Login: Zapamiętaj
Hasło:

Sytuacja na światach
Autor Wiadomość
Ikona  #
Redaktor
Exp: 429
Level: 29
Data dołączenia: 10.07.2009

Alothea
Postać: Alothea
Profesja: Royal Paladin
Level: 216
Osiągnięcia: 297
Serwer: Askara
Ilość postów: 348
Notorycznie na forum zarówno tutaj jak i na tibia.com pojawiają się pytania na temat światów: Jaka panuje na danym świecie atmosfera? Jak wygląda tam wojna? Czy jest duże PA? oraz wiele innych tego typu. Postanowiliśmy co jakiś czas przybliżyć wam sytuacje jednego ze światów za pomocą wywiadów z ludźmi grającymi tam. Życzymy miłej lektury!

1. Aldora
2. Antica
3. Askara
4. Astera
5. Celesta
6. Morgana
Autor postu otrzymał pochwałę.
28 Styczeń 2012 godz. 13:28:47
Edytowała Alothea
08 Kwietnia 2012 godz. 21:55:03
Cytuj Podziękowali: kaktus91, Vauder, Miuek, macintosh
Ikona  #
Redaktor

Alothea
obrazek

Na pierwszy ogień pragniemy przybliżyć Wam sytuacje ze strony neutralnego gracza niskopoziomowego:

Czy według Ciebie osoba z takim poziomem postaci grając na tym serwerze jest w stanie grać w spokoju?

01:27 Loir [21]: Myślę, że wszystko zależy od tego gdzie się znajdzie, jeżeli jest w Thais bardzo łatwo paść nieuważnie przechodząc obok depo! Najlepiej jest wśród hleveli, nikt nie ruszy 21 lvla emotka a czasami nawet ktoś coś rzuci co dla takiej 21 jest prawdziwym skarbem!

Czy dużo razy spotkałaś się z przypadkami nadużycia władzy na tym serwerze?

01:31 Loir [21]: Oczywiście! ale myślę, że to część tej gry, zawsze ten kto ma jakąś władzę dyktuje reguły, jeżeli potrafimy do tego podejść jak do gry to po prostu najlepiej odpuścić, chociaż bycie miłym małym lvlem powoduje ze ludzie są dla Ciebie milsi, bo małe lvle rzadko wyrzucają się z respa.

Czy łatwo jest znaleźć miejsce do expienia na Twoim lvlu?

01:34 Loir [21]: Wydaje mi się że Cipsoft pod tym względem mało dba o NAS maluchów! Ale z drugiej strony każdy nas strasznie powoli bije więc możemy być w 10 i gonić 1 rotworma, nikt nie przywiązuje zbyt dużej uwagi do nas. Ja osobiście uwielbiam rotwormy w LB. A czasami można tam spotkać ich piękną wielką Królową... ale cii to tajemnica.

Która gildia na tym serwerze jest według Ciebie gildią rządzącą i czy sprawia ona problemy neutralnym graczom (jeżeli są 2 bijące się to ewentualnie która ze stron wydaje się przyjaźniejsza wobec neutralnych graczy i która wykazuje większy szacunek)

01:36 Loir [21]: W każdej z gildii znajdują się misie i trolle, ale czasami nawet trolla da się ugłaskać... emotka Jak wiadomo są tu 2 gildie Neverlight i Disturb które rządzą jeżeli chodzi o jakieś walki. W dwóch pierwszych są tacy przed którymi nawet w ulubionej czerwonej sukience jestem niewidoczna przez ten mój niski level, ale są też tacy którzy chętnie pomagają przy questach i trudniejszych małych sprawach. Rzadko się spotykam z wrogością z ich strony. Jeżeli któraś ze stron będzie kiedyś chciała walczyć na ciastka, to nawet im pomogę.

Jakiemu typowi graczy poleciłabyś ten serwer w szczególności- graczom uczestniczącym w wojnach czy tez graczom neutralnym, unikającym konfliktów?

01:47 Loir [21]: Jako neutralny gracz oczywiście NEUTRALOM!! ...ale w gruncie rzeczy lubię wojny, wszyscy biegają, biją się czasami czuje się jak w filmie emotka A mnie bezpośrednio to nie dotyczy, myślę że askara jest światem dla tych i dla tych. Bo przecież co za dużo z któregokolwiek to niezdrowo.

Czy na Twoim serverze dużo jest przypadków używania nielegalnego oprogramowania?

01:51 Loir [21]: Myślę, że zdarza się to częściej wysokim levelom nie takim niskim, chociaż nawet na trollach można spotkać kogoś kto udaje niemowę. My maluchy nazywamy takich "ludzie ze złamanym sercem", bo tak chodzą jacyś smutni i mechanicznie szukają czegoś w każdym kącie expowiska. Mam nadzieję, że kiedyś to znajdą i już nigdy nie będą musieli używać bota.

Jakie masz zdanie odnośnie eventów na swoim świecie, czy są gracze którzy uniemożliwiają jego pomyślne wykonanie, ewentualnie czy jest ich dużo?

