Login: Zapamiętaj
Hasło:

Powrót tibi 8.0/8.2.
Tibia
Autor Wiadomość
Ikona  #
Exp: 40
Level: 9
Data dołączenia: 09.01.2012
Ilość postów: 6
Witam specjalnie załozyłem tutaj konto żeby napisać tego posta mam 18 lat i grałem w tibie od 7.9 do 8.6 i muszę to na pisać że Tibia schodzi z każdym nowszym update na psy to wszystko nowe co dochodzi to nie długo będzie się nazywało League of Legends Tibia.Tibia 8.0 była najlepszą tibią bez dwóch zdań i to nie jest tylko moje zdanie kiedyś gdy miałeś 30lvl byłeś kimś a teraz 200lvle to noby kupują postacie dzieciaki po 100zł.Była całkiem inna atmosfera całe dp buło zajęte pamiętam jeszcze że jak ktoś miał domek przy dp w Carlin przy balkoniku to był gość każdy zazdrościł a teraz,expowiska było ich miej i o wiele lepiej nie kazdy musi biegać ze 150 lvlem teraz kupisz pacca to masz expowisko za expowiskiem.Od 1 lvla na paccu teraz miesiać i masz 100 lvl kiedyś tak nie było i było zajebiście aż chciało się grać zresztą Cipsoft napewno to odczuł kiedyś grało po 50tyś ludzi a teraz co 10tyś,15tyś.Jezeli przeczyta to jakaś osoba która może coś z działać to niech działa na moim osiedlu grało co najmniej z 30 osób a teraz nie jestem pewien ale wątpie żeby ktoś grał,jak sobie siedzimy w barze czy gdzieś wspominamy tibiowe czasy to aż chce się jeszcze raz grać ta takiej zajebistej tibi jaką była 8.0 badz 8.2 i gdyby Cipsoft zmądrzało i chociaż jeden server zrobiło ze starym klientem to jestem pewien że były by kolejki żeby wejść na serva tyle z mojej strony dziekuje do widzenia.
09 Styczeń 2012 godz. 13:33:24
Podziękowali: Pediusz, Tarisek, Mabaxu, DamcioRoyalPaladin, bida1934
Skrabster płeć
Ikona  #
Konto usunięte
"grałem w tibie od 7.9 do 8.6 "
Myśłe że tibia 7.6 była najlepsza emotka

Nie ma takiej osoby która coś z tym może zrobić emotka
09 Styczeń 2012 godz. 13:49:56
Podziękowali: Shass Enre
Ikona  #
wydaje mi się że jest rada poprostu niech ludzie wysyłają maile do cipsoft z prośbą o zrobienie jednego dla nich głupiego servera ze starym klientem tibi.

cip@tibia.com

Ps.Uzbiera się z tysiać @@ to coś z tym napewno zrobią
09 Styczeń 2012 godz. 13:53:56
Ikona  #
Suck my Dog <3
Exp: 447
Level: 30
Data dołączenia: 08.12.2010
Godność: Daniel

Dakana
Postać: Dakana
Profesja: Master Sorcerer
Level: 82
Osiągnięcia: 35
Serwer: Aurea
Ilość postów: 93
Skrabster napisał(a):
"grałem w tibie od 7.9 do 8.6 "
Myśłe że tibia 7.6 była najlepsza emotka

To prawda...

Także załuj że nie od 7.6, bo faktycznie to była najlepsza wersja.
09 Styczeń 2012 godz. 14:07:54
Edytował Dakana
09 Stycznia 2012 godz. 14:08:28
Ikona  #
zatem podałem e-maila jak mozecie to napiszcie coś od siebie ze chciecie powrotu starej tibi...
09 Styczeń 2012 godz. 14:15:20
Ikona  #
Exp: 289
Level: 24
Data dołączenia: 20.07.2011

Royal Smail
Postać: Royal Smail
Profesja: Paladin
Level: 88
Osiągnięcia: 56
Serwer: Aldora
Partnerka: Gabryshia
Ilość postów: 526
Moim zdaniem 7.6 była NAJLEPSZĄ WERSJĄ TIBII KIEDYKOLWIEK, bez automatów do leczenia *czyt. "hotkey"*, pamiętam czasy kiedy orshabaal był zabijany na prawdę z trudem, a nie jak teraz w 5-10 sekund, przy blokowaniu palladynem -_-
Kiedyś to były czasy .. kiedy się miało crown legi, blue armor, crown shield na sorcu/paladynie to byłeś kimś, a teraz ..? - Allegro style i 20 knight ze skillami 40/40 z mpa, golden legami itd...
Osobiście myślę, że CipSoft nic sobie z tego nie zrobi,
BO WTEDY NIE BYŁO BOTÓW *w takiej skali jak obecnie*
............
- Tyle z mojej strony,

