|
|
|
|
Hackowanie!! PROBLEM!
|
||
| Autor | Wiadomość | |
|
Exp: 32
Level: 8
Data dołączenia: 23.01.2012
Ilość postów: 11
|
Witam!
Mam dziwny problem! Ktoś loguję się na moje konto i czyści całe eq, pieniądze itp. Pierwsze włamanie miało miejsce 2 dni temu, ktoś zmienił passy i zalogował się wyrzucił całe eq. Po tym zmieniłem passy na inne i wpisywałem hasło poprzez klawiaturę ekranową. Zrobiłem formata komputera wszystkie partycje do zera. Dziś znowu ten sam problem po zmianie hasła na nowe wpisywałem hasło za pomocą klawiatury ekranowej oraz poprzez skrót kopiuj wklej. Jest to dziwne bo przecież keylogery spisują dane z klikania. Nie mam pojęcia co jest grana ktoś ma dostęp do mojego konta. Wątpię także aby ktoś miał hasła do emaila także były zmieniane po reinstalacji systemu. Jedyny problem to że nie mam r-keya zgubiony kilka lat temu. Postać nie została zrokowana przez hakera tylko wyczyszczona z eq i pieniędzy. Nie wiem co mam zrobić mam pacca aktywowanego kilka dni temu! PS. Jeszcze małe informacje wcześniej nie byłem hackowany ani nic w tym stylu! Dziś po hacku pasy nie były zmienione więc odpada sytuacja z odzyskiwaniem hasła na email bo było by inne niż dotychczas. Proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki. Bo tracę czas i pieniądze, już ponad 1,6kk PS2. Jeszcze jedno co chce napisać, mam też inne postacie i żadne inne konto nie zostało zhakowane tylko to jedno! @@EDIT: Nie wiem czy to coś wnosi do sprawy ale hacki zaczeły się 2-3 dni po zakupie pacca! Jedyne co zrzucałem na pendriva to skrypty od "pewnego" programu. To jedyne pliki które były przed formatem i są aktualnie na kompie. |
|
|
29 Styczeń 2012 godz. 22:23:44 Edytował perwal 29 Stycznia 2012 godz. 22:32:41 |
|
|
|
Mam inne zdanie (;
Exp: 1146
Level: 48
Data dołączenia: 07.05.2009
Postać:
Amejzing Brando
Profesja: Druid
Level: 230
Osiągnięcia: 221
Serwer: Nova
Ilość postów: 1452
|
perwal napisał(a): Witam! Mam dziwny problem! Ktoś loguję się na moje konto i czyści całe eq, pieniądze itp. Pierwsze włamanie miało miejsce 2 dni temu, ktoś zmienił passy i zalogował się wyrzucił całe eq. Po tym zmieniłem passy na inne i wpisywałem hasło poprzez klawiaturę ekranową. Zrobiłem formata komputera wszystkie partycje do zera. Dziś znowu ten sam problem po zmianie hasła na nowe wpisywałem hasło za pomocą klawiatury ekranowej oraz poprzez skrót kopiuj wklej. Jest to dziwne bo przecież keylogery spisują dane z klikania. Nie mam pojęcia co jest grana ktoś ma dostęp do mojego konta. Wątpię także aby ktoś miał hasła do emaila także były zmieniane po reinstalacji systemu. Jedyny problem to że nie mam r-keya zgubiony kilka lat temu. Postać nie została zrokowana przez hakera tylko wyczyszczona z eq i pieniędzy. Nie wiem co mam zrobić mam pacca aktywowanego kilka dni temu! PS. Jeszcze małe informacje wcześniej nie byłem hackowany ani nic w tym stylu! Dziś po hacku pasy nie były zmienione więc odpada sytuacja z odzyskiwaniem hasła na email bo było by inne niż dotychczas. Proszę o pomoc w rozwikłaniu zagadki. Bo tracę czas i pieniądze, już ponad 1,6kk PS2. Jeszcze jedno co chce napisać, mam też inne postacie i żadne inne konto nie zostało zhakowane tylko to jedno! Osoba od której kupiłeś to konto ciągle ma recka i ciągle Cie hackuje. Rozwiązanie: O ile dane już są zmienione na Ciebie to powienieneś zamówić nowego recka. No bo przecież nie ma innej opcji skoro wpisujesz passy klawiaturą ekranową lub kopiuj wklej to nie ma siły żeby keyloger to wychwycił... No po prostu nie ma takich hakerów i keylogerów na świecie które by mogły to zrobić...