01:55 Loir [21]: TAK, zdecydowanie TAK! TO coś co często jednoczy skłócone strony!!! Są to najlepsze momenty na Askarze, kiedy stajemy ramię w ramię żeby czegoś wspólnie dokonać. Można zobaczyć zresztą na tibia.com ile eventow już zaliczyliśmy. Jestem wtedy taka dumna ...nawet jeżeli nie zawsze zdążę dobiec na tych krótkich low levelowych nogach, żeby również wziąć udział w walce emotka Czasami, ale rzadko, pojawi się jakiś diablik, który sieje zamieszanie i pluje ogniem leczącym nasze potwory, ale myślę że perspektywa nagród koniec końców przeciąga go na naszą stronę.

Jak oceniasz ogólna sytuacje na serwerze?

02:04 Loir [21]: Hmm, myślę że tym będę się martwić za kolejne 80 leveli, dziś dla mnie jest dobrze emotka Wiem, że niektórzy nie lubią rubasznego i "wesołego" życia ludzi w wojnie. Mi jest z tym dobrze, jakakolwiek władza trzyma ludzi w ryzach. A neutrale na tym serwie mają się póki co dobrze emotka

Czy chciałabyś coś dodać na koniec, dla naszych czytelników?

02:10 Loir [21]: Kiedyś ktoś mi powiedział, że "90% of players here are evil, only 10% are good", trochę zgadzam się z tym ale nie do końca. Myślę, że ludzie tutaj lubią się po prostu dobrze bawić, malować świat na kolorowo. Pozdrawiam was wszystkich i życzę dobrych lotów. I mam nadzieję, że kiedy te krótkie low levelowe nogi będą dłuższe i szybsze spotkam się z tym co w Was najlepsze. emotka

Następnie wysłuchamy co wysokopoziomowy gracz neutralny płci żeńskiej ma nam do powiedzenia na temat Askary:

Czy według Ciebie osoba z takim poziomem postaci grając na tym serwerze jest w stanie grać w spokoju?

19:02 Olena Asta [407]: Tak, z małymi wyjątkami, często jest grupka chętnych na zabicie wysokiego lvla, dla zabawy, lub pokazania, że wysoki lvl nie jest w stanie się obronić. Względny spokój w moim przypadku zapewnia mi:
po 1. Czas jaki gram tylko tą jedną postacią i tylko na tym serwie czyli znajomość niektórych ludzi od małych lvli
po 2. Jestem chyba w lepszej sytuacji jako dziewczyna, nie każdy bije "kobiety" emotka
po 3. I najważniejsze ja staram się nikomu nie wchodzić w drogę, taki "neutralek" jak mnie dzisiaj nazwali myśląc, że to obraźliwe emotka

19:06 Olena Asta [407]: Tak. Teraz być może mniej, ale jak było stare pvp to często, wtedy wyrzucanie z respa było codziennością, tak mnie jak i innych. Ludzie z mniejszym lvl'em, bez poparcia gildii nie mieli nic do gadania, często wmawiano im wyssane z palca powody, które prowadziły do zbierania od nich opłat. Myślę, że to nie ma teraz miejsca, a a uważam tak biorąc pod uwagę ilości próśb o wstawienie się w czyimś imieniu.

19:10 Olena Asta [407]: Teraz bardzo łatwo emotka)) sama wiesz dlaczego, a wcześniej często expowiska były zajęte przez ludzi, którzy dziwnym trafem nawet nie odpisywali, czyżby tak naprawdę nie było ich w grze??

Która gildia na tym serwerze jest według Ciebie gildią rządzącą i czy sprawia ona problemy neutralnym graczom (jeżeli są 2 bijące się to ewentualnie która ze stron wydaje się przyjaźniejsza wobec neutralnych graczy i która wykazuje większy szacunek)

19:13 Olena Asta [407]: Według mnie nie ma gildii rządzącej. Te sporadyczne warmody są wygrywane raz przez jedną, raz przez drugą stronę. Nie mogę wypowiadać się w imieniu innych neutralnych graczy, ale myślę, że mają problemy z obiema gildiami, bo zabijanie często przed ss'em to czasami jedyna dla nich rozrywka. Obie gildie wyłapują się na skulle, ewentualnie wpadają po 1 osobę w kilku

Jakiemu typowi graczy poleciłabyś ten serwer w szczególności- graczom uczestniczącym w wojnach czy też graczom neutralnym, unikającym konfliktów?

19:16 Olena Asta [407]: Tym drugim bo na warmoda ciężko się doczekać.

Czy na Twoim serverze dużo jest/było przypadków używania nielegalnego oprogramowania?

19:31 Olena Asta [407]: Nie jestem znawcą botów, ale jeśli ktoś jest 16 h online i nie odpisuje jak się do niego pisze to można przypuszczać, że go nie ma przy komputerze, a postać sobie biega sama. Kiedyś ilość takich postaci latających "samowolnie" była większa, teraz nie widzi się takich graczy ale to związane jest chyba z brakiem bota, myślę że możliwość zdobycia jakiegoś bota spowoduje, że liczba ta znowu będzie większa i przeszkadzająca w grze innym

Jakie masz zdanie odnośnie eventów na swoim świecie, czy są gracze którzy uniemożliwiają jego pomyślne wykonanie, ewentualnie czy jest ich dużo?

