|
|
|
|
Dodatki dla użytkowników!
|
||
| Autor | Wiadomość | |
|
Administrator
Exp: 2313
Level: 68
Data dołączenia: 08.05.2009
Postać:
Romano The Knight
Profesja: Elite Knight
Level: 101
Osiągnięcia: 83
Serwer: Harmonia
Pozycja: Senator
Ilość postów: 2851
|
Chciałbym zaprezentować wszystkim kilka dodatków, które zostały przygotowane dla Was - użytkowników.
Pierwszą rzeczą jest Tibiopedia.pl Toolbar. Co to Tibiopedia.pl Toolbar? Wtyczka do przeglądarek. Generalnie to zestaw kilku narędzi - głownie linków do poszczególnych stron związanych z Tibią. Kompletny opis Tibiopedia.pl Toolbar Toolbar ogólnie wygląda tak: ![]() Po kolei przedstawiam opcje zaznaczone na zdjęciu. 1. Logo Tibiopedia.pl. 2. Dwie wyszukiwarki: ![]() Po co te wyszukiwarki? Ułatwiają pracę. Wystarczy wybrać jedną z nich, aby uniknąć wpisywania linku strony, potem szukanej rzeczy. To umożliwia odnalezienie tego od razu. 3. Zakładka Tibiopedia.pl ![]() Linki do: - News - Tibiopedia DressUp - Tibiopedia Calc - Loterie - Potwory - Zaklęcia - Przedmioty - Statystyki - boss'y - NPC - Mapy - Forum 4. Tibia.com ![]() Linki: - Latest news - Search Characters - Guilds - Who is online? - World Boards - Trade Boards - Community Boards - Support Boards - Guild Boards 5. Fansites: - Linki do Promoted Fansites ![]() - Linki do Supported Fansites ![]() - Kalkulator - Sudoku - YouTube - Unit Converter - Show my IP - Backgammon - Notes - Wikipedia 8. Tibiopedia News Ticker - Krótkie news'y (np. "Na Anticy widziano Ferumbrasa" ![]() 9. Dalsze dodatki (można wyłączyć) - radio - aktualna pogoda Instalacja Download: - Tibiopedia.pl Toolbar ![]() Tutaj widać trzy opcje do ściągnięcia: - Firefox - Safari - Internet Explorer Wystarczy wybrać daną opcję i wszystko się samo zainstaluje ![]() Drugim dodatkiem są Tibiopedia.pl Userbar'y, które można zobaczyć tutaj. Co to Tibiopedia.pl Userbar’y? Są to grafiki, których się używa w podpisach na forum. Stanowią pewnego rodzaju reklamę strony i pokazują, że dana osoba jest użytkownikiem Tibiopedia.pl. Przykładowy userbar: ![]()
20 Wrzesień 2009 godz. 11:14:29 Edytował MastroDaro 21 Września 2009 godz. 14:07:53 |
|
|
|
Administrator
Postać:
Romano The Knight
|
Tak jak już wspomniałem, druga część dodatków to userbar'y.
Jest 15 różnych, więc mam nadzieję, że zawsze komuś jakiś się spodoba. Pod każdym userbar'em jest gotowy kod do wstawienia do podpisu na każde forum. Wszystkie userbary znajdują się tutaj (Serwis -> Userbary).
20 Wrzesień 2009 godz. 11:14:46 Edytował MastroDaro 14 Maja 2012 godz. 09:21:12 |
|
|
|
Senator
Szanuj zieleń
Exp: 1266
Level: 50
Data dołączenia: 16.06.2009
Postać:
Elv'en hunter
Profesja: Royal Paladin
Level: 275
Osiągnięcia: 550
Serwer: Menera
Partnerka:
Magic Elea
Gildia:
Ministry Of Darkness
Ilość postów: 1071
|
Pasuje mi
? |
|
| 20 Wrzesień 2009 godz. 11:37:05 |
|
|
|
Dziś bez opisu. =]
Exp: 112
Level: 15
Data dołączenia: 27.06.2009
Postać:
Galiasaar
Profesja: Paladin
Level: 70
Osiągnięcia: 21
Serwer: Furora
Ilość postów: 84
|
I w tym momencie czuję się pokrzywdzony, ponieważ jestem w posiadaniu, mniej mulącej od Frajerfoksa, Opery 10. Czemu nie pomyśleliście o użytkownikach Oper, a o userach Safari, których jest mniej, wręcz odwrotnie?
|
|
|
20 Wrzesień 2009 godz. 11:38:19 Edytował kosiek 20 Września 2009 godz. 11:39:19 |
|
|
|
Administrator
Postać:
Romano The Knight
|
To będzie moim nastepnym celem, więc proszę sie nie martwić
![]() Tylko będę potrzebował trochę czasu...
| 20 Wrzesień 2009 godz. 11:44:47 |
|
|
|
Konto usunięte
|
kosiek napisał(a): I w tym momencie czuję się pokrzywdzony, ponieważ jestem w posiadaniu, mniej mulącej od Frajerfoksa, Opery 10. Czemu nie pomyśleliście o użytkownikach Oper, a o userach Safari, których jest mniej, wręcz odwrotnie? Mnie drażni takie zmienianie wyrazów... Grrr... Firefoxa. A czy szybciej Opera działa? Moim zdaniem nie, jeśli tylko ogarniesz kilka opcji w Firefoxie i system. Tak, system.
| 20 Wrzesień 2009 godz. 12:02:22 |
|
|
|
Dziś bez opisu. =]
Postać:
Galiasaar
|
crazy_knight napisał(a): kosiek napisał(a): I w tym momencie czuję się pokrzywdzony, ponieważ jestem w posiadaniu, mniej mulącej od Frajerfoksa, Opery 10. Czemu nie pomyśleliście o użytkownikach Oper, a o userach Safari, których jest mniej, wręcz odwrotnie? Mnie drażni takie zmienianie wyrazów... Grrr... Firefoxa. A czy szybciej Opera działa? Moim zdaniem nie, jeśli tylko ogarniesz kilka opcji w Firefoxie i system. Tak, system. To, że masz system z dwurdzeniówką i 2 GB RAMu nie oznacza, że wszyscy tak mają. To, że nie muli oznacza, że masz wystarczająco dużo zasobów w systemie. W Firefoksie(nawet czystym) zużycie RAMu przy normalnym użytkowaniu na poziomie 150-220 MB to norma. |
|
| 20 Wrzesień 2009 godz. 12:14:11 |
|
|
|
Widocznie Wyluzowany...
Exp: 52
Level: 10
Data dołączenia: 22.06.2009
Postać:
Shaf'hell
Level: 57
Osiągnięcia: 5
Serwer: Refugia
Ilość postów: 68
|
Jak dla mnie świetne pomysły oba
![]() |
|
| 20 Wrzesień 2009 godz. 12:17:53 |
|
|
Exp: 801
Level: 40
Data dołączenia: 31.05.2009
Postać:
Silouette
Level: 236
Osiągnięcia: 576
Partner:
Isair of Xel'Rash
Gildia:
Hall of Fame
Pozycja: Tutor
Ilość postów: 397
|
dobra robota Romuś, mężu mój tibijski XDWspaniała rzecz, jestem w posiadaniu Toolbara i nie narzekam ![]() Pozdrawiam
| 20 Wrzesień 2009 godz. 12:22:47 |
|
|
|
Konto usunięte
|
Mam 512 MB Ram i procek 2,4 Ghz. Jeden rdzeń. Mi śmiga jak ta lala. Ściągnij np. sobie TuneUp Utilities 2009- wersja za free na 30 dni- i zobacz, jakie to ma możliwości.
Topic: Genialna robota, bardzo się przydaje ![]()
| 20 Wrzesień 2009 godz. 12:33:00 |
|
|
|
Senator
Still nabija posty ;<
Exp: 355
Level: 27
Data dołączenia: 07.05.2009
Postać:
Mashchax
Level: 83
Osiągnięcia: 39
Serwer: Danera
Ilość postów: 298
|
W Firefoksie(nawet czystym) zużycie RAMu przy normalnym użytkowaniu na poziomie 150-220 MB to norma. Ciekawe, u mnie rzadko kiedy przekracza 80 MB. //Mash~
| 20 Wrzesień 2009 godz. 13:04:37 |
|
|
|
Ktoś mi już wcześniej dał tego tibiopedia toolbar, tylko nie pamiętam kto.
Ogólnie, dobra robota ![]() |
||
| 20 Wrzesień 2009 godz. 13:26:46 |
|
|
|
Administrator
The Ancient Dark Wizard
Exp: 2078
Level: 64
Data dołączenia: 13.10.2008
Postać:
Mastro Daro
Profesja: Master Sorcerer
Level: 216
Osiągnięcia: 113
Serwer: Nova
Gildia:
Hussars of Glory
Ilość postów: 2454
|
Toolbar oraz userbary w bardziej przystępnej formie zostały dodane do menu Serwis.
//Mastro~
| 20 Wrzesień 2009 godz. 14:14:20 |
|
|
|
Dziś bez opisu. =]
Postać:
Galiasaar
|
crazy_knight napisał(a): Mam 512 MB Ram i procek 2,4 Ghz. Jeden rdzeń. Mi śmiga jak ta lala. Ściągnij np. sobie TuneUp Utilities 2009- wersja za free na 30 dni- i zobacz, jakie to ma możliwości. Topic: Genialna robota, bardzo się przydaje ![]() Proszę Cię, nie rób ze mnie idioty. Korzystałem z FF przez rok, nie dość że włącza się całe godziny(co prawda mój system ma 1,5 roku bez reinstalla), to do tego przy jakimkolwiek załadowaniu zawartości flash zużycie pamięci rośnie wręcz nienormalnie. Tak dla porównania Opera 10 zużywa w tej chwili około 40(no, 50) MB pamięci. Duża różnica? Dla mnie tak, do tego to widać w szybkości działania. |
|
|
20 Wrzesień 2009 godz. 17:09:08 Edytował kosiek 20 Września 2009 godz. 17:10:48 |
|
|
|
Konto usunięte
|
kosiek napisał(a): crazy_knight napisał(a): Mam 512 MB Ram i procek 2,4 Ghz. Jeden rdzeń. Mi śmiga jak ta lala. Ściągnij np. sobie TuneUp Utilities 2009- wersja za free na 30 dni- i zobacz, jakie to ma możliwości. Topic: Genialna robota, bardzo się przydaje ![]() Proszę Cię, nie rób ze mnie idioty. Korzystałem z FF przez rok, nie dość że włącza się całe godziny(co prawda mój system ma 1,5 roku bez reinstalla), to do tego przy jakimkolwiek załadowaniu zawartości flash zużycie pamięci rośnie wręcz nienormalnie. Tak dla porównania Opera 10 zużywa w tej chwili około 40(no, 50) MB pamięci. Duża różnica? Dla mnie tak, do tego to widać w szybkości działania. To bardzo ciekawe, że mi działa normalnie, a tobie już nie. Bardzo ciekawe.
| 20 Wrzesień 2009 godz. 17:18:17 |
|
|
| Wszystkie czasy podawane są w CEST. | ||
| Aktualnie temat czyta 1 użytkownik: (0 zalogowanych i 1 gość) | |
|---|---|
|
|
|
|
[
Administrator
]
[
Lider Zespołu
]
[
Moderator
]
[
Redaktor
]
[
Edytor
]
[
Grafik
]
[
Stażysta
]
[
Senator
]
[
Vip
]
[ Użytkownik ]
[ |
|
Uprawnienia:
Możesz czytać.

<br /><br /><b>7. Gadżety </b><br />[img]http://img228.imageshack.us/img228/9958/48256864.jpg)

?