08 Edytował koneser 13 lutego 2013 godz. 10:06:46 ![]() |
koneser napisał(a): 67 Elite Knight 90 Axe, 90 Sword, 91 Shielding Kasa - 200k, Eq, full + miecze, topory - do wyboru do koloru. Cel: Szybkie wbicie 80. Kolego pierwsza sprawa która rzuca się w oczy. Zdecyduj się czy bijesz z Axa czy Sworda, bo w dzisiejszej tibii żeby atak byl taki sam jak obrona to tylko osoby które wyłącznie trenią mają, nie ma możliwości by było inaczej gdyż przy full ataku i na wyższych poziomach rzadziej biją Cię 2 mobki, a tylko trening 2 mobki i ty uderzający sprawia że trenisz tak samo szybko atk/def w tym samym tempie. dobra koniec offtopa. Co do Twojego Eq to nie wiem co to full+miecze,topory..Masz softy czy nie? miecz,axe 2 ręczny, czy jednoręczny? masz: mistic blad?A może Thaian Sword?czy też Runed Sword?a może gsa?a może któryś z Axów? Dobra koniec męczenia teraz rady: Koniecznie kup(rozglądaj się już teraz szukając okazji): od 70 nightmare blade lub hive scythe od 75 justice seeker lub royal axe Jestem zwolennikiem ringowania postaci,więc mam kilka propozycji: -Axe ring - szybciej padają mobki -Sword ring - tak jak wyżej -Life ring - wbrew powszechnej opinii bardzo przydatne Ekowi do szybszego napełnienia many(regeneruje również życie o czym nie każdy wie) - Ring of healing - tak jak wyżej(regeneruje również życie ale to wie większość) zakładam również iż softy masz zawsze na nogach w trakcie hunta, gdyż mana jest dość istotna u EKa a manasowanie trwa dość długo więc każda forma uzupełniania many jest wskazana. - Dragon lordy - darashia,farmine -Dobry i szybki exp, szybko powinny padać a i czasem profit się zdarzy(pojedyńczo używasz czarów -exori ico,exori hur, możesz również przyspieszyć expienie exori i od 70 poziomu exori min)Pamiętaj bij zawsze diagonalnie by nie oberwać z wave. - Dragony - Yalahar,edron,venore,farmine, darashia - wbvrew temu co się większości wydaje jest to rewelacyjny mobek do bicia, tutaj jest wielka szansa wyjść z profitem i możliwe jest wyciągnięcie expa od 100-160k exp/h jest jednak jeden warunek brak lub mała ilość ludzi na spawnie, a z tym będzie trudniej.(1 nawet do 3 sztuk używasz czarów -exori ico,exori hur,przy 2-3 używasz exori i od 70 poziomu exori min)Przy jednej sztuce pamiętaj ustaw się diagonalnie. - Giant Spidery - Yalahar,Goroma(tu uważaj na water elementale), Forbidden land - (bijesz 1-2 tu brak krępacji używasz exori-exori ico-exori min nawet przy jednej sztuce - silki lecą dość często więc raczej na 0 będziesz wychodził lub profitowo)ustaw sobie również czar exana pox na hotkeyu bo wbrew opinii całkiem sporo hp się tym sposobem oszczędza. - Wyrmy - Darashia(tutaj najgorzej z necro questem, ja przebiegam go ale ty możesz mieć problem), Liberty Bay(proponowałbym Ci najpierw sprawdzić tą miejscówkę) - Dobre mobki do expa, itemki lecą dość często więc jest szansa na profit ale na Twoim poziomie będzie - lub 0. (Zakładasz strange amulety(lecą z Mummy i mutated human) bijesz z ręki po jednej sztuce+exori ico+exori +exori min),ja stosuję zasadę uderzam i uciekam 2 kratki i znów uderzam zawsze diagonalnie, w ten sposób większość obrażeń które zadaje wyrm nie ląduje w Twoim hp gdyż tym sposobem uciekasz przed energy exori, które jest dość intensywne). - tomby - kamienny tomb(poziom za tp) - od 70 lvl lurujesz po 3+ mobki i używasz(spamujesz) exori i exori min. Ja używam jeszcze czaru utito tempo przed spamem zaklęć exori,exori ico,exori min daje to dodatkowe obrażenia ale musisz sam sprawdzić czy odpowiada Ci to czy też nie. Pamiętaj zawsze rzucać czar utura, jest to pomocne przy przywracaniu hp Twojemu ekowi, tak na prawdę nie są to wszystkie opcje, ja już dawno nie byłem na 67 poziomie a od mojego 70 wiele się w Tibii zmieniło, ale zasadniczo przyspieszysz exp wykorzystując czary których ek ma kilka. Osobiście uważam, że najlepiej ręcznie znaczy z sworda/axa w Twoim wypadku wyexpić 90 poziom i używać pełni mocy eka czyli exori gran+exori+exori min i tak w kółko do ubicia przeciwników, niemniej jeśli opanujesz taką sztukę bicia EKiem szybko osiągniesz poziom 80 i wyższe. Pozdrawiam Mariusz/Zbyszko |
13 lutego 2013 godz. 13:23:26 Edytował Zbyszko Wojownik 13 lutego 2013 godz. 13:25:27 ![]() |
@2x up Kup se crystalline sworda
|
13 lutego 2013 godz. 13:34:11
![]() |
Lvl: 70
Skill: 84/77 Eq: MPA,MMS,Zao Helet,Pt Amulet,BOH,Heroic Axe,Golen Legs Szukam miejsca gdzie bede mial w miarę OK profit ![]()
15 lutego 2013 godz. 18:23:07
![]() |
neshalbi95 napisał(a): Lvl: 70 Skill: 84/77 Eq: MPA,MMS,Zao Helet,Pt Amulet,BOH,Heroic Axe,Golen Legs Szukam miejsca gdzie bede mial w miarę OK profit ![]() mutated tigery chyba są najlepsze dla Cb... mozesz jeszcze po mutated chumanach / ratach polatać.. tam też nie będziesz miał waste ![]() |
15 lutego 2013 godz. 18:32:04
![]() |
Level: 34
Skille/magic level: 71/70, 4mlvl Pacc: nie Eq: RH, DSM, k-legi, boh-y, demon shield, beastslayer axe (na 35 bd miał noble axe, mogę kupić dwuręczny jakby co) *Pieniądze jakie możesz poświęcić: 20-30k *Dodatkowe informacje: Szukam dobrego miejsca do expa dla mojego knighta, najlepiej gdyby był delikatny profit. Do teraz expiłem na zamku w ab, ale już nudno dosyć, próbowałem przed chwilą na Dark Cathedral, ale na -1 poziom leci wolniej niż na zamku, a na -2 jest zbyt niebezpiecznie, dużo na minusie jestem, przy expie podobnym jak na zamku. Proszę o porady, ja nie mam pomysłu. ![]()
17 lutego 2013 godz. 20:36:12 Edytował razorskate 17 lutego 2013 godz. 20:39:30 ![]() |
Wszystkie czasy podawane są w CET. |
![]() |
Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
---|---|---|
|
||
[ Administrator ]
[ Lider Zespołu ]
[ Moderator ]
[ Redaktor ]
[ Edytor ]
[ Grafik ]