19:20 Olena Asta [407]: Zdarzają się gracze, którzy przeszkadzają. Sama miałam ten problem w ostatnim evencie na piratów, niemożność złapania piratów, które złośliwie zostały wyłapane, bez celu. Bicie tych którzy robili event ze zwykłej zazdrości, ale w sumie udało się i event jako pierwszy na serwie został wykonany. Był to jeden taki przypadek, w innych eventach raczej przeważała współpraca i dobra organizacja.

Jak wygląda organizacja quest service na Twoim świecie? Uważasz ze jest sprawna?

19:34 Olena Asta [407]: Nie. Często jedna gildia przeszkadza drugiej w wykonywaniu ważnych questow typu inq i poi ale jeśli w końcu się udaje dokończyć service to jest to naprawdę zbyt rzadko. Miejmy nadzieję, że to się zmieni. Neutralne gildie tutaj są zbyt słabe żeby organizować tego rodzaju questy, a te mocne gildie są uwikłane w spory i wojny. Nie jest tak, że nie robi się ich wcale, są trudności ale w końcu są robione.

Jak oceniasz ogólną sytuacje na serwerze?

19:23 Olena Asta [407]: Ogólną sytuacje oceniam, jako dobrą. Sporo ludzi przychodzi na nasz serwer, myślę że więcej przychodzi niż odchodzi. Sporo ludzi również ponownie wraca do gry po przerwie, czasem nawet dość długiej. Prawdopodobnie powoduje nimi ciekawość nowych eventów, nowych terenów, zadań, questów, tasków.

Czy chciałabyś coś dodać na koniec, dla naszych czytelników?

19:28 Olena Asta [407]: Nie wiem jak innym, ale mnie ta nowa tibia podoba się i zachęcam tych, którzy lubią zadania, wyzwania, zagadki do gry a Ci którzy lubią wojny to niech się organizują w gildie i niech walczą ale niech nie pomniejszają wartości neutralnych graczy, bez nich im też nie chciałoby się grać emotka pozdrawiam wszystkich i życzę miłej gry

Teraz czas na wysłuchanie płci męskiej, warto zwrócić uwagę czy ich opinia bardzo się różni:

19:48 Abra Emdin [280]: Z takim czy mniejszym moim zdaniem można grać spokojnie i bezproblemowo

Czy dużo razy spotkałeś się z przypadkami nadużycia władzy na tym serwerze?

19:51 Abra Emdin [280]: Jeżeli chodzi o mnie to chyba mam duże szczęście , gdyż muszę Ci powiedzieć że nie . Ale bardzo często widziałem próby nadużycia siły na innych graczach co mnie niestety nie cieszy i nie będzie cieszyło...

19:53 Abra Emdin [280]: Oj teraz to nie ma chyba problemu, gdzie się znajdę raczej nie sprawia mi to większego kłopotu . Wiadomo że są miejsca w których się lubi bardziej expić i które przynoszą większe korzyści. Dlatego też czasem było ciężko się do nich dopchać, lecz w tej chwili jestem bardzo zadowolony ponieważ minęła "era bota".

20:01 Abra Emdin [280]: Powiem Ci, że bardzo często się to zmienia. Na szczęście gildie, które rządzą w danym momencie w miarę fair podchodzą do graczy neutralnych i starają się nie sprawiać im większego problemu. Wielki szacunek dla nich za to.

Jakiemu typowi graczy poleciłbyś ten serwer w szczególności- graczom uczestniczącym w wojnach czy tez graczom neutralnym, unikającym konfliktów?

20:05 Abra Emdin [280]: Śmieszne ale na tym serwerze każdy znajdzie tu swoje miejsce. W prawdzie wojny tutaj się szybko kończą ale tez szybko pojawiają się nowe. Gracze neutralni jeżeli tylko mają ochotę też znajdą tu swoje miejsce w dobrym znaczeniu tego słowa.

Czy na Twoim serverze dużo jest/było przypadków używania nielegalnego oprogramowania?

20:08 Abra Emdin [280]: Bardzo dużo... i nie wiem jaki to miało sens!!!

20:12 Abra Emdin [280]: Jestem bardzo zadowolony, odnośnie eventów są momenty, w których jednoczą się wszyscy gracze na serverze (devovorga) ale pojawiają się niestety też tacy którzy chcą wszystko popsuć ( cale szczęście są szybko doprowadzani do pionu).

Jak wygląda organizacja quest service na Twoim świecie? Uważasz, że jest sprawna?
20:16 Abra Emdin [280]: Tu jest wielki zonk. Gildie będące w warze nie są w stanie dojść do pewnych porozumień i ciągle są dziwne akcje w trakcie lub przed, a gildie neutralne też nie są w stanie zrobić nic w tym kierunku, ponieważ dochodzi do spięć z "rządzącymi"...

20:23 Abra Emdin [280]: Dla mnie jest tutaj jak najbardziej okey, wiadomo że są ludzie z którymi się bardzo dobrze współpracuje ,gada itp. chociaż pojawiają się bardzo rzadko sytuacje po których się gotuje ( na szczęście bardzo rzadko).

Czy chciałbyś coś dodać na koniec, dla naszych czytelników?

20:27 Abra Emdin [280]: Pozdrowienia dla wszystkich

Pora wysłuchać jednego z wojowników Askary:

Czy jako osoba czynnie udzielająca się w wojnie masz zastrzeżenia wobec metod jakie stosują przeciwnicy? Czy masz jakieś zastrzeżenia do tego w jaki sposób walczą?

02:45 Vilverde [206]: Głównie stosowanie nielegalnego oprogramowania oraz inwazja noobów bez war mode'a, które psują całą zabawę !

Czy nie jest tak, że walczące gildie na ogół zwalają na siebie łamanie zasad? A tak naprawdę obydwie strony często zachowują się nieczysto w stosunku do siebie?

02:48 Vilverde [206]: Od lat jest tak że jedna strona obwinia drugą o wszystko co jest nie tak. Dochodzi do tego rokowanie postaci, okradanie itp.

Czy uważasz, ze neutralni gracze maja dobrze na tym świecie?

02:51 Vilverde [206]: Uważam, że nie mają lekko. Dominujące gildie wykorzystują to, że są słabsi i nie mogą się przeciwstawić co skutkuje PA, kickowaniem ze spawnów .

Osobiście wolisz używać przemocy do rozwiązywania problemów czy załatwiać sprawy ugodowo?

02:53 Vilverde [206]: To jest zależne od tego czy dana osoba ma znajomych w naszych szeregach i co zrobił, głównie wybieram tę brutalną metodę rozwiązywania problemów .

Czemu uważasz, że brutalna metoda jest lepszym rozwiązaniem?

02:56 Vilverde [206]: Wszystko zależy od człowieka jak dla mnie jest lepsza, ponieważ jak raz ktoś dostanie nauczkę to drugi raz raczej tego już nie zrobi bo będzie świadom konsekwencji

Czy często na tym serwerze zdarzają się przypadki PA oraz wyrzucania z respa?

03:01 Vilverde [206]: Tak jest to na porządku dziennym

Jaką masz opinie na temat eventów na Askarze? Czy przeciwnicy bardzo przeszkadzają w realizacji?

03:04 Vilverde [206]: Eventami głównie zajmują się tu neutralne osoby.

Jak wygląda Twoim zdaniem sytuacja z nielegalnym oprogramowaniem na tym świecie? Czy dużo osób łamie zasady?

03:08 Vilverde [206]: 90 % Graczy łamie zasady.

Jak wygląda sytuacja odnośnie organizacji quest'ów? Czy jeżeli Twoja gildia organizuje jakiś to przeciwna gildia bardzo uniemożliwia realizacje?

03:14 Vilverde [206]: Dobre Pytanie zawsze znajda się osoby które próbują w jakiś sposób popsuć service i zazwyczaj przedłuża się quest bądź robiony jest w innym terminie.

Czy często zdarzają się zmiany stron przez graczy? Mam tu na myśli czy często przechodzą do przeciwnej gildii?

03:18 Vilverde [206]: Na askarze jest to normalne, kilka lat temu server ten został okrzyknięty serverem złodziei i backstaberow ciężko znaleźć zaufaną osobę chodź są garstki ludzi co 3mają się już lata.

Komu szczególnie poleciłbyś ten świat, graczom neutralnym czy też szukającym wrażeń wojny?

03:20 Vilverde [206]: Nie polecam tego servera nikomu ponieważ nie da się fair powalczyć. I wracając to poprzedniego pytania osoba neutralna też za bardzo nie ma czego tu szukać ze względu na PA etc

Czy chciałbyś coś dodać na koniec, dla naszych czytelników?

03:22 Vilverde [206]: Tak, oczywiście emotka jeżeli chcecie powalczyć zapraszam na Inferne bądź Kyrę a graczom rpg polecam servery no pvp emotka

Pozostaje nam podziękować graczom za poświęcony nam czas i życzyć im owocnych polowań! emotka
28 Styczeń 2012 godz. 13:29:42
Edytowała Alothea
28 Stycznia 2012 godz. 13:34:32
Cytuj Podziękowali: Morgarius, Kolbas, Aricca, scanerrek, Zioom Senoom
Ikona  #
~Paki
Exp: 1390
Level: 53
Data dołączenia: 09.05.2009
Ostrzeżenia: 2/10

Krwawy Pakero
Postać: Krwawy Pakero
Profesja: Druid
Level: 40
Osiągnięcia: 6
Serwer: Saphira
Ilość postów: 2320
fajny wywiad emotka

ps

ja sie zglaszam na ochotnika do wywiadu ! server to saphira :d
28 Styczeń 2012 godz. 13:34:23
Cytuj Skrytykowali: Brando, ArroErtin Podziękowali: Fraen
Ikona  #
Exp: 566
Level: 34
Data dołączenia: 31.12.2009

