Login: Zapamiętaj
Hasło:
 
Error code 13
Autor Wiadomość
Ikona  #
OFF
Exp: 414
Level: 29
Data dołączenia: 17.03.2010
Liczba postów: 38
Witam
Jest problem i w końcu musiałem gdzieś o to zapytać, ciągle mam problem z wywalającą się tibia (windows 7) z takim komunikatem 'Video surface allocation failed. (Error Code 13)'. Już przemieliłem wszystko - nowe sterowniki grafiki, odinstalowanie klienta i zainstalowanie nowego, zmienianie na inny direct grafike (ale tu jesli zmienie to mam 8 fps)... i ciągle losowo robi mi to samo... grr. Zna ktoś może odpowiedź na to przykre zdarzenie? emotka
31 lipca 2011 godz. 07:45:17
Ikona  #
OFF
Longe :x
Exp: 228
Level: 21
Data dołączenia: 19.12.2010
Liczba postów: 237
w dziale pomoc było napisać
______________
obrazek
31 lipca 2011 godz. 09:09:57
Ikona  #
OFF
Exp: 414
Level: 29
Data dołączenia: 17.03.2010
Liczba postów: 38
Nie pomogło.
31 lipca 2011 godz. 15:44:23
Ikona  #
OFF
İsa servant.
Exp: 584
Level: 34
Avatar
Data dołączenia: 14.07.2011
Wiek: 23
Skąd: Poland.
Liczba postów: 362
reneme, a próbowałeś wszelkich metod, które przesłałem Ci w formie prywatnej wiadomości?
______________
obrazekwarning


31 lipca 2011 godz. 21:17:40
Ikona  #
OFF
Exp: 414
Level: 29
Data dołączenia: 17.03.2010
Liczba postów: 38
EuZet napisał(a):
reneme, a próbowałeś wszelkich metod, które przesłałem Ci w formie prywatnej wiadomości?

Tak, ale to już przerabiałem - dalej ten sam problem...
02 sierpnia 2011 godz. 11:50:15
Ikona  #
Senator
OFF
Desu Nōto
Exp: 5346
Level: 103
Avatar
Data dołączenia: 03.10.2009
Wiek: 25

Ravz
Postać: Ravz
Profesja: Sorcerer
Level: 225
Osiągnięcia: 64
Serwer: Secura
Tytuł: Warden of Tibia
Liczba postów: 5513
Problem z grafiką.

Musisz zmienić silnik graficzny.

1. Odznacz te dwa haczyki:
Narzędzia > Opcje folderów:
obrazek

2. Wchodzisz w Dysk C > User Name > AppData > Roaming > Tibia
3. Otwierasz plik Tibia.cfg notatnikiem i zmieniasz silnik graficzny.
obrazek

Zaznaczone na screenie. Wypróbuj wszystkie 3 silniki, czyli możesz zmienić od 1 do 3.

Zapisz te ustawienia i spróbuj włączyć klienta.

Jeśli to nie pomoże, najprawdopodobniej będziesz musiał przeinstalować sterowniki.
______________
obrazek
02 sierpnia 2011 godz. 12:19:09
Edytował Still Standing
02 sierpnia 2011 godz. 12:19:28
Ikona  #
OFF
Exp: 414
Level: 29
Data dołączenia: 17.03.2010
Liczba postów: 38
Still Standing napisał(a):
Wypróbuj wszystkie 3 silniki, czyli możesz zmienić od 1 do 3.

Zapisz te ustawienia i spróbuj włączyć klienta.

Jeśli to nie pomoże, najprawdopodobniej będziesz musiał przeinstalować sterowniki.

Już to przerabiałem emotka sterowniki też nie raz instalowałem. Nie wiem co jest grane... jeszcze myślę, że może to że jest zitegrowana na płycie... Dziwna sprawa bo uruchamia się zawsze bez błędu - po jakimś czasie wyrzuca błąd emotka
A co do innych silników to mam z 8 fps, więc są nie istotne.
______________
02 sierpnia 2011 godz. 15:49:10
Edytował reneme
02 sierpnia 2011 godz. 16:01:58
Wszystkie czasy podawane są w CET.
 
Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość)
Ikona
[ Administrator ] [ Lider Zespołu ] [ Moderator ] [ Redaktor ] [ Edytor ] [ Grafik ] [ Stażysta ] [ Senator ] [ Vip ] [ Użytkownik ] [ Zbanowany ]
Uprawnienia:
Możesz czytać.
Wybierz forum:
Crowny Cro
Pow'ranny Crowny
Maxigashi
TAK - Pozwałem ZARAKSO- TIBIJSKA KAWA
SHOUTBOX