// Smail
09 Styczeń 2012 godz. 14:54:52
Edytował Tarisek
09 Stycznia 2012 godz. 14:55:31
Ikona  #
Miszcz
Exp: 225
Level: 21
Data dołączenia: 23.12.2010

Volgin The Thunderbolt
Profesja: Elite Knight
Level: 164
Osiągnięcia: 407
Serwer: Harmonia
Ilość postów: 125
chyba 7.4 ale co tam...
09 Styczeń 2012 godz. 15:06:34
Ikona  #
Lider Zespołu
Power is back!
Exp: 1900
Level: 62
Data dołączenia: 07.05.2009

Emek Sorek
Postać: Emek Sorek
Profesja: Sorcerer
Level: 250
Osiągnięcia: 423
Partnerka: Imrageth
Gildia: Flameheart
Ilość postów: 2771
Tarisek napisał(a):
bez automatów do leczenia *czyt. "hotkey"*

Czy czasami nie chodzi Ci o autoattack z tymi hotkeyami?;p

Tibie zabija czas nie updatey (według mnie). Mniejsze lvle, ciężej się expiło- ludzie byli zmuszeni współpracować. Trudniej się zarabiało dlatego ludzie bardziej preferowali hunty grupowe, grało sporo osób i każdy kto grał... pamięta że czasem duża ilość osób była uciążliwa, dużo większe PA niż teraz, po deadzie traciło się bardzo dużo.. a odrabiało się to ciężko. Osoba gnębiona musiała przestać grać, bo nie miała prawa bytu na serwerze. Mało kogo było stać na aola (teraz blessy są dla każdego), a cena blessów była ogromna i nikt ich nie kupował- dlatego po śmierci tracił tyle doświadczenia/skilla, później dzieci oderwane od rzeczywistości faktycznie atakowały rodzeństwo krzesłem jeśli wyłączyli im komputer, bo przecież stracili miesiąc życia (jak pewnie twierdzili).

Może i w depo siedziała ogromna ilość, ale thiefów i złodziei + żebraków (ten który twierdzi że nie, niech przypomni sobie teksty typu- podaj passy jeśli chcesz dojść do gildii...). Z tego mała część siedziała tylko dlatego żeby siedzieć, kiedyś inaczej wyglądały gildie... expiło się trudniej i wolniej, mało komu chciało się expić kilkadziesiąt godzin na lvl, dlatego ludzie z gildii siedzieli razem pod gh, rozmawiali, skillowali śmiali się. Często wykonywane questy grupowe (bo przecież kto zrobiłby gorome solo ;o). Pamiętam dużą część questów robiłem tylko za tych starych czasów, nieopłacalnych questów, robionych dla zabawy w 10 emotka teraz jest masa innych questów, no i te stare typu draconia przeszły w niepamięć.

Kilka złych kroków cipsoftu- idziemy w exp, nie w rpg- noliferze zostaną żeby napierdzielać punkty. Ułatwianie gry na potęgę (chociaż jak mówiłem system blessów itp są wg mnie dobrym rozwiązaniem), system raportowania- teraz każdy musi uważać na to co mówi- nie można rozmawiać otwarcie idziemy expić. Nowe expowiska gdzie kolega expił kolegę który 60 lvlem wyciąga milion expa na h i wbicie 100 zajmuje kilka dni... kiedyś zajmowało kilka, ale lat.

Reasumując, według mnie nie cipsoft zniszczył tibie a gracze, cipsoft jedynie im pomógł. Lvle, lvle i jeszcze raz lvle tyle zmieniły... bossy się nie zmieniają- to gracze biją mocniej, hp pozwala na tyle, że orsh jest do zabicia przez 1 osobę? Ta jedna osoba go zabije- logiczne. lvl pozwolił na czyszczenie najtrudniejszych questów przez 2 osoby? Najtrudniejsze questy są czyszczone przez 2 osoby. Siła postaci tibijskich zaślepiła ludzi, teraz wyszły tego skutki, nieodwracalne już skutki emotka dlatego gracz przestał szanować 2 gracza, ludzie wyganiają się wzajemnie, wyzywają... ludzie sami sprawili to, że w tibie gra tak mało osób i zapewniam, będzie grało coraz mniej.
09 Styczeń 2012 godz. 16:22:05
Edytował Emek
09 Stycznia 2012 godz. 22:15:25
Podziękowali: Grosh, Tarisek, DaMaa, Skrabster, Pediusz, Tukotuko, Mabaxu, miro5847
Ikona  #
Ale co im by szkodziło zaryzywkować i zrobić jeden server ze starą tibią może być 7.6 i wróciły by czasy gdy masz np bohy i jesteś git każdy Cię za zioma ma dobrego gracza teraz to szkoda gadać ktoś tam pisał o expieniu ze orshabala teraz w 10 sec jadą zgadzam się z tym kiedyś to się pare dni zbierali na Orshabal i chodzili w kilkadziesiat osob a i tak większość padała Cipsoft zjebało tą tibię że to pała siada jak nie wróci jakiś stary klient tibi to nigdy nie wróce do gry bo to co jest teraz co slyszalem i czytałem to się w pale nie miejsci jezdza na jakiś tygrysach hahah League of Legends albo Simsy chcą z tego zrobić.
Mimo wszystko że w dp siedziało dużo thiefów i złodzieji to było zajebiście jak ja zaczynałem grać to też się dałem nabrać i mnie zhakowali 10 lvl i byłem taki wkurzony bo plate armor miałem i zrobiłem nową postać i jechałem dalej ja chce podrotu starej tibi!!!!!
10 Styczeń 2012 godz. 09:16:30
Ikona :) #
Exp: 186
Level: 19
Data dołączenia: 20.06.2011

Ktos Ciekawski
Postać: Ktos Ciekawski
Profesja: Elite Knight
Level: 156
Osiągnięcia: 188
Serwer: Menera
Partnerka: Anitad
Ilość postów: 12
Swiat idzie naprzod tak samo jak gracze ich lvl i sama tibia-gra emotka
a jak komus nie pasuje to zamiast grac i plakac jak dziecko niech sobie kupi kolejke elektryczna tyle.
10 Styczeń 2012 godz. 10:51:33
Ikona  #
Jeszcze z 2 update i będzie grało po 5 tyś ludzi teraz gra może 15 a kiedyś 50tyś to lajcikiem było hahah więc wkońcu Cipsoft odczuje stratę i może pomyśli i coś z tym zrobi
10 Styczeń 2012 godz. 11:57:41
Ikona  #
Redaktor
Pismak
Exp: 683
Level: 37
Data dołączenia: 05.11.2010

Sir Szaku
Postać: Sir Szaku
Profesja: Royal Paladin
Level: 209
Osiągnięcia: 426
Ilość postów: 527
Ja pierwszy raz w tibię grałem w kafejce internetowej. Była to bodajże wersja 7.9
21:50 Elor Furuno [207]: EFRY DEJ AJM SZOFYLYN !
10 Styczeń 2012 godz. 12:04:31
Ikona  #
Mi kolega pokazał kurde fajnie by było jak by zrobili serva ze starym klientem było by zajebiascie, może jeszcze powróci ten zajebisty klimacik w tej grze
10 Styczeń 2012 godz. 12:10:03
Ikona  #
Ilusioner I
Exp: 69
Level: 12
Data dołączenia: 17.12.2011

Shayid Paladin
Postać: Shayid Paladin
Profesja: Paladin
Level: 38
Osiągnięcia: 11
Serwer: Nerana
Ilość postów: 42
Ja pierwszy raz zagrałem u kolegi w 7.6,gra mi się spodobała to potem u siebie pykałem emotka Ale mimo wszystko uważam że obecna jest dużo lepsza od 7.6 na której zaczynałem.
Chociaż to jointy i weź bądź tu człowieku mądry"

-THS klika ft. Hemp Gru-
20 Styczeń 2012 godz. 10:16:44
Ikona  #
30/30 - 150
Exp: 1019
Level: 45
Data dołączenia: 05.11.2009
Godność: Paweł

Taekwon boy
Postać: Taekwon boy
Profesja: Royal Paladin
Level: 270
Osiągnięcia: 339
Partnerka: Vorden
Gildia: Sanctorum
Ilość postów: 434
Ilusione teraz nie jest lepiej tylko łatwiej emotka na 7.6 ciężko było bić np demka samemu i w ogóle leczenie manualne a nie hotkami to było coś a teraz hot hot hot emotka

P.
20 Styczeń 2012 godz. 10:29:43
Wszystkie czasy podawane są w CEST.

Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość)
Ikona
[ Administrator ] [ Lider Zespołu ] [ Moderator ] [ Redaktor ] [ Edytor ] [ Grafik ] [ Stażysta ] [ Senator ] [ Vip ] [ Użytkownik ] [ Zbanowany ]
Uprawnienia:
Możesz czytać.
Możesz tworzyć nowe tematy.
Wybierz forum:

15:24 Melmanoo [102]: mielismy zajecia dzis w jakims budynku co nigdy w nim nie bylem 15:24 Melmanoo [102]: zachcialo mi sie lac wiec szukam kibla 15:25 Melmanoo [102]: ale jakos nie mogelem znalezc wiec pytam jakiegos goscia co siedzial i czyal ksiazke 15:25 Melmanoo [102]: a koles do mnie 'damski czy meski?
20:37 Melmanoo [102]: bylismy ostatnio na rybach 20:37 Melmanoo [102]: wszystkie mialy takie czarne plamki 20:37 Melmanoo [102]: i oczy jakby je szatan opetal ;o
Więcej zabawy na FunTibia.com.