Dreamland Traveler
Profesja: Elite Knight
Level: 154
Osiągnięcia: 139
Serwer: Hiberna
Ilość postów: 57
Mnie można przepytać na hibernie emotka
28 Styczeń 2012 godz. 14:08:27
Ikona  #
!!!Paladin Power!!!
Exp: 351
Level: 27
Data dołączenia: 30.10.2009

Barlonet Crys
Postać: Barlonet Crys
Level: 301
Osiągnięcia: 546
Serwer: Secura
Partnerka: Nati of Secura
Gildia: Expendables
Ilość postów: 181
Ja chetnie opowiem o securze
28 Styczeń 2012 godz. 14:26:10
Ikona  #
Redaktor

Alothea
Jak będziemy zainteresowani ludźmi z jakiegoś świata to będzie tutaj napisane emotka Dziękuje za propozycje
28 Styczeń 2012 godz. 14:26:17
Ikona  #
Exp: 180
Level: 19
Data dołączenia: 03.04.2010
Ilość postów: 45
Grabek popstar emotka Będziesz popularny haha emotka
28 Styczeń 2012 godz. 17:16:39
Cytuj Podziękowali: Alothea
Ikona  #
Gloria Victis
Exp: 797
Level: 40
Data dołączenia: 26.06.2010

Unithero
Postać: Unithero
Level: 250
Osiągnięcia: 343
Serwer: Unitera
Ilość postów: 539
właśnie czegoś takiego tu brakowało emotka Gratuluję pomysłu Alothea emotka

obrazek
warning
28 Styczeń 2012 godz. 22:20:45
Ikona  #
Exp: 31
Level: 8
Data dołączenia: 26.01.2012
Ilość postów: 1
Dobra robota ;-)
29 Styczeń 2012 godz. 01:01:35
Ikona  #
Exp: 505
Level: 32
Data dołączenia: 27.09.2010

Dentil
Postać: Dentil
Profesja: Druid
Level: 126
Osiągnięcia: 88
Serwer: Refugia
Ilość postów: 304
chetnie moge powiedziec o Refugiiemotka]]
22:24 Ljusal [188]: moja mama ma 45 lat i wbila dzisiaj 100 lvl na FACC
22:34 Ljusal [188]: sell kiss my ass
29 Styczeń 2012 godz. 05:01:50
Ikona  #
Exp: 237
Level: 22
Data dołączenia: 31.12.2010

Diphyes
Postać: Diphyes
Profesja: None
Level: 7
Osiągnięcia: 0
Serwer: Harmonia
Ilość postów: 188
Ciekawy pomysł i fajnie się czyta. emotka
29 Styczeń 2012 godz. 16:52:22
Ikona  #
Exp: 751
Level: 39
Data dołączenia: 07.05.2009

Fraen Anyn
Postać: Fraen Anyn
Profesja: Knight
Level: 114
Osiągnięcia: 235
Ilość postów: 182
Askara to bardzo sympatyczny serwer. Gram na nim od 2007 i zawsze mi się podobał.

Btw jestem roleplejowcem i całkowicie nie zgadzam się z tym, co powiedział Vilverde w ostatnim zdaniu. Non-PVP ssie, a najlepszy typ serwera dla gracza bawiącego się w RPG to właśnie PVP. emotka
29 Styczeń 2012 godz. 16:52:46
Ikona  #
Exp: 202
Level: 20
Data dołączenia: 05.08.2011
Ilość postów: 89
Ja od niedawna gram na Askarze i w ogóle na PVP xD
Mam 88 edeka trochę teraz maniacze bo char ma niecałe 3 miechy, ale czy gram sam emotka? na pewno bez bota...
Co mogę powiedzieć o Askarze?
Idę expić, wbijają jakieś nie ogary bo mam pełno wrogów i od razu ringa zakładam, ci spamują UE ja ich zaznaczam ogniem i na hurce do DP. Nie mam dużych znajomości, ale chętnie pomagają osoby z trade i PK są ubijani.
Askara to raczej niemiły świat, ale bardzo mi się podoba. Nauczyłem się nie wkurzać gdy ktoś mi się wbije na respa, jak ogarnę to sobie pójdzie, albo wbije przez przypadek na mnie skulla...
Boty są i to dużo głównie 200 lvle + z PRO
Nie żałuje zmiany świata z harmonii na askare.
Jedyny problem to deady z ostatniego miecha xD
Jan 29 2012, 12:28:55 CET Killed at Level 88 by Bucham, Gladiathorus and Gregor lord of Askara.
Jan 27 2012, 15:25:26 CET Died at Level 88 by a lizard dragon priest.
Jan 27 2012, 13:26:03 CET Died at Level 88 by a lizard legionnaire.
Jan 27 2012, 09:24:03 CET Died at Level 88 by a dragon lord.
Jan 27 2012, 00:39:27 CET Died at Level 88 by a lizard legionnaire.
Jan 25 2012, 07:44:08 CET Died at Level 87 by a dragon hatchling.
Jan 24 2012, 08:02:41 CET Died at Level 83 by a lizard legionnaire.
Jan 24 2012, 07:16:26 CET Killed at Level 83 by Family boy.
Jan 24 2012, 05:38:06 CET Died at Level 84 by a lizard legionnaire.
Jan 24 2012, 03:59:49 CET Died at Level 84 by a lizard legionnaire.
Jan 23 2012, 19:45:53 CET Died at Level 83 by a lizard high guard.
Jan 23 2012, 02:39:53 CET Killed at Level 81 by Hissashi Immortal and Omajgasz Niistrzyciel Maniek.
Jan 22 2012, 12:44:54 CET Killed at Level 80 by Seerduszko and Trofher.
Assisted by Stameno.
Jan 17 2012, 00:45:59 CET Died at Level 75 by a dragon.
Jan 16 2012, 12:56:20 CET Died at Level 75 by a dragon.
Jan 15 2012, 23:31:28 CET Killed at Level 75 by Galani Thor and Staszek poszukiwacz fistaszek.
Jan 15 2012, 11:40:24 CET Died at Level 75 by a wyrm.
Jan 13 2012, 14:47:36 CET Died at Level 72 by a quara pincher.
Jan 10 2012, 14:10:10 CET Died at Level 70 by a water elemental.
Jan 05 2012, 21:16:37 CET Killed at Level 66 by Tony Immortal and Turaos Amarts.
Assisted by Akayev, Domi Fantastic, Siraton and Spartanz Cross.
Jan 05 2012, 20:39:55 CET Slain at Level 66 by Gilar, Lanchadanan, Platynowa Duusza, Tony Immortal and Turaos Amarts.
Dec 31 2011, 11:45:25 CET Died at Level 64 by a lizard high guard.

27 stycznia był najgorszy xD
29 Styczeń 2012 godz. 17:09:13
Ikona  #
Redaktor

Alothea
obrazek

Załoga Tibiopedii nawiedziła Aldorę w celu uzyskania opinii od aktywnych graczy na temat tego serwera. Życzymy miłej lektury!

Na początek zapoznamy się z opinią jednego z graczy neutralnych grających na Aldorze:

Jablko Mieta [24]: To zależy na pewno od tego, czy zajdziesz komuś za skórę, ale jeśli nie, to chyba tak, można grać bez obaw.

Jablko Mieta [24]: Hmm. Nie raz już się z tym spotkałem, ale chyba jak na każdym serwerze pvp. Większość członków dominujących gildii jednak nie szczyci się szacunkiem do "maluchów"

Jablko Mieta [24]: Wcześniej, kiedy na większości expowiskach bywały boty to było trudno, aczkolwiek obecnie gdy ich nie ma to dość łatwo.

Jablko Mieta [24]: Obecnie jest to dziwna sytuacja, ponieważ jest kilka rywalizujących gildii m.in Choosen Onees, Alone Ones, a no i nowy wróg owych gildii " Opposition " . Wydaje mi się, że Ci z Alone Ones są jednak przyjaźniej nastawieni do nas, mniejszych leveli.

Jakiemu typowi graczy poleciłabyś ten serwer w szczególności- graczom uczestniczącym w wojnach czy tez graczom neutralnym, unikającym konfliktów?

Jablko Mieta [24]: Hmm. Dość trudne pytanie, aczkolwiek jeśli ktoś nie ma tutaj większych znajomości, a nie lubi gdy ktoś nie okazuje mu szacunku itd. To niech lepiej nie zaczyna tutaj swojej gry ... To dość specyficzny serwer

Czy na Twoim serwerze dużo jest przypadków używania nielegalnego oprogramowania?
Jablko Mieta [24]: Tak, z tego co na razie widziałem to jest dość dużo nowych graczy. Na facc spotykam się z ogromną ilością takich przypadków. Ale kiedy miałem pacc to także spotykałem boty, ale chyba dość częste w tych czasach ..
Jak już wspomniałem wcześniej, gildie panujące na tym serwerze nie darzą innych szacunkiem. Nie tylko ja ale jak i moi znajomi spotykali się z takim przypadkiem, że jakiś "gracz" wbił się na respa, choć oni byli pierwsi itd. Ale Oni się tym nie przejmują,
włączają program i do zapisu serwera 'expia'

Jablko Mieta [24]: Organizacja eventów na tym serwerze jest dosyć cienka. Myślę że jednym z powodów to znikome zgranie graczy. Jak już wcześniej wspomniałem, większość gildii panujących na serwerze nie darzy szacunkiem innych graczy.
Przykładem tego jest sytuacja, która zdarzyła się z okazji eventów 15-lecia Tibii w Thais zrespiły się "bossy", które trzeba "bić" łopatą. Tak więc, większość graczy robiła wszystko poprawnie, lecz gdy już jeden z bossów był u skraju wyczerpania, to nagle jeden z członków gildi Opposition zaczął leczyć bossa … To było dość chamskie, ale no cóż ...taka właśnie jest Aldora.

Jablko Mieta [24]: Ogólna sytuacja na serwerze Aldora nie jest zła, powiedziałbym że jest dobra emotka
Jest to dość specyficzny serwer, nie brakuje botów, jak i ludzi którzy zabijają innych dla zabawy. Osobiście grałem na Aldorze jakieś 2-3 lata temu, wtedy to nie było gildii Opposition, gracze byli bardziej uprzejmi, ale i było więcej graczy. No cóż .. Tibia się zmienia, ludzie się zmieniają, nowi przychodzą, starzy odchodzą . Niestety takie czasy na stały.
Jakby nie było Aldora jest dość spokojnym serwerem, są wojny pomiędzy gildiami, sprzeczki pomiędzy graczami ale tak chyba jest na każdym serwerze emotka

Czy chciałabyś coś dodać na koniec dla naszych czytelników?
Jablko Mieta [24]: Jeśli ktoś chcę wybrać serwer pvp to serdecznie zapraszam na Aldorę emotka
Pozdrawiam wszystkich kibiców Pogoni Szczecin, Legii Warszawa, Realu Madryt , a no i wszystkich mieszkańców Zachodniopomorskiego emotka

Następnie wywiad z graczem należącym do gildii Chosen Ones (która jest określana jako gildia rządząca na Aldorze), nasz rozmówca pragnął zachować anonimowość:

Czy jako osoba będąca w gildii rządzącej, często spotykasz się ze sprzeciwem ze strony innych graczy?
xxx: Na Aldorze jedyni sprzeciwiający się gracze to team pk, który lubi nam psuć krewemotka z obecnym systemem pvp ciężko ich doprowadzić do porządku a jest ich całkiem sporo.

Czy obecnie dużo jest graczy neutralnych na tym świecie?
xxx: Można ich policzyć na palcach, głównie są to obcokrajowcy.

Jak wyglądają zasady na tym świecie, czy jako gildia rządząca ustaliliście jakieś? Mam tu na myśli wyrzucanie ze spawnów i tego typu rzeczy.
xxx: Powiem krótko skoro rządzimy to robimy co chcemy, mamy tutaj ludzi którzy są bardzo w porządku dla neutrali i ich nie wyrzucają oczywiście są tez ci bardziej źli.

Jak wygląda u Was organizacja service questów, czy często są organizowane? Czy są ludzie, którzy przeszkadzają w realizacji?
xxx: Jeśli chodzi o serwisy tych bardziej trudniejszych typu PoI czy Inq organizowane są co kilka miesięcy, questy typu DHQ, behe czyszczą pojedyncze osoby które mają chęciemotka. Jak już mówiłem mamy tutaj spory pk team, starają się we wszystkim przeszkodzić.

Czy uważasz, że neutralni gracze mają dobrze na tym świecie?
xxx: Jeśli są naprawdę neutralni raczej nie powinni mieć tutaj problemów.

Osobiście wolisz używać przemocy do rozwiązywania problemów czy załatwiać sprawy ugodowo?
xxx: Zależy jaka to sytuacja. emotka Gdy chodzi o złodziejstwo czy zabójstwo kogoś dla mnie bliskiego nie ma mowy o żadnych ugodach.

xxx: Obecnie nie, kiedyś wyglądało to zupełnie inaczej.

Jaką masz opinie na temat eventów na Aldorze? Czy jest dużo osób, które starają się uniemożliwić realizacje, czy tez przebiegają one sprawnie?
xxx: Powiem tak, tutaj sporej ilości graczy na eventach porostu nie zależy, jest kilka osób, które próbują działać ale bez pomocy innych ciężko to idzie.

Jak wygląda twoim zdaniem sytuacja z nielegalnym oprogramowaniem na tym świecie? Czy dużo osób łamie zasady?
xxx: MNÓSTWO. Więcej nawet nie ma co mówić emotka

Komu szczególnie poleciłbyś ten świat, graczom neutralnym czy też szukającym wrażeń wojny?
xxx: Ciężkie pytanie, neutrale teraz problemów wielkich by nie mieli ale dla takich graczy są serwery Optional PvP, w tym momencie tutaj prawdziwej wojny nie ma i nie zapowiada się by była.

Czy chciałbyś coś dodać na koniec , dla naszych czytelników?
xxx: Macie spoko redaktorkę! Pozdrawiam też Kasie emotka

Kolejno wysłuchamy opinii gracza reprezentującego gildie Opposition(przeciwników Chosen Ones):

Czy obecnie dużo jest graczy neutralnych na tym świecie?
Kracen [370]: W sumie ciężko też jest stwierdzić ten fakt, ale coraz więcej ludzi neutralnych bądź ze strony CO zaczynają dołączać do nas, gdyż ich panowanie które było dotychczas nie podobało się wielu graczom, stad mamy tylu aktywnych co chcą walczyć.

Co sadzisz o konkurencyjnych gildiach Chosen Ones i Alone Ones?
Kracen [370]: One nie konkurują między sobą, to są 2 gildie które są przeciwko nam.

To w takim razie może przybliżysz nam wasze stosunki między sobą?
Kracen [370]: Ze starszymi graczami którzy brali udział w wojnach mamy jakikolwiek szacunek do nich , lecz Ci nowi którzy są wychowani na innych trochę zasadach nie są nawet za grosz warci jakiejkolwiek uwadze.

Jak wyglądają zasady na tym świecie, czy ustaliliście jakieś? Mam tu na myśli wyrzucanie ze spawnów i tego typu rzeczy?
Kracen [370]: Nawet nie wiem, jak się dogadują między sobą, nie posiadam takiego problemu gdyż mój spawn jest zawsze wolny emotka

Jak wygląda u Was organizacja service questów, czy często są organizowane? Czy są ludzie, którzy przeszkadzają w realizacji?
Kracen [370]: My tylko dla siebie organizujemy servicy nie dla neutrali.

Czy uważasz, ze neutralni gracze maja dobrze na tym swiecie?
Kracen [370]: Nie, na tym świecie trzeba walczyć z CO i AO, żadnego szacunku Ci ludzie nie mają do neutralnych graczy.

Kracen [370]: Wolałbym się dogadać niż postępować w taki sposób do którego zostałem zmuszony, czyli walczyć.

Kracen [370]: Bardzo często

Przykładowo ?
Kracen [370]: Gracz który zostanie zabity na akcji, chcąc odrobić wyrzuci neutral z respa.

Jaką masz opinie na temat eventów na Aldorze? Czy jest dużo osób, które starają się uniemożliwić realizacje, czy tez przebiegają one sprawnie?
Kracen [370]: No to ja powiem tak. Na tym serwerze rządzi jedna gildia składająca się z większości osób na serwerze. Moja gildia (składająca się z kilkunastu członków) próbuje przeszkodzić we wszystkich celach tamtej gildii.

A nie lepiej się zjednoczyć i razem czegoś dokonać, mimo wojny między sobą emotka? Można załatwiać swoje sprawy po eventachemotka
Kracen [370]: Jeżeli dla nich najważniejsze są pieniądze oraz lvl, to niestety nie da rady. Ja na pewno nie będę dupolizem aby móc normalnie expić.

Jak wygląda twoim zdaniem sytuacja z nielegalnym oprogramowaniem na tym świecie? Czy dużo osób łamie zasady?
Kracen [370]: Właśnie o tym wspominałem. Tutaj są osoby co maja po 10 kont, 200 lvle i nie mają gdzie stawiać ich, to stawiają takie maszyny na głupich Dragonach gdzie zwykły gracz chce pójść normalnie legalnie poexpić, a nie może.

Kracen [370]: Szczerze? Nikomu bym tego świata nie polecał. Wojny tu nie będzie. Normalnie pograć raczej też nie można, bo zaraz albo zabiją, albo będzie trzeba płacić aby móc expić. Kilkunastu ludzi się temu postawiło i próbuje właśnie expić normalnie, nasza gildia taka jest.

Czy chciałbyś coś dodać na koniec , dla naszych czytelników?
Kracen [370]: Pozdrawiam wszystkich czytelników, fanów Tibiopedii.pl! Życzę miłej gry emotka

Dziękujemy graczom za wypowiedzi i brawa dla naszego stażysty Vauder'a, który spisał się na medal podczas zbierania wywiadów emotka
30 Styczeń 2012 godz. 00:30:46
Edytowała Still Standing
02 Lutego 2012 godz. 20:23:06
Ikona  #
We Love United !
Exp: 93
Level: 14
Data dołączenia: 22.02.2011

Lothea Anders
Postać: Lothea Anders
Profesja: Knight
Level: 10
Osiągnięcia: 0
Serwer: Aldora
Ilość postów: 59
Super wywiady!
Naprawdę wielkie brawa dla Vauder'a, wiem ile czasu musiał poświęcić, aby znaleźć kandydatów do rozmowy, brawo!
02 Luty 2012 godz. 20:40:02
Wszystkie czasy podawane są w CEST.

Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość)
Ikona
[ Administrator ] [ Lider Zespołu ] [ Moderator ] [ Redaktor ] [ Edytor ] [ Grafik ] [ Stażysta ] [ Senator ] [ Vip ] [ Użytkownik ] [ Zbanowany ]
Uprawnienia:
Możesz czytać.
Wybierz forum:

15:24 Melmanoo [102]: mielismy zajecia dzis w jakims budynku co nigdy w nim nie bylem 15:24 Melmanoo [102]: zachcialo mi sie lac wiec szukam kibla 15:25 Melmanoo [102]: ale jakos nie mogelem znalezc wiec pytam jakiegos goscia co siedzial i czyal ksiazke 15:25 Melmanoo [102]: a koles do mnie 'damski czy meski?
20:37 Melmanoo [102]: bylismy ostatnio na rybach 20:37 Melmanoo [102]: wszystkie mialy takie czarne plamki 20:37 Melmanoo [102]: i oczy jakby je szatan opetal ;o
Więcej zabawy na FunTibia.com.