| 29 Styczeń 2012 godz. 22:33:41 |
|
|
|
|
A mam jeszcze pytanie czy poprzez odzyskiwanie passów za pomocą r-keya, hacker ma odrazu aktualne passy które są na koncie czy musi i tak je odzyskać i zrobić nowe. Bo passy nie były dziś zmieniane. I drugi problem jest to konto było zawsze moje i rkeya na 101% nikt nie ma. Jedynie że ktoś wyrobił sobie nowego reca! Co jest dziwne dane są na mnie, więc jest możliwość żeby ktoś wykupił nowego rkeya żeby mnie hakować? Jaka jest procedura wyrobienia nowego keya!?
EDIT: Jednak wpisałem hasło jak zmieniałem NA NOWE TUŻ PO FORMACIE. Nic jeszcze nie było tylko przeglądarka, czy jest możliwość że to uczyniło ponowne włamanie? |
|
|
29 Styczeń 2012 godz. 22:40:49 Edytował perwal 29 Stycznia 2012 godz. 22:46:23 |
|
|
|
Mam inne zdanie (;
Exp: 1146
Level: 48
Data dołączenia: 07.05.2009
Postać:
Amejzing Brando
Level: 230
Osiągnięcia: 221
Serwer: Nova
Ilość postów: 1452
|
perwal napisał(a): EDIT: Jednak wpisałem hasło jak zmieniałem NA NOWE TUŻ PO FORMACIE. Nic jeszcze nie było tylko przeglądarka, czy jest możliwość że to uczyniło ponowne włamanie? W sensie że wpisałeś normalną klawiaturą a nie ekranową lub kopij wklej? Nigdy więcej tego nie rób - to na pewno przez to. W tym miejscu chciałbym zaapelować do wszystkich Tibijczyków żeby przy wpisywaniu passów zawsze używali klawiatury ekranowej lub metody kopiuj wklej. To tylko kilka kliknięć więcej i kilka sekund roboty a możecie uniknąć sytuacji jaka spotkała autora tematu...
| 29 Styczeń 2012 godz. 22:54:00 |
|
|
|
|
Ale jedno ale wpisałem nowe hasło najpierw w notatniku ponieważ zawierało , i . i później wkleiłem to 2x przy zmianie passów poprzez kopiuj wklej. Czy to mógłbyć błąd? Najpierw wpisałem passy do notatnika dopiero później kopiuj wklej na tibia.com!
ps Wpisałem nowe hasło w notatniku ręcznie dopiero później poprzez kopiuj wklej na t.com |
|
|
29 Styczeń 2012 godz. 22:55:38 Edytował perwal 29 Stycznia 2012 godz. 22:58:53 |
|
|
|
Exp: 236
Level: 22
Data dołączenia: 20.10.2011
Postać:
Liquider
Level: 57
Osiągnięcia: 10
Serwer: Eternia
Ilość postów: 65
|
To na 100% przez to.
|
|
| 29 Styczeń 2012 godz. 23:03:42 |
|
|
|
Redaktor
Exp: 429
Level: 29
Data dołączenia: 10.07.2009
Postać:
Alothea
Profesja: Royal Paladin
Level: 216
Osiągnięcia: 297
Serwer: Askara
Ilość postów: 348
|
Osobiście jeżeli mam jakiekolwiek wątpliwości co do bezpieczeństwa mojego komputera (chociaż zdarza się to nad wyraz rzadko) to używam odzyskanie hasła przez maila i zawsze jak chcę wejść na grę to wchodzę na maila żeby kopiować hasło, nie wiem czy jest to dobra metoda, maila mam przypisanego do kom więc w razie jakbym miała problemy z pocztą to jedno kliknięcie i nowe hasło do maila przychodzi na kom. A maila tego nie używam do niczego innego, tak samo nie zapisuje passów do niego w pamięci przeglądarki. Tak do info, około 4 lat nie miałam już hacka więc dotychczas ta metoda mnie nie zawiodła
29 Styczeń 2012 godz. 23:25:43 Edytowała Alothea 29 Stycznia 2012 godz. 23:26:33 |
|
|
|
Exp: 280
Level: 24
Data dołączenia: 30.01.2011
Postać:
Livar Rohandryx
Profesja: None
Level: 2
Osiągnięcia: 0
Serwer: Guardia
Ilość postów: 18
|
Klawiature ekranową szczerze odradzam przekonałem się na włąsnej skórze i nic to nie daje. Wydaje mi się że metoda copy/past może ograniczyć hackerowi dostep do passów.
|
|
| 29 Styczeń 2012 godz. 23:46:22 |
|
|
|
LindaP
Exp: 247
Level: 22
Data dołączenia: 13.03.2011
Postać:
Lindazmc
Profesja: Knight
Level: 77
Osiągnięcia: 11
Serwer: Refugia
Ilość postów: 143
|
Kolega też miał taki problem że zrobił format, a haker dalej się włamywał na konto, tylko że to było po tym jak kupił zmianę hasła i osoba, która go przeniosła na inny świat też go hakneła kilka dni po tym, mimo zmienionych passów. Haker zrobił to parę razy w nie wiadomo jaki sposób.
30 Styczeń 2012 godz. 00:07:06 Edytował kepik2 30 Stycznia 2012 godz. 00:08:20 |
|
|
|
Konto usunięte
|
Brando napisał(a): W tym miejscu chciałbym zaapelować do wszystkich Tibijczyków żeby przy wpisywaniu passów zawsze używali klawiatury ekranowej lub metody kopiuj wklej. To tylko kilka kliknięć więcej i kilka sekund roboty a możecie uniknąć sytuacji jaka spotkała autora tematu... W błędzie jesteś, chociażby ***tibia odczytuje z klawiatury ekranowej, a co dopiero kopiuj/wklej. Jest jeszcze parę innych keyów, które takie cuda potrafią. |
|
|
30 Styczeń 2012 godz. 03:24:31 Edytował Niusia 30 Stycznia 2012 godz. 06:54:02 |
|
|
|
Inhabitant of Azura
Exp: 140
Level: 17
Data dołączenia: 21.01.2012
Postać:
Don Ognisty
Profesja: Elder Druid
Level: 179
Osiągnięcia: 158
Serwer: Azura
Ilość postów: 42
|
Większość keyloggerów i tak odczyta Wasze hasła z pamięci klienta, co prawda hasła są kodowane, lecz sam znam parę projektów które je odkodowują i wysyłają w ciągu 3 sekund.
|
|
| 30 Styczeń 2012 godz. 06:47:56 |
|
|
|
Exp: 256
Level: 23
Data dołączenia: 10.07.2011
Postać:
Algres
Osiągnięcia: 0
Serwer: Galana
Ilość postów: 204
|
scanerrek napisał(a): W błędzie jesteś, chociażby ***tibia odczytuje z klawiatury ekranowej, a co dopiero kopiuj/wklej. Jest jeszcze parę innych keyów, które takie cuda potrafią. Nie wyłapałeś ironii. ![]() |
|
| 30 Styczeń 2012 godz. 07:16:37 |
|
|
|
|
Czyli klawiatura i skrót kopiuj/wklej też nie są na 100% pewne? Czyli jakie jest wyjście z tej sytuacji?
|
|
| 30 Styczeń 2012 godz. 09:03:58 |
|
|
|
Exp: 135
Level: 16
Data dołączenia: 05.06.2011
Postać:
Zerk Zerk
Profesja: Elite Knight
Level: 100
Osiągnięcia: 131
Serwer: Refugia
Gildia:
Lords of Darkness
Ilość postów: 33
|
a zrobiłeś jakieś kopie zapasowe jakichś danych przed formatem? Nie wiem, muzyka jakaś, zdjęcia, może coś innego? Bo jak tak, to możliwe, że masz keyloggera, i po prostu przewędrował z Twoimi szpargałami
![]() A po 2. Nie słuchaj się paru debili, którzy Cię straszą, bo w sumie z tego co mówią to najlepiej wogóle wyłączyć tibię i ją odinstalować bo aż strach się logować bo Ci zakoszą konto. Najpewniejsza jest metoda copy/paste, tylko pamiętaj by od razu po wklejeniu passów 'skasować' hasło/acc name które masz trzymane pod ctrl + c . |
|
| 30 Styczeń 2012 godz. 09:34:29 |
|
|
|
Inhabitant of Azura
Exp: 140
Level: 17
Data dołączenia: 21.01.2012
Postać:
Don Ognisty
Profesja: Elder Druid
Level: 179
Osiągnięcia: 158
Serwer: Azura
Ilość postów: 42
|
A "hackuja" Cię na jednym koncie czy na wielu z których korzystasz na tym samym komputerze?
| 30 Styczeń 2012 godz. 09:48:23 |
|
|
| Wszystkie czasy podawane są w CEST. | ||
| Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
|---|---|
|
|
|
|
[
